Skocz do zawartości
Przemo

Zdechł mi GF4MX440

Rekomendowane odpowiedzi

Zdechł mi dzisiaj właśnie GF4MX440. Wkładam go w płyte i Beeep bip bip bip, no wiadomo padła, powkładałem go jeszcze kilka razy i nic kupa, szyna na 133, sprzęt niepodkręcony, zastanawiam się czy można go jeszcze jakoś reanimować czy wrzucić do kosza. Ta karta to noname, ma niebieski laminat, taktowanie standardowe to 250 / 400, pamięci toto posiada 4 ns samsungi i zajeb..... się kręciło, jeśliu ktoś posiada biosy do mx440 to prosiłbym na email.

Teraz niestety musiałem powrócić do starego ale jarego matroxa G400 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oh znów muszę tłumaczyć czego nie lubię. Karta ta dostała pewnego czasu feler po zbyt ostrym podkreceniu. A mianoweicie czasami gdy odpalałem kompa na cały ekran zasrały krzaczki już na samy starcie kompa, no to wówczas wyciągałem ją wkładałem matroxa (hehe) odpalałem kompa na chwile aż sie pojawiał monit biosa i znów wkładałem gf'a który po tym zabiegu odpalał się normalnie. I tak już robię od miesiąca (w sumie to z 50 razy tak już zrobiłem) no i dziś znów robiłem ten manewr i niestety gf już nie odpalił. Podkreślam że karta nie była już od dłuższego czasy podkręcona, a taktowanie agp był standard 66mhz.

No i teraz się zastanawiam czy ten szutt naprawiać domowym sposobem, jakoś reanimować czy powiesić kolejny obrazek na ścianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś złącze AGP na karcie, może coś się przetarło od tego wkładania i wyciągania. Spróbój je delikatnie wyczyścić jakimś papierem 1000-2000.

Pozdr.

Oj nie czytacie dokładnie postów. Czy ja nie napisałem że jade teraz na matroxie G400 który jes na agp a co za tym idzie port jest w porządku tylko karta się zapadła.

Ja się tylko cieszę żśe nie była moja i na szczęście nie musze za nią oddawać kasy.

I jeszcze jedno pytanie przy okazji. Czy kupić Radeona 8500 LE do 600 zł czy moze szukać pełnego Radka w tej cenie co się bardziej opałaci. Czy pełny radek w tej cenie nie będzie przypadkiem trochę gorszy: jakość obrazu, jeden ramdać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...