k@mcio_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Czy na płycie SLI można instalować pojedyńczą grafikę w obu slotach PCI-E? Szczerze się przyznam, że nie chce mi się sprawdzać osobiście nie mając pewności co z tego wyniknie. W User's Manual nie znalazłem lub przegapiłem info na ten temat. Jest to istotne ponieważ obecnie mam grafikę w pierwszym slocie (PCI-E 1), a nieszczęsne umiejscowienie chipsetu przez DFI skutecznie uniemożliwia mi wymianę standardowego coolera na micro-cool'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Mozna. Ale powinienes sie wnawet wstydzic przyznawac ze Ci sie nie chcialo sprawdzic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Mozna. Ale powinienes sie wnawet wstydzic przyznawac ze Ci sie nie chcialo sprawdzic :mur: 1398925[/snapback] Cóż w tym dziwnego... po to jest formu. Po co mam wywalać z budy grafikę nie znając skutku zmiany slotu. Dzięki bardzo za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale czy to nie jest tak ze dolny slot jest x2 a gorny x16????? Wydajnosc wtedy prawdopodobnie spadnie. Wyczytalem na forum, ze aby w dolnym slocie bylo max 8x trzeba ustawic zworki w tryb SLI. CZy przy takiej zamianie , majac w dolnym slocie grafike na 8x to wydajnosc od tej samej grafiki wlozonej w slot gorny 16x bedzie sie roznila? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Raczej nie, 8x to i tak nadmiar przepustowosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Raczej nie, 8x to i tak nadmiar przepustowosci. 1452336[/snapback] Ja wiem czy nadmiar...? Za niedługo i to będzie mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ale ja mam konkretne pytanie: jak mam ustawic plyte DFI NF4 , karte graf musze niestety wlozyc w dolny slot. CO mam zmienic zeby zachowac wydajnosc na poziomie z slotu gornego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 proponuje przeczytac chocby 1 strone w temacie o tej plycie - na tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Czytalem, i znalazlem to co wyzej napisalem, ale czy mozna na dolnym slocie ustawic 16X (style co na gornym) to z forum nie moge sie dowiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 No przeciez napisalem ze 8x to dla obecnych kart i tak za duzo. AGP im spokojnie wystarcza. A co do 16x o ile wiem to sie nie da chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Przestawiasz zworki zaznaczone na obrazku w pozycje 2-3 i mozesz uzywac karty w dolnym slocie z predkoscia x8. Od razu uprzedzam, dolny slot PCIE moze pracowac maksymalnie z predkoscia x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) @Kobrowisko AGP 4x też wystarcza... Przecież po co grafy mają po 256 i więcej MB? Zeby nie musiały z tego dobrodziejstwa, jakim jest 16x, korzystać... Edytowane 19 Maja 2005 przez grogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...