wariacik Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) witam mam problem z monitorem F700P. po wlaczeniu kompa i odpaleniu monitora monitor nie jest taki jak go ustawialem (szerokosc i wysokosc obrazu) dzieje sie to po kazdym uruchomieniu kompa i wlaczeniu monitora oraz samym wlaczeniu monitora np: wychodz na 5 min wylaczajac monitor a gdy wracam i go wlacze musze go znow kalibrowac. jest to bardzo denerwujace:(. jakies porady? monitor chodzi 1280x1025 @85Hz. Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez wariacik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zariro Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Mam 720P, pracuje na tych samych ustawieniach. U mnie jest to samo, tyle że nie wiem jak u ciebie ale mój jak popracuje tak z 10min to wszystko wraca do normy, czyli tak jak go ustawiłem. Generalnie wygląda to tak: przy włączeniu monitora, obojetnie czy wyłączony był 5 godz., czy 5min, na bokach obraz jest trochę węższy i nieznacznie wyższy. To samo jak popracuję przez dłuższy czas na rozdziałce 1024x768 i wrócę do 1280x1024, tyle że powrót do moich ustawień trwa krócej. Mi to specjalnie nie przeszkadza, jedynie niepokoi, czy to nie jest oznaka, że może się szybko popsuć. Dodam, że mam to od nowości i nic się nie zmienia (ani nie polepsza ani nie pogarsza). DOŁĄCZAM SIE DO PYTANIA WARIACIKa!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja też mam f700p i mam coś takiego jak zariro tylko u mnie to trwa 10s i jest norma z ta róznica ze tylko dolną czesc mi obniza (rozszerza) Zarówno ze sterami jak i bez (te od monitora) działa ok. Ale słyszałem juz o podobnych problemach, a rozwiąznia nie znam. Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zariro Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Widzę, że to typowa wada LG. Próbował może ktoś oddać monitor z takimi objawami do serwisu?? Jestem ciekawy co na to odpowiedzieli, bo mimo, że to mi specjalnie nie przeszkadza, to uważam, że takie rzeczy powinno się uznawać. Poza tym to nie pierwszy zgłoszony taki przypadek na forum i jeszcze nikt nie potrafił odpowiedzieć co może powodować taki stan rzeczy (przynajmniej nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macius_1989 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 tez mam f700p ktory chodzi na 1280 na 1024 85 Hz i tak samo mi sie robi. na poczatku bardzo sie denerwowalem ale teraz juz przestalem zwracal na to uwage. Minie 10 sekund i wszystko wraca do normy a po za tym moniteork superr :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 LG 700 P to bardzo popularne monitory, lecz nie macie się czym przejmować... Po kilkunastu minutach obraz wraca do normy, tak jest w każdych monitorach CRT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...