Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Szybkie Radeony 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Heh motyw :P Radek działa mi teraz na 310/285 i wywala tylko w 3D-Marku- to przez rdzeń- pamięci sie jakoś jeszcze trzymają :) Aż sie boję go dalej kręcić, bo, mimo że w RTCF wszystko działa cacy, to szkoda katować tak kartę z takimi pamięciami( 5ns). Uch.....a co by było, gdybym zrobił V-MOda i doklepił radiatorki :D Nawet o tym nie myślcie..nie ma mowy! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to jest  v-modem i jak sie zmienia te napiecia na Radku 9000 PRO ???

Mam chwile czasu więc z dobrej checi napisze co nieco - po to abyś się nauczył, a nie stosował w praktyce.

1. nie v-modem tylko vmode. Czyli zmiana napięcia dla GPU (vcore) i pamięci (vmem) na karcie graficznej (lub na płycie głownej).

2. Od tak sobie nie zmienisz napięcia. Do tego potrzebny jest schemat karty, rezystor, lutownica z cienką końcówką i sprawna ręka.

3. Co daje zwiększenie napięcie? Krótko mówiąc układy mogą pracować z wyższymi taktowaniami. Skutkami ubocznymi jest wysoka temperatura i szybsze zużywanie się sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko panowie..

CZy jak zakładam se radiatory na pamieci to one muszą być szersze o kości?????czy mogą być DOKŁADNIE tej samej szerokości???

Szacuneczek

Moga byc mniejsze, moga byc wieksze, moga byc rowniez tej samej wielkosci. Oczywiscie im mniejsze tym gorzej beda odprowadzaly cieplo. Wazniejsze jest z jakiego materialu sa wykonane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aluminium:)

choć to nie to samo co miedż:(

:D

Nie chodzilo mi o to z jakiego Ty masz miec :)

Chodzilo mi o ogolne pojecie materialu na radiatory.

Zasada jest taka sama dla kazdego matarialu. Im wiecej powierzchni do odprowadzenia ciepla tym lepiej. Nawet jezeli w poziomie radiator jest mniejszy od drugiego to albo w pionie moze byc wiekszy lub uzebrowanie ma lepsze (wiecej zeberek) i wtedy nawet ten mniejszy wzrokowo radiator moze byc lepszy od tego "wiekszego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chwilowo bez zdjecia, ale chyba mam sie czym pochwalic

SAPPHIRE Radeon 9000 Atlantis Pro

275/550 MHz - default

310/580 MHz - podkrecony

Pamieci tylko tyle bo radiatorkow jeszcze nie maja, co dziwne przy 300 MHz sypia juz artefaktami w 3DMarku2001SE.

W sobote bede robil radiatorki na pamieci ze starego coolera, acha rdzen chlodzony TT CrystalOrb (w sumie mi tylko 30MHz brakuje do rekordu na tej karcie)

chyba jednak nie masz czym sie chwalic :twisted:

twoje 6765 3D marks - 3DMark2001 SE to cienki wynik, powiedzialbym nawet ze bardzo cienki.

moj wynik to 7009 3D marks dla sprzetu (CPU & GPU & RAM) z ustawieniami nominalnym. nic nie podkrecone. na razie nie jest to wynik ktorym chcialbym sie pochwalic - ale nie mam w tej chwili czasu na testy o/c. w tej chwili musze uporac sie ze stabinoscia systemu (patrz: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=12827 ) jednak juz rece mi opadaja

Tak sobie tlumacz :twisted:

Zwroc uwage na to, ze mam pamieci SDR i VIA KT133A, na ORB nie znalazlem szybszego kompa z takim prockiem i grafika jak ja mam z SDR-amami. Wiec wybacz, ale najpierw sie zastanow co piszesz.

:mrgreen:

P.S. Zauwaz osle jeden, ze masz DDR333, a ja nie!!!

Jest chyba roznica w naszych kopach jednak spora, a pozatym ja nie mam zadnych problemow ze stabilnoscia systemu.

:(

:twisted: :evil:

Sorry ze sie wtracam ale to faktycznie nie jest tak duzo, ja na A1200@1400 (266fsb) i mint radeon 9000pro 300/600 mialem 6860 a na 1.33 6765, i to nie jest Xp tylko thunderbird, i tez mam sdram i via kt133A. a po zmianie karty jak widac :-) duzo lepiej nie jest, ale wymienei zasilke i wezme sie za @ tego radka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...