adam d. Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam Mam dość dziwny i poważny problem. Kupilem zasilacz Tagan 480 W U1 - i mam dziwne problemy : 1.Napiecia (wg. speedfan i innych programow) - prawie wszystkie + są idealne tylko +12=11,7 ale miezone miernikiem jest idealne natomiast - -12=-8,08 !!! - 5= -2,87 !!! 2. Po podlaczeniu zasilki temp na procku skoczyla o ok 15-20 stopni !!! i nie ma nic z tym wspolnego temp zasilacza ani obieg powietrza w obudowie !!!! ot tak poprostu proc sie grzeje !!!!! +sprawdzone organoleptycznie !!!!! 3. Komp czasami sie sam wylacza tuz po uruchomieniu Tak po za tym wsio ok gry chodza 3dmarki tez Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez adam d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam d. Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zasilacz po wyłączeniu wydaje jakies ciche bzyczenie !!! Kondensatory na płycie tez są cholernie gorące !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 1. Nieregulaminowy tytuł tematu. Zmieńgo. 2. O czymś takim jak edycja słyszałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einstein78 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Ten ABIT niema pomiaru ujemnych napięć. Sprawdz sobie w bios'ie, albo innym programem np. MBM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zasilacz po wyłączeniu wydaje jakies ciche bzyczenie !!! Kondensatory na płycie tez są cholernie gorące !!! 1397145[/snapback] wszystko dobrze podłaczyłes?? podaj poszczegolne napiecia i sposób mierzenia (bios, soft czy miernik) to ze temp moze (w zależnosci od budy) skoczyc o jakies 1-2 st na procku po wsadzeniu do budy tagana to raczej normalne ale nie o tyle co piszesz wiec imo albo zle cos podłaczyles z zasilaniem albo trafiłes na zwalony egzemplarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam d. Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zasiłka była uwalona - dzis mam nowego Tagana U01 i smiga wszystko OK. Z ciekawości zmierzyłem napiecia miernikiem i wszystkie są idealne ale co dziwne w tym Taganie tez coś cichutko bzyczy po wyłączeniu ?!! :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zasiłka była uwalona - dzis mam nowego Tagana U01 i smiga wszystko OK. Z ciekawości zmierzyłem napiecia miernikiem i wszystkie są idealne ale co dziwne w tym Taganie tez coś cichutko bzyczy po wyłączeniu ?!! :blink: 1400252[/snapback] Ja mam Tagana 380 i też jest takie jakby bzyczenie, ale bardziej syczenie :wink: Jest to cichuteńkie. Natomiast jeżeli puszczę zasilacz na sucho to jest tak jakby go nie było. A po wyłączeniu tyka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...