Skocz do zawartości
nadi

SDR vs DDR

Rekomendowane odpowiedzi

Hej sorki za taki temat wiem że już tyle razy był klepany ale muszę zapytać Moje fundusze starczą tylko na taką płytę a do tej płyty w późniejszym czasie będe mógł dokupić szybszy ram . Więc zastanawiam się nad takimi płytami proszę o pomoc

ECS K7S5A SIS735 266MHz SDR/DDR S.A 270 zł

MERCURY KOBKT266AFDSX SDR,DDR,SOUND,ATA133 S.A 260 zł

SHUTTLE DOT-AK32D SDR/DDR S.A 270 zł

Jestem za ecs bo wiem że już jest sprawdzona . Proszę o radę i szybką odpowiedź jutro jadę kupywać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej sorki za taki temat wiem że już tyle razy był klepany ale muszę zapytać  Moje fundusze starczą tylko na taką płytę a do tej płyty w późniejszym czasie będe mógł dokupić szybszy ram . Więc zastanawiam się nad takimi płytami proszę o pomoc

ECS K7S5A SIS735 266MHz  SDR/DDR S.A 270 zł 

SHUTTLE DOT-AK32D  SDR/DDR S.A 270 zł 

Jestem za ecs bo wiem że już jest sprawdzona . Proszę o radę i szybką odpowiedź jutro jadę kupywać .

tak na szybko to radze :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął to : SHUTTLE DOT-AK32D SDR/DDR S.A

K7S5A fajna jest, ale z SDR'ami chodzi raczej średnio na jeża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh. Uważam, że ECS to shit, ale ta płytka im się udała.

Fakt, że często ma się z nią problemy (zazwyczaj chodzi o pamięc RAM), ale jak jush się je rozwiąże (w czym może pomóc szerokie grono jej użytkowników) to czeka miła i bezawaryjna praca - niestety nie tak wydajna jak to ma miejsce z płytami pod KT333.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze reed,ze obrazek bardzo przypadl Ci do gustu. Temat ecs'a faktycznie byl juz walkowany duzo razy,wiec polecam poczytac sobie o nim.. Ja chyba tez wzialbym shuttle,sa calkiem ok. A zreszta na swojego ecs'a tez nie narzekam,ale planuje go niedlugo zmienic. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej sorki za taki temat wiem że już tyle razy był klepany ale muszę zapytać  Moje fundusze starczą tylko na taką płytę a do tej płyty w późniejszym czasie będe mógł dokupić szybszy ram . Więc zastanawiam się nad takimi płytami proszę o pomoc

tak na szybko to radze :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj koles przywióżł mi ecs k7s5a ze sklepu bezpośrednio z durakiem 1300 na pokładzie , akurat jeden koles przyszeł do mnie cos wydrukować i jego reakcja na próbe zainstalowania systemu na tej pięknej płytce była taka że leżał na podłodze robil wielkie oczy i brechtał się na maxa.. a powód był prosty ... ECS :D

1.jak zoabczyłem jaki bajzel w środku kompa to szlag mnie trafił, dobrze że miałem opaski...(wina tych co składali..

a było potem tak..

2.wkładam samobotujący win XP a tu idzie i nagle BLUESCRREN i komunikat masz za stary bios (bios z 26.06.2002 r :lol: ) wejdź na orginalną stronę i sfalshuj bios, pozatym że coś tam że sa błedy ACPi itp.

3. potem że bateria wyładowana na płycie (sprawdzam a bateria ma 3,6 v czyli 100% ok..!!!)

4. po chwili bład cmos: źle okresla wielkośc pamięci..( mówie o qwa zaczęło się)

5. potem ja mu startowa win 98 a on ze fomat c: nie wie co to jest

6.potem ja mu fdisk a on ze takiego czegoś nie ma... a na dyskietce jest jak byk ..( w tym momencie to koleś po prostu kwiczał )

7.w końcu po kilku próbach ecs k7s5a ma juz partycje .. cudem sie udalo, robiłem wszystko .

8.wkoncu wkładam instalke win 98, przeszedl scandiska pojawia sie: trwa inicjacja instalatora i kopiowanie plików a on nagle wywala do dosa i widzę c:/> :lol:

9.....

10.w końcu sie okazało że pamięci mu się nie spodobały, pamieci są ok ale te są dwustronne i 8 ns i ecs nie ubi takich

włożyłem swoje i all gra... jak na razie..... :twisted:

P.S. Najlepiej poszukaj na tym forum i np. poszukaj topic ze mna tam się dowiesz jakie przeboje miałem z tymi płytami.. i czego możesz się po nich spodziewać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wziął Mercury KOB KT266A FDSX

jest to zwyczjany ECS K7VTA2 v. 2.1 na KT266A/233A

bardzo stabilna i fajna płyta - wszystko chula bez problemów

obsługuje Athlony XP 2400+ i dyski do 160 GB UDMA133

mercury kupuje płyty od ECS i obkleja je swoimi nalepkami :)

http://www.kobian.com/pr_mb_kt266afdsx.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed: fajnie to wygląda :)

Ja to tylko wklejam, to Quest "wyprodukowal" :D

do Varrol

nie powiem, smiesznie to wyglada, ale raczej nie polecaj tego za czesto :evil: :twisted:

Oki, tylko tak dal żartu wsadziłem. Osobiście też uważam, że powinno sie korzystać z "szukaj".

hmm... cos mi tu pachnie kolejna wojna albo kolejnymi banami

Nie masz o czym pisać, czy podoba ci sie jak się kłócą albo jak ktoś bana dostanie. Może na żartach sie nie znasz? Bananami to ci pachnie, bo jest pora karmienia w zoo i właśnie dostałeś śniadanie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...