Skocz do zawartości
lookash2

Co Wybrac Za Karte Za Ok 750zl?

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec zgodnie z tradycja kazda czesc ktora oddaje do Komputronika na gwarancji jest wymieniana na nowa (wymienili juz na nowa lepsza: plyte glowna, procka, dysk, cd-rw, dvd -> dvd-rw)! No i teraz przyszla pora na karte graficzna zadzwonili ze mam przyjechac do serwisu i wybrac sobie jakas inna lepsza karte bo tamtych co mialem juz nie produkuja!

Tak wiec za karte dalem z 2 lata temu 745zl! Teraz za ta kwote moge wybrac inna! Co polecacie? Sklaniam sie raczej w strone Nvidii bo te karty mialem zawsze, ale ktoz wie... moze wybiore radka!

Tak wiec zajzyjcie na www.komputronik.pl i napiszcie co moge wybrac z ich oferty za kwote ok tych 745zl! Niestety musze wybierac od nich bo sianka nie chca oddac :angry:

Myslalem o jakims GFie 6600 ale nie wiem jakiej firmy!

Doradzcie mi cos co jest najlepsze za ta cene (moge troche doplacic zeby zabrac lepsza no ale bez przesady)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chcesz koniecznie gf6600gt to pytaj w temacie o gf6600gt i toppic do zamkniecia

ale pamiętaj także o: bolących oczkach użytkowników

i że jest słabszy niż oczekiwaliśmy

ale też: jest lepiszy od X700pro

jak przeczytasz te linki to będziesz miał pomroczność jasną

miłej lektury na najbliższe 3 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chcesz koniecznie gf6600gt to pytaj 1398295[/snapback]

To nie jest to z chce koniecznie 6600GT ale po prostu ja obstawiam i czekam co powiedza inni! Nie rozumiem o co ci chodzi z tym zamknieciem tematu? Za dlugo byl na forum? Niech ludzie maja szanse chociaz odpisac i doradzic mi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz rownie dobrze kupic 9800SE z dobrymi pamieciam i podkrecic go do 9800Pro i zostanie troche kasy:D A GeForce 6600 nie polecam ale wybor nalezt do Ciebie

Pozdro:)

1398488[/snapback]

Ktoś tutaj nie czyta co inni piszą ! :mur:

On ma wybrać sobie karte za 750zl w zamian za uszkodzoną- o wypłacie reszty kasy raczej nie ma co myśleć. Ja bym sie z nimi osobiście potargował nieco i usiłował wytargować jakiegoś 6800 z niewielką dopłatą. Jak nie to postrasz,że jednak masz prawo do takiej samej karty albo zwrotu gotówki. To tylko twoja dobra wola zgodzić sie na inny model. Możesz powiedziec ,że idziesz sie poradzić organizacji konsumenckiej i ewentualnie wnieść skarge..powinni nieco zmięknąć. Niech dadzą jakiś rabat np 10-15 % na jakiś droższy model + ewentualnie nieco dopłacisz.

Ja bym sie uparł na np to :

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15548

Powiedzmy stówke by ci spuścili, stówke dopłacisz i masz fajną grafe. Najlepiej jakby sie jeszcze chociaż częściowo zmodowała-ale gwarancji nie ma. Jak odblokujesz cokolwiek to skopie 6600gt jak nie to masz podobna wydajnośc za wyższą cene :?

Jak nic nie wykombinujesz to pozostaje 6600gt ale radzi sobie naprawde słabo z obsługa światel no i ten problem z bolącymi oczami jest b. niepokojący...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to mi sie smiac po prostu chce! bylem w komputroniku wiecie co mi zaproponowali za karte w zamian? Radeona 9600 badz GFa 6200! Jak mi to powiedzial to myslalem ze padne! Oczywiscie nie zgodzilem sie i powiedzialem z ewnosze sprawe do sadu konsumenckiego! Koles poowiedzial mi ze dlatego proponuja mi taka karte bo jest lepsza od tej co oddalem (GF 4Ti 4200) a cenowo byly one podobne do siebie jak kupowalem moja karte te 2 lata temu! Ciekawe ze w ogole 2 lata temu byl GF 6200 ale to szczegol!

No i teraz bede sie z nimi "bil" w sadzie, albo polubownie! Teraz nie ma juz dyskusji - rzadam zwrotu gotowki i tyle! To ze wygram to nie ma watpliwosci, szkoda tylko ze takie nieprzyjemnosci trzeba przechodzic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kupowałeś w sklepie spoza poznania to radze jeszcze zadzwonic do centrali. Mam wrażenie,że sieć tak sie rozbudowała,ze nie potrafi zapanować nad wieloma sklepami.

Może cos jeszcze w centrali wskurasz.

1399660[/snapback]

Jestem z Poznania a tu maja wlasnie swoja glowna siedzibe! No i kierownik serwisu tak mi powiedzial! Ja juz nie bede jezdzil po sklepach i tracil na paliwo! Po prostu oddam sprawe do sadu konsumenckiego i koniec! Nie bede sie z nimi wiecej bawil! Mam sprzet 2 lata i wszystkie wazniejsze podzespoly mi juz wymieniali! Jak wymienia jedno to nastepne sie psuje! Pewnie wpychaja jakies gowna i tyle! I do tego probuja sobie jaja robic!

Co mnie ciekawi! Facet nie potrafil odpowiedziec na pytanie ktore mu zadalem! Spytalem tak: jesli sprzet jest skopany odsylaja go do producenta a on po sprawdzeniu sprzetu i stwierdzeniu usterki oddaje komputronikowi sianio jakie zaplacil za zakup tej karty 2 lata temu czyli te 750-marza komputronika! To czemu oni proponuja mi karte ktora kosztuje 400zl? A on: ja tam nie wiem co mowi producent a chwile pozniej powiedzial ze producent dal mi do wyboru niby tego radeona 9600 albo GFa 6200! Ciekawe co ma do proponowania producent jak on nawet radeonow nie tworzy (leadtek)!

[edit]

Ojciec podjechal do dyrektora handlowego w komputroniku i niby w ciagu 4 godzin ma oddzwonic co i jak, bo porozmawia z kierownikiem serwisu!

Edytowane przez lookash2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to komputronik ma u mnie duuuuuuuuużą kreche. Na razie wydawało sie,że takie numery odchodzą w sklepach spoza poznania i są sporadyczne. Jeśli w takie wałki sie też u nas bawią to ja za ten sklepik podziękuje-zawsze pozostaje jeszcze proline, bestcom, rainbow i pare innych sklepików. Zawsze wydawało mi sie,że komputronik ma drogo ale za to nie ma problemów z serwisem..ale jak tak to po co u nich kupować? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi