Rivam Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 OK, jest... (rozszerzony, jeden z tematów) Zadanie 34. (0-20 pkt.) Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie i zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz się jako XYZ. 1428845[/snapback] Z moich źródeł wynika, że będzie rozprawka, a na niej temat "Wpływ rozwoju chrząszczy zachodnio- afrykańskich na produkcję kendlin w starożytnej Mezopotamii oraz industrializację Bangladeszu." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 jest gdzieś w necie klucz do polaka? myślałem że znajde.. więc gazety nie kupiłem ;/ ale skąd oni maja? ;] zapodajta adresa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 gowno prawda !· klucza nie ma jeszcze! i bedzie dopiero po sprawdzedniu ilustam prac !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Polski ustny 12/20 Niemiecki ustny 13/20 Polski pisemny jako tako Teraz w poniedzialek matematyka :/. Boje sie ze nie zdam orlem z matmy to nie jestem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) klucz z polaka jest juz od wczoraj na stronce... http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,51805.html a jak wrazenia po angileskim? na moje oko nie byl taki trudny :) ps. tez mam pietra przed matma! moze byc trudna :( Edytowane 6 Maja 2005 przez szymon_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 ehh, a ja bym chciał, aby próbną z matmy mi przepisali i miałbym spokój ;] 65% by mi stykło ;] ale jeszcze bardziej boje się rozszerzonej, do której poprzednio nie podeszłem, bo zimno było ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Hmmm... pisalem dziś rozszerzoną z angielskiego. Jak na mój gust, to ten egzamin w porównianiu do próbnego był DUUUŻO trudniejszy. Słuchanie - totalna porażka, bełkot i tyle. Rozszerzony też trudny był - za dobrze poszła próba i dlatego tak przycisnęli. Na poziomie podstawowym straciłem 2 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 zgadzam się, próbny to był banał, dzisiaj sporo trudniej oba poziomy. co do słuchania to to są jakieś kpiny. niewyraźnie nagrane, jakiś koleś bełkocze, nie wiadomo kiedy zaczyna a kiedy kończy, bo czyta kwestie kilku osób, i jeszcze to wszystko leci z odtwarzacza za 50zł, więc o zrozumieniu czegokolwiek można zapomnieć. na szczęście teksty nie były takie trudne znowu... a co do matmy, to sie muszę nauczyć 3 lat w 2 dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 no i po angolu, trudny nie był, ale od próbnej trudniejszy, ze słuchania to tylko o pogodzie sprawiło mi problemy , a z czytania to ten tekst o spaniu, aż mnie głowa zabolała jak to czytałem. I ogólnie hyba miały być 3 słuchania, ale zredukowali do 2, tak samo z rozszerzonego wyrzucili prawie cała gramatykę, w innych testach widziałem zadania na przekształcenia, ale dziś ich zabrakło, eh przez to ta matura stanie się jeszcze mniej miarodajna. A ten temat z recenzją filmu to już wogóle porażka była, ja sobie dłubałem ta rozprawkę, jestem w 1/3, patrzę w lewo, w prawo , a tu już kończą przepisywać, eh widać wystarczyło sobie wcześniej przygotować prace na taki oklepany temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 co do tego klepania gosta o pogodzie to sie całkowicie zgadzam.... ;/ jak u Was z ściaganiem d sąsiadów? bo ja tak u mnie patrzałem- że beka niesamowita- każdy każdego odpowiedzi jak na tacy..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 klucz z angola pods. robiony przez gazeta.pl http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2693368.html sprawdziłem sobie, wszystko dobrze tylko minus 1-2 punkty za pogodę. A co do ściągania to ja robiłem sam, ale później ostro sprawdzałem jak inni mieli, a siedziałem w ostatniej ławce w środkowym rzędzie, więc przez ramie do przodu i do dwóch osób po każdej stronie, aż miło było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Ma ktos moze jakies konkretne materialy na matme? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 co do tego klepania gosta o pogodzie to sie całkowicie zgadzam.... ;/ jak u Was z ściaganiem d sąsiadów? bo ja tak u mnie patrzałem- że beka niesamowita- każdy każdego odpowiedzi jak na tacy..... 1430104[/snapback] Mowisz o mnie i o Tobie :P :lol: jo potwierdzam sobie potwierdzalilismy wyniki :wink: ale beznadziejna teraz matura kurrrr... nzaczy sie o wiele trudniejsza, szczegolnie z poalka, a nglika jakos poszlo, te wypracowania to standard, ale ten koles o pogodzie OMG! nic nie rozumialem, odpwoeizxi w tym pytaniu to strzelalem... :wink: pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Faktycznie troche trudniejsze byly te zestawy niz na probnej ale spodziewalam sie ze bedzie jeszcze trudniej bo w koncu matura ma byc podstawa przy rekrutacji na studia jak by to wygladalo jak wiekszosc mialoby 90-95% ?? Najbardziej wzbudzaja we mnie smiech ludzie ktorzy nauczyli sie recenzji na pamieć :lol: co za debileeeeeeeee ;) wychodzili po 20 minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Angielski poszedł nie najgorzej ;-) Temat - rozprawka o urządzeniach elektrycznych i elektrocznych ;] Listening na podstawowym - banał, na rozszerzonym - cóż nie ukrywam, trudniejszy w zrozumieniu, szczególnie odnośnie H. Forda. Teraz matma, znowu mnie czeka kilkanaście godzin nauki dziennie ;/ Skoro CKE wyciągnęła wnioski z próbnej, iż ang. był za łatwy, to może też, OBY, dali prostszą rozszerzoną matmę i fizykę!!!, która wyszła tragicznie w Polsce (ja zdałem, na szczęście :)) z jednym z lepszych wyników w szkole, co dziwne bez większego przygotowania ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Pierwszy listening na rozszerzonej byl trudny ze wzgledu na ten brytyjski akcent native'a a z kolei drugi juz byl o wiele lepszy, naszczescie dali jakies nagrania gdzie mowia z amerykanskim akcentem. Ale ogólnie było nawet, nawet... w miare. Ja zdaje Biologie i Chemie i sie boje ze moga nam dac trudniejsze zadania... a co do matmy i fizy to napewno dadza latwiejsze zestawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 co do matmy, to wie ktoś gdzie można zobaczyć oficjalne zestawy wzorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 cookie widze ze zdajesz matme ;] ale na siłe..... Moja Milosc wszystkie Pytania zamkniete z Anglika ma dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Angielski był luuz, podstawowa i rozszerzona. Zrobiłem na podstawowym jedną gafe, zamiast : wygrywałem konkursy(competitions) napisałem ''prize - nagrody'' bo mi sie walneło :) Na rozszerzonym popełniłem też kilka błędów, bo myślałem że jakiś haczyk jest , bo niektóre były bardzo oczywiste. Ale zrobiłem GAFE na POLSKIM. Nie podkreśliłem tematu na który pisałem. Zaczołem odrazu od pisania wypracowania :mur: boje sie że mi nie sprawdzą, i przez takie przeoczenie nie zdam, chociaż napisałem na ponad 300 słów, szkoda że tak mało miejsca dali, bo o tym to można pisać z 10 stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Ale zrobiłem GAFE na POLSKIM. Nie podkreśliłem tematu na który pisałem. Zaczołem odrazu od pisania wypracowania :mur: boje sie że mi nie sprawdzą, i przez takie przeoczenie nie zdamimo nic ci nie zrobia, albo sami sie domysla co pisales albo dostaniesz 0 za niezgodnosc z tematem :) niestety polska to ciagle kraj w ktorym ocenia sie niewiedze zamiast wiedzy i umiejetnosci :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 imo nic ci nie zrobia, albo sami sie domysla co pisales albo dostaniesz 0 za niezgodnosc z tematem :) niestety polska to ciagle kraj w ktorym ocenia sie niewiedze zamiast wiedzy i umiejetnosci :mur: 1431749[/snapback] Wystarczy że zerknie egzaminator na początek wstępu. Mój wstęp zaczołem od słów: Henryk Sienkiewicz w powieści pt. "Potop" .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ehh, właściwie to nawet głośno było o tym "przpisaniu/podkreśleniu tematu: ale CKE stwierdziło iż to nie będzie przeszkoda, gdzieś czytałem że gostek dzownił do nich..... a nawet- w końcu sądownie ktoś by to rozstrzygnoł- ino nie pisało przepisz czy podkreśl, jak to miało miejsce na próbnej..... swoją drogą- byłoby miło mieć tak zadanka z matmy prędzej... ;) ehh, zycie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 i fizy, i chemi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ehehe, taa- może od razu jakiegoś mgr załapać ; P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Czy u was też tak masakrycznie pilnowali żeby nie ściągać jak u mnie? :? Chyba z 8 osób na sali 4 z przodu, 4 z tyłu wszyscy skupienie i wpatrzeni w piszących :o Jak tak na matmie będzie to chyba połowa nie zda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Bedzie tak i polowa nie zda zobaczycie....bo do matmy jednak trzeba sie uczyc ! a nie siedziec i czekac na szczecie U mnie pilnowali jak chol.era, odworcilem sie raz sprawdzic gdzie te komisja siedzi bo cały czas siedzieli i przesówali sie w inne miejsce to odrazu goscio do mnie przylazł i z tekstem "to bylo ostatni raz" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 U mnie w szkole jak ktos sie zaczął "kręcić" kobieta z innej szkoły(wizytator) od razu to meldowała przewodniczącej komisji. Na szczescie nikt nie wyleciał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 u mnie nataomiast wogole nikt nikogo nie pilnowal. Na polaku jeden (komisia) czytal gazete jedna cos pisala a trzecia czytala gazetke w klasie na scianie ;) malo tego na angolu moja polnistka bedaca w komisji poprawiala jakies prace! na matmie mysle ze bedzie inaczej poniewaz piszemy ja na duzej sali... :? a nie jak do tej pory w klasach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) U mnei nikt nie ściagał bo po co. Ja byłem skupiony na swojej kartce, i mnie inni nie obchodzili w tym momencie. Ja wogóle tak się zastanawiam, po co ściągać na maturze...trzeba mieć nie lada odwagi, przecież to jest jeden z ważniejszych egzaminów. Edytowane 7 Maja 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Ja wogóle tak się zastanawiam, po co ściągać na maturze...trzeba mieć nie lada odwagi, przecież to jest jeden z ważniejszych egzaminów.Jak juz to się sprawdza/porównuje odpowiedzi swoje z odpowiedziami innych ;]]]] Z angielskiego dosyć łatwo było to wykonać. Zestaw testowy przesunąć trochę w prawo, podnieść do góry troszeczkę i voila %-) Tak przynajmniej porównywali niektórzy, w tym kolega za mną ;]] jak się okazało odpowiedzi się pokrywały ;] Edytowane 7 Maja 2005 przez Allen3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...