mat3 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) witam posiadam plyte gl. msi 845pe max, aktualnie mam na niej celerona 1,7 wilamette. wgralem najnowszy bios i przymierzam sie do zmiany procka bo na tym mozna sie pociac. i moje pytanie jest takie: czy pojdzie na niej p4 prescott 2,8A na fsb 533Mhz? wedlug tego co przeczytalem na stronie intela to chipsety 845pe obsluguja prescoty, natomiast na stronie msi w specyfikacji plyty jest napisane ze ogolnie obsluguje p4. slyszalem, ze nie wszystkie plyty na i845pe radza sobie z prescotami pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez mat3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Jest na stronie MSI tabelka Prescott ready w każdym razie moja płyta nie obsługuje, więc nie daje dużych rokowań. Ale po co się pchać w prescotty, skoro Northwood będzie tak samo dobry a przy tym zimniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyrafa Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 MSI 845 PE max nie obługuje prescotów www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_cpu_support_detail.php?UID=364&kind=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat3 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 chcialem kupic prescotta ze wzgledu na ten 1 megowy cache i sse3, ale rzeczywiscie bardziej sensowne bedzie wybranie northwooda. mniej sie grzeje i przede wszystkim plyty nie bede musial wymieniac. dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 prescoty są obsługiwane od chipsetu i848 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...