Skocz do zawartości
McBoss

Matura 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Eh małolaty ci w glowie <nonono>

1419199[/snapback]

:lol:

Ale juz jest pełnoletnia :-P

To tylko 2,5 roku różnicy :rolleyes:

Ale jestesmy razem juz od prawie 2,5 roku :wink:

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polski 6/20 - pedofil ze nnie, co? ^_^

Angielski 18/20 :D

Macie jakies info o pisemnej z polaka? Ludzie mowia ze moze byc Dzuma, lalka, Przedwiosnie i cos o egzystencji czlowieka. Tak sa moje dane zebrane z neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile 4 tematy???

Informacje z neta sa z D**Y WYS**NE

Ja ostatnio slyszalem, ze tekst pierwszy bedzie to jakis esej odnosnie uni europejskiej, a tematy wypracowan beda sie odnosic to problemy obozow koncentracyjnych, lagrow czyli opowiadania borowskiego, inny swiat grudzinskiego, moze zdarzyc przed panem bogiem krall a wiersz to ze ma byc jakis milosza

WNioskujac. "przeciekow" jest tyle co ludzi w necie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lalka wedlug mnie odpada, bo byla na probnych tych na jesieni, dzuma moze byc, ale tez kilka razy pojawiala sie na probnych drukowanych przez wyborcza i rzepe, wiec jak dla mnei tez odpada. No ale moge sie mylic!

Ja sie tam spinam ale jak pomysle ze zostalo mi jeszcze 5 pisemnych to dramat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile 4 tematy???

Informacje z neta sa z D**Y WYS**NE

Ja ostatnio slyszalem, ze tekst pierwszy bedzie to jakis esej odnosnie uni europejskiej, a tematy wypracowan beda sie odnosic to problemy obozow koncentracyjnych, lagrow czyli opowiadania borowskiego, inny swiat grudzinskiego, moze zdarzyc przed panem bogiem krall a wiersz to ze ma byc jakis milosza

WNioskujac. "przeciekow" jest tyle co ludzi w necie ;)

1426180[/snapback]

Fajnie by było jakby dali tematy z literatury obozowej. W sumie na ten temat to więcej można powiedzieć "z życia" niż po przeczytaniu lektur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rivam! Tylko nie mow ze byles wiezniem, a teraz kreca cie komputery, bo nie uwierze. :lol:

A tak na serio to mozna lac wode w takim temacie i granica 250 slow jest prosta do przekroczenia. Ja mialem na ustnej temat o tatalitaryzmie wiec mam dosc bogaty zasob lektor o tematyce obozowej. W sumie bym sie na taki temacik nie obrazil!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam wrażenia po egzminie? Wg mnie praca z tekstem była łatwiejsza niż na próbnej Maturze, tekst był łatwiejszy. Praca twórcza - hmmm... pisałem temat o "Potopie". Jak dla mnie to było za mało miejsca do pisania, powinni dać jeszcze jedną kartkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat: Obraz Polaków XVII wieku w 'Potopie' H. Sienkiewicza,

Miejsce: mało... czasu też mało, na dogłębną analizę ;) W sumie trzeba operować ogólnikami, a szkoda :?

Po praktyce z testami gimnazjalnymi wyniki przewiduję gdzieś na 7-10 czerwca, optymistycznie 2-3 czerwca.

Jutro angielski, trzeba by coś powtórzyć, szczególnie typy listów formalnych i gramatykę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też pisałem o potopie. co do miejsca to ja piszę bardzo wąsko i mi zostało półtorej strony, a co do czasu to faktycznie, tylko ogólnie dało się to opisać, bo na szczegóły by brakło. ale ogólnie nawet spoko.

a wyniki z tego co nam w szkole mówiono, będą do końca czerwca, chociaż już słyszałem opinie, że nawet mogą się nie wyrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ta matura do duze zaskoczenie!!! nie bylo tematu zwiazanego z wierszem a kazda polonista z jaka rozmawialem dala by sobie glowe odciac ze takowy bedzie ;) sam pisalem II temat o Kordianie mysle ze cos napisalem ale czuje pewien niedosyt. Poziom roz. byl znacznie latwiejszy!!! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ta matura do duze zaskoczenie!!! nie bylo tematu zwiazanego z wierszem a kazda polonista z jaka rozmawialem dala by sobie glowe odciac ze takowy bedzie ;) sam pisalem II temat o Kordianie mysle ze cos napisalem ale czuje pewien niedosyt. Poziom roz. byl znacznie latwiejszy!!!  :?

1427971[/snapback]

Ocalony i holocaust ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polski 6/20 - pedofil ze nnie, co? ^_^

Angielski 18/20 :D

Macie jakies info o pisemnej z polaka? Ludzie mowia ze moze byc Dzuma, lalka, Przedwiosnie i cos o egzystencji czlowieka. Tak sa moje dane zebrane z neta.

1426152[/snapback]

hehe tez z polaka mialem 6/20;] :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Lanselot

Jest przeciek w sprawie tematów na jutrzejszy ang. rozszerzony. Postaram się w najbliższym czasie wrzucić tematy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Lanselot

OK, jest... (rozszerzony, jeden z tematów)

Zadanie 34. (0-20 pkt.)

Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie i zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz się jako XYZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten teamt o Potopie to rzeka. Takie lanie wody że ja pier....

i to pisząc samymi ogólnikami. Ogólnie nawet zbytnio treści nie było trzeba znać. Ptariotyzm - ojczyzna - naród

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi