m@T Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) Zakupiłem ostatnio nowy sprzet: AMD Athlon 64 3000+ s939 oem (Newcastle) 1.80 GHz Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI PCIex Zasilacz Neotec 4202 Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ I teraz pytanie piszcie mi jak mozecie -na jakiej płycie -jakie ustwacie ht -jakie napiecie Co do moich pytań powiedzcie jak pokoleji powinienem ustawiać zasilanie i do ilu żeby nie przesadzić :)? Jakie ustawić HT bo przy 230 juz jest nie stabilnie? Zasilanie spowoduje wzrost temperatury procka (chyba tak) mam narazie 30-33 C. do ilu ustaić blokade na płycie temp OC. Jakich programó używać do testu procka i jak możecie dajcie linka do opisu jego działania. DZiekuje za odpowiedzi Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez m@T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) Proponuje najpierw przeczytac to co Raptor napisal. Co do programow do testowania stabilnosci to polecam: - Prime 95/SP2004 - SuperPI - 3Dmark01 BTW: Masz 3000+ s939 Newcastle? - nie widzialem jeszcze takiego na forum. Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 a ja widzialem bo sam go posiadalem , to jest s939 tylko ze w 0,13 mikrona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 a ja widzialem bo sam go posiadalem , to jest s939 tylko ze w 0,13 mikrona 1397815[/snapback] :D Nie bylem pewien czy produkowano 3000+ w 0.13 um :D, kiedys gdzies wlasnie w jakims cenniku widzialem i sie zdziwilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 @ mat , jesli chcesz sie bawic w OC to musiz poznac podstawy , nieco info o swoim sprzecie , co potrafi , problemy , porady itd , potem musisz sie dowiedziec co i jak sie kreci i co trzeba zrobic aby wszyustko bylo odpwoiednio ustawione , na forum nie lubi sie ludzi co wpadaja i pisza cos w stylu " nie wiem co mam zrobic ale dajcie mi jakies ustawienie do mojego cfg ... " kazdy sprzet sie inaczej kreci , sam musisz zapracowac na to zeby miec swoje ustawienia , uzywaj forum i szukajki , a teraz idz sobie poczytac poradnik A64 i cala reszte ktora bedzie ci potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@T Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Sorry za tak agresywny Post :lol: Ale nie zależy mi żeby ktoś mnie lubił mam full znajomych na żywo :razz: Bozia dała mi jezyk wiec sie pytam. Ale DZIEKUJE za linka bo nie wiedziałem gdzie tego szukac jak cos wpisuje w wyszukiwarce na forum to wyskakuje milion postów. Forum jest dla ludzi. jak chcecie to skasuje go za jakis tydzien i nie bedzie zawalał serwra jeśli o to chodzi. A takie jak to posty sa właśnie zwięzłe i na temat :) PAAPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...