siwy05 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12) Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie. taki komunikat mam w menadzerze przy karcie graficznej (secondary) niby nic takiego ale wkurza mnie to, nie wiem czy dobrze rozumuje ale mam abita ktory potrafi wyc co jakis czas moze to od tego probowalem wylaczyc urzadzenia w biosie IEE1394 i controler FDC (chyba dyskietki) no problem dalej istnieje w windowsie wylaczylem kontroler RAID/SCSI i dalej to samo moze pytanie lamerskie z lekka ale nie wiem jak sie z tym uporac Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 mialem kiedys cos podobnego chyba i chodzilo o to ze mialem te same IRQ przydzielone dwom roznym urzadzeniom (chyba... o ile dobrze pamietam.... ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 tyle ze u mnie w biosie jesli chodzi o przydzial IRQ mam wsio na auto :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 sprawdz, czy masz w biosie "Plug and Play OS Installed" ustawione na YES bo jezeli bedzie na NO, to BIOS niepotrzebnie zajmuje sie przydzielaniem przerwan i to moze byc zrodlo problemu jezeli nie pomoze to sprobuj wylaczyc nieuzywane urzadzenia (porty: COM i LPT), mozna w ten sposob zwolnic 3 przerwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 dobra ale gdzie mam to znalezc w biosie, wylaczalem juz porty com lpt i kontroler raid i w smie dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 PCI / Plug and Play Setup albo jakos tak podobnie zamiast plug and play moze byc skrot - P&P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...