CriXu Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) witam mam problem z moim odtwarzaczem DVD, mam juz go ze 2 latka i jeszcze mnie nei zawiodł sprawowal sie swietnie ale ostatnio zauwazylem ze cos zaczal sie zawieszac tzn czyta plyte i czyta ja i czyta i tak nawet potrafi kilka dni :) zawiesza sie corazczesciej przy odczytywaniu najrozniejszych plyt, myslalem moze ze sie pobrudzil i wziolem plytke czyszczaca i wyczyscilem ladnie ale nadal to samo i tak sie zastanawiam co mozna jeszcze zrobic zey to naprawic.... w rozkrecanie chyba bawic sie nie bede ale moze zmiana biosu by mi pomogla... dodam ze odtwarzacz jest firmu liteOn x16x48 jak myslicie co mozna zrobic zeby dobrze czytal plytki???? Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaki Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zmiana biosu raczej wątpię że pomoże. Nie wiem z jaką częstotliwością używałeś tego napędu DVD ale z doświadczenia wiem , że okres 2 lat to i tak dużo. Poprostu dni twojego napędu DVD są policzone, podejżewam że soczewka lasera lub innych kalibrujących głowice części są jużwysłużone. Serwis nic tu nie pomoże a koszt naprawy może przewyżswzyć cenę nowego. Radzę kup nowy a ten schowaj do szay na czarną godzinę lub daj bratu, koledze lub wywal na szrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 no moze i byc starszy :) tym bardziej ze nie bylem dla niego mily (a raczej starej nagrywarki) i napierdzielalem ja piesciami i DVD tez sie dostalo :P szkoda ze nie da sie nic zrobic... ale to nic zawsze moge dac go siostrze do jej kompa :) j juz DVD odtwarzacza nie kupie jak juz to nagrywarke DVD :) no szoda... dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...