Skocz do zawartości
weds

Chyba Popsułem Sobie Karte Graf :( - Help !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte R9800 SE Xpert Vision. Kupiłem sobie VGA Silencera rev.3 aby wymienić to małe, głośne chłodzenie.

Zgodnie z instrukcją do Silencera, podgrzałem radiator suszarką. Nie chciał dalej odejść, wiec sprobowałem podważyc delikatnie śrubokrętem. Już miałem zrezygnować, kiedy radiator odskoczył. Następnie nałożyłem paste standardowo dodaną do Silencera. Pozostałość starej pasty pozostała ( bardzo twarda, nie do oderwania ). Właczyłem kompa- i odrazu artefakty. Już przy samym ładowaniu systemu widać przełamania w obrazie, wiec pewnie nie wynikają one z przegrzewania karty na wskutek np. złej instalacji Silencera. Co mogło sie stać z kartą ? Czy jest jakas szansa na ratunek ? Czy moge oddać ją do serwisu w ramach gwarancji ( poł roku jeszcze nie minęło ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie miałeś żadnej plomby możesz oddac:) jak uda ci sie przywrócic do stanu poprzedniego. tzn wyczysc calkowicie paste. Włącz suszarke nagrzej karte klej. przyklej spowrotem radiatorek orginalny, jak nie bedzie sie trzymac jak kiedys na kleju, możesz supergluta jakoś kropke postawić na tego shima co jest :D wtedy napewno bedzie sie trzymac.

A i pamietaj ze jak kołki uszkodzone to [gluteus maximus], musisz nowe skołowac!!

A w sklepie udawaj kompletnego lamera. Jakby co to niewiem, komputer mam od miesiaca:D Skomplikowana ta maszyna :unsure:

A tak apropos silencerka to wez go pierdzielnij przez okno, ja sobie nim zje***em 9600Pro !! Za mocno go przykreciles i tego starego kleju nie wycysciles!

Edytowane przez Kaminski99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jeden problem- w orginale miedzy rdzeniem a radiatorem znajdowała sie czarna nakładka( wielkosci rdzenia) - z jednej strony jest czyściutka, a z drugiej lekko biała i klęjąca. Co mam zrobić z tą podkładką- jak mam ją nałożyć ? Czy możlwia jest sytuacja że czystą stroną znajdowała się na rdzeniu ?

Edytowane przez weds

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...