Muzg2 Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 wiec zdecydowalem sie na g4ti4200 ale mam problem-jakie sa one glosne bo wszystkie maja wydajne wentylatory-czyli ktory jest tak naprawde cichy i czy maja regulatory obrotow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 R.O.T.F.L. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 normalnie LOL czlowieku , ty grafe po wentylu wybierasz ????? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Poczytaj sobie troche testów. Jak chcesz cicho to kup sobie radka 9000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 LOL, LOL, LOL. Jeśli chcesz cichy sprzęt to bierz Via Cyrix'a i matroxa g400. I wymontuj z zasilacza radiator. Wtedy będziesz miał bezgłośn, albowiem Cyrixy mogą pracować bez wentylatorów. Ale jeśli chcesz WYDAJNOŚCI to sorry, ale trzeba się liczyć z hałasem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Żaden LOL i ROTFL bo można natrafić na DOBRĄ kartę z CICHYM wentylem. Jedną z takich jest Leadtek Winfast 250 lub 250 LE Ma założone radiatory na pamięciach i jeden z cichszych wentyli. Porównałem ją przy zakupie z MSI Ti4200 i wyszło na korzyść Leadteka. Wykręciłem go na 315/610. MSI miało głośniejszy cooler na GPU i brak radiatorów na pamięciach. Cena ta sama (około 695 PLN). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Jak chcesz mieć cicho to kup sobie chłodzenie zalmana Zm80-hp a tu recenzja http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=zm80hp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Karty są w ogóle bardzo ciche, ale jak szukasz czegoś naprawdę cichego, to polecam Abita (nie OTES, tylko stary), ma wiatrak 40x40 i jest naprawdę niesłyszalny, ale chłodzenie takie stosował na swoich kartach już od 1.5 roku, i nie powiedziałbym, że jest ono najwydajniejsze z możliwych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Żaden LOL i ROTFL bo można natrafić na DOBRĄ kartę z CICHYM wentylem. Jedną z takich jest Leadtek Winfast 250 lub 250 LE Ma założone radiatory na pamięciach i jeden z cichszych wentyli. Porównałem ją przy zakupie z MSI Ti4200 i wyszło na korzyść Leadteka. Wykręciłem go na 315/610. MSI miało głośniejszy cooler na GPU i brak radiatorów na pamięciach. Cena ta sama (około 695 PLN). Pozdrawiam Piszesz oczywiście o wersji LEADTEKA z 64Mb. Moja MSI bez radiatorów na pamięciach kręci się na 621 bez żadnego artefaktu. Rdzeń faktycznie trochę mniej bo do 310 (chociaż ja chodzę na 301). Ostatnio miałem 2 szt. kart Leadteka A250LE My VIVO i nie mów że wykonanie jest takie super. Ten radiator z tyłu od karty odstaje w niektórych miejscach na 1 mm od pamięci. W Pronox'ie powiedzieli że wszystkie te karty są takie, więc je oddałem. Jeszcze jedno, polacam Ci ściągnąć wszystkie radiatory i przesmarować porządnie kości pastą, bo w standarcie jest tam kropeczka pasty o średnicy 3-4 mm. Pozdr. PS. Już wolę kartę bez radiatorów na pamięciach ale za to solidnie wykonaną, a sam wentylator można wymienić na GPU i mieć ciszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 GFX jak w konfigu i jest cicha, bardzo cicha, cichsza niż Volcano7+ na 3500 obr/min. :!: A wogóle co to za pytanie :!: Kto kupuje grafę sugerując się dB wiatraka HA,HA,HA... :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 HAHAHA ROTFL. grafike wybiera po wentylu, niezly facet jestes. Proponuje Ci jednak, zebys przemyslal czy nie zrobic czegos madrzejszego i za pieniazki przeznaczone na grafe zlozyc WC, bedzie wtedy cicho. Ja tam sie halasem nie przjmuje, a w sumie jest moj komp dosc cichy. :mrgreen: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 no to nie najleprzy pomyśł grafę po wentylu wybierać ale są gusta i guściki :D nie wiem jak inne ale mój prolink chodzi bardzo cicho dlatego go wybrałem :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Karty są w ogóle bardzo ciche, ale jak szukasz czegoś naprawdę cichego, to polecam Abita (nie OTES, tylko stary), ma wiatrak 40x40 i jest naprawdę niesłyszalny, ale chłodzenie takie stosował na swoich kartach już od 1.5 roku, i nie powiedziałbym, że jest ono najwydajniejsze z możliwych... masz racje np. moj (byly) GF 256 byl bardzo cichy a moj MSI GF 4MX to jrst prawie wogole nieslyszalny.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 tego jeszcze nie bylo :lol :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...