McBenner Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Musialbym miec dwa bloki, bo przeciez pamieci sa po obu stronach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Poza tym moje pamieci to eltrontech 3.5 ns wiec wole sie nimi nie bawic bo jak wszyscy wiedza to badziewie. Innym problemem jest fakt ze nie mam voltomierza na stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No wiem... :wink: Tylko, że jakbym już robił WC na Radeona to na wszystko. Tak to dla mnie jest trochę bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Heh motyw :P Radek działa mi teraz na 310/285 i wywala tylko w 3D-Marku- to przez rdzeń- pamięci sie jakoś jeszcze trzymają :) Aż sie boję go dalej kręcić, bo, mimo że w RTCF wszystko działa cacy, to szkoda katować tak kartę z takimi pamięciami( 5ns). Uch.....a co by było, gdybym zrobił V-MOda i doklepił radiatorki :D Nawet o tym nie myślcie..nie ma mowy! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Mam pytanko ..CZy daje cos krecenie rdzenia na ati8500??? Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Oczywiscie ze daje, tyle ze najlepiej podkrecac rownomiernie gpu i ramy, a gdy podkrecasz same gpu to przyrost jest sporo mniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 co to jest v-modem i jak sie zmienia te napiecia na Radku 9000 PRO ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Nie chce wyjsc na czlowieka ktory uwaza cie za debila, ale jesli pytasz co to jest v modem to wole ci nie odpowiadac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 co to jest v-modem i jak sie zmienia te napiecia na Radku 9000 PRO ??? Mam chwile czasu więc z dobrej checi napisze co nieco - po to abyś się nauczył, a nie stosował w praktyce. 1. nie v-modem tylko vmode. Czyli zmiana napięcia dla GPU (vcore) i pamięci (vmem) na karcie graficznej (lub na płycie głownej). 2. Od tak sobie nie zmienisz napięcia. Do tego potrzebny jest schemat karty, rezystor, lutownica z cienką końcówką i sprawna ręka. 3. Co daje zwiększenie napięcie? Krótko mówiąc układy mogą pracować z wyższymi taktowaniami. Skutkami ubocznymi jest wysoka temperatura i szybsze zużywanie się sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 wyluzuj z tymi debilami te v-modem skopiowalem z innej wypowiedzi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Wiem, sorry, ale po prostu jak ktos pyta co to v modem, to to jest oznaka ze nie powinien sie za to zabierac ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Skoro skopiowałeś mogłeś dać cudzysłów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 takie pytanko panowie.. CZy jak zakładam se radiatory na pamieci to one muszą być szersze o kości?????czy mogą być DOKŁADNIE tej samej szerokości??? Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 takie pytanko panowie.. CZy jak zakładam se radiatory na pamieci to one muszą być szersze o kości?????czy mogą być DOKŁADNIE tej samej szerokości??? Szacuneczek Moga byc mniejsze, moga byc wieksze, moga byc rowniez tej samej wielkosci. Oczywiscie im mniejsze tym gorzej beda odprowadzaly cieplo. Wazniejsze jest z jakiego materialu sa wykonane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Aluminium:) choć to nie to samo co miedż:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Aluminium:) choć to nie to samo co miedż:( :D Nie chodzilo mi o to z jakiego Ty masz miec :) Chodzilo mi o ogolne pojecie materialu na radiatory. Zasada jest taka sama dla kazdego matarialu. Im wiecej powierzchni do odprowadzenia ciepla tym lepiej. Nawet jezeli w poziomie radiator jest mniejszy od drugiego to albo w pionie moze byc wiekszy lub uzebrowanie ma lepsze (wiecej zeberek) i wtedy nawet ten mniejszy wzrokowo radiator moze byc lepszy od tego "wiekszego". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja chwilowo bez zdjecia, ale chyba mam sie czym pochwalic SAPPHIRE Radeon 9000 Atlantis Pro 275/550 MHz - default 310/580 MHz - podkrecony Pamieci tylko tyle bo radiatorkow jeszcze nie maja, co dziwne przy 300 MHz sypia juz artefaktami w 3DMarku2001SE. W sobote bede robil radiatorki na pamieci ze starego coolera, acha rdzen chlodzony TT CrystalOrb (w sumie mi tylko 30MHz brakuje do rekordu na tej karcie) chyba jednak nie masz czym sie chwalic :twisted: twoje 6765 3D marks - 3DMark2001 SE to cienki wynik, powiedzialbym nawet ze bardzo cienki. moj wynik to 7009 3D marks dla sprzetu (CPU & GPU & RAM) z ustawieniami nominalnym. nic nie podkrecone. na razie nie jest to wynik ktorym chcialbym sie pochwalic - ale nie mam w tej chwili czasu na testy o/c. w tej chwili musze uporac sie ze stabinoscia systemu (patrz: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=12827 ) jednak juz rece mi opadaja Tak sobie tlumacz :twisted: Zwroc uwage na to, ze mam pamieci SDR i VIA KT133A, na ORB nie znalazlem szybszego kompa z takim prockiem i grafika jak ja mam z SDR-amami. Wiec wybacz, ale najpierw sie zastanow co piszesz. :mrgreen: P.S. Zauwaz osle jeden, ze masz DDR333, a ja nie!!! Jest chyba roznica w naszych kopach jednak spora, a pozatym ja nie mam zadnych problemow ze stabilnoscia systemu. :( :twisted: :evil: Sorry ze sie wtracam ale to faktycznie nie jest tak duzo, ja na A1200@1400 (266fsb) i mint radeon 9000pro 300/600 mialem 6860 a na 1.33 6765, i to nie jest Xp tylko thunderbird, i tez mam sdram i via kt133A. a po zmianie karty jak widac :-) duzo lepiej nie jest, ale wymienei zasilke i wezme sie za @ tego radka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 wytłumaczcie mi jedno bo nie rozumiem : jak wy podkręcacie pamięć np. 4ns na np.275mhz??? bo przecież ona powiną maxymalnie wyciągnąć 250!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 hyba cos zle policzyles pozatym jaki to bylo tre rownianie do obliczenia maxymalnej czestotliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 to leci tak 1000:4 = 250 x(2) =500<-maxymalna efektywna pamięć ^^ ^^ | | | | dzieli się przez liczbe ns | razy 2 jeśli to DDR ale tu wiara pisze że kręci na więcej !!! już niec nie rozumiem:]...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 to leci tak 1000:4 = 250 x(2) =500mhz | | | | dzieli się przez liczbe ns | razy 2 jeśli to DDR ale tu wiara pisze że kręci na więcej !!! już niec nie rozumiem:]...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Bo to tylko teoretyczne wylicznia a w rzeczywistosci niektore pamieci ida znacznie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 kurde przestawia się!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 a dlaczego dzielisz 1000 skad to wywnioskowales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Czy ktos zna jakis programik do krecenia Radeona 8500. Oprocz PowerStripa? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 czytałem w komputer swiat , to chyba jest z tego że to jest teoretycznie maxymalne taktowanie 1ns (teoretyczne bo nie ma takich pamięci )pamięci SDR a razy dwa to chyba wiesz ze jeśli to DDR to są 2 razy szybsze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Czy ktos zna jakis programik do krecenia Radeona 8500. Oprocz PowerStripa? :cry: właśnie dobre pytanie :D :) :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 jest v-tuner ale niestety on działa tylko z radkami Gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Programów jest od cholery!!! Zajrzyjcie na strone www.rage3d.com . A moje pamięci 4 ns kręcą sie na tyle co w podpisie więc nie ma regóły i wzory to tylko teoria... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 A tak a propos szybkich radków, nie sądzicie że mam trochę niski wynik w 3D Marku?? I tak jest wysoki, ale myśle że powinien być w granicach 9500 - 10000... Co wy na to ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...