TANK26 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Wszystko mi ładnie śmiga na Basiliku, Mac OS 7.5 oraz 8.1 :D nawet pograłem se w Wolfensteina :razz: W mac osie mam zainstalowanego Explorera ,ale nie umiem sobie poradzić z konfiguracją internetu. czy ktoś z was ustawiaŁ to ? udało mu się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 W OS8.1 ma wbudowaną obsluge sieci, w przypadku 7.5 trzeba taki dograc (OpenTransport, MacTCP) W ustawieniach do Basiliska ustaw odpowiednio zakladke ETHERNET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 W OS8.1 ma wbudowaną obsluge sieci, w przypadku 7.5 trzeba taki dograc (OpenTransport, MacTCP) W ustawieniach do Basiliska ustaw odpowiednio zakladke ETHERNET 1398797[/snapback] A może coś więcej nt. 8.1 ? Co dokładnie mam ustawić w ETHERNECIE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 a mozna emulowac macos x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) a mozna emulowac macos x 1399451[/snapback] Jak sie PearPC zainsteresujesz to mozna. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 chwila na google i to wyrzucilo: http://edu.apple.pl/dobczyce/informacje/op...lisk/index.html Na basilisku uruchomisz tylko max MacOS8.1, gdyz ten emulator emuluje tylko m68k. Aby odpalic macox trzeba miec emulator PearPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Witam ponownie :D Udało mi się uruchomić internet na emulatorze i mac os 8.1 I nawet to jakoś chodzi, ale w tym systemie mam koszmarnie starego windows exploratora :? nie otwierają się wszystkie grafiki itp itp... poprostu stray ten explorator. Potem zainstalowałem Netscape, na strone onetu jeszcze wejdzie ale jak wpisze google lub inną to wiesza się :? Czy znacie jakieś strony z aktualizacjami? lub jakieś do ściągnięcia mozilli pod mac osa 8.1 i w dół ? Dobra... dalej, znalazłem nowszą wersje pod OSa 8.1 tego exploratora 5.1.7 Ładnie go ściągnąłem, przekonwerterowałem na plikopartycje maka przy opomocy HFV exploratora. Potem mac os widzi pliczek z tym nowym exploratorem ale niechce się zainstalować :cry: wyskakuje błąd nr 39 :cry: co to jest ? To samo dzieje się pod mac osem 7.5 A cha... pliczek z tym win.exp. w windzie jest jako .BIN a po przekonwerterowani go do mac osa jest widziany jako .smi nieda się go również rozpakować przy pomocy stuff expandera :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...