hinco Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie mogłem znaleźć nic konkretnego o 7v w tweak'u no ale z doświadczenia wiem że pewnie tego jest w piz... i jeszcze troshq:] Chodzi mi o to czy 7v z molexa jest bezpieczne tzn że jak mi siadzie wentyl to czy mi nie popali czegoś i tak wogóle to co w kompie zasilane jest linią 5v:| :blink: Mam coolermastery i normalnie przy 12v to sie nie da wy3mać a przy 5 to ledwo ruszają i do tego prawie nie wieja... :mur: :mur: :mur: :mur: Co Wy o tym myślicie aaha.. dodam że regulatory wchodzą w gre no ale to cośkosztuje a zmiana napoiecia mniej.. a mam tego dziadostwa 5 sztuk.... :mur: :angry: Edytowane 7 Maja 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Tak 7v jest bezpieczne. Spokojnie mozesz je dac jak przy 5v za słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 A ja mam takie pytanie, bo nie bardzo sie znam...jak to zrobic? Tzn zeby miec 7v z molexa? Jak ktos chce sie smiac to prosze, nie kazdy rodzi sie i odrazu zna na wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Kabelki 12V i 5V - różnica = 7V. Chyba czerwony i żółty :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 standartowo wentyle są zasilane z 12v ... a na molexie jest jeszcze linia 5v... i podmieniasz kabelki tak żeby wentyl był zasilany z tych dwóch skrajnych czyli żółty i czerwony i mash 7v.:] a powie mi ktoś co jest zasilane 5v <rotfl> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Oooo...Dziekuje bardzo za informacje. Teraz juz wiem o co chodzi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 no zaminiłem no i wszystko gra i NIE buczy :D mam nadzieje ze tak nie spale czegośw kompie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 no zaminiłem no i wszystko gra i NIE buczy :D mam nadzieje ze tak nie spale czegośw kompie :mur: 1399890[/snapback] Gratulacje. Nie ma się czego obawiać, to standardowa procedura :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...