$!ARA Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Witam, to znowoz ja... :lol: Zamowilem juz proca Prescotta 3,2 [na plycie GIGABYTE 8SGXL] i bedzie smigac razem z karta [ktora nie chodzila na mojej poprzednie konfiguracji] Celestica 9600 Pro. Calosc bedzie wspomagana przez 512 MB Ramu [za jakis tydzien 1 GB]... Mam pytanie natury technicznej, tzn czy aby karta nie bedzie zbytnio "spowalniala" caly sytem [w grach ofkoz]? czy nie lepiej by bylo dla mnie opchnac ja i kupic np GF 6600 GT? Chodzi mi o stosunek mocy kart do proca, czy czasem moze zdarzyc sie ze proc nie bedzie mogl "rozwinac skrzydel" przy takiej karcie...? Moze ktos ma jakies spostrzerzenia, rady...? Z gory dziekuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 W grach więcej zależy od karty, ale 9600pro to jest całkiem dobra karta (moim zdaniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 No radek jest spoko, ale o aa i anizo mozesz zapomniec jak narazie :) chociaz... w hl2 gralem z anizox4 :) BTW: ja tam zbieram na x800 xl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 jeżeli chcesz grać w wysokich rozdzielczościach to jak najbardziej zmiana wyjdzie Ci na korzyść :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$!ARA Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Grzybek92: dzieki, pocieszyles mnie :-P moze i masz racje, ale... nie uwazam ze to zla karta, tylko moze byc troszke za slaba na mozliwosci tego proca... chyba sobie mimo wszystko z przymusu na niej pojezdze poki nie wykombinuje na cos lepszego... wrazenia ofkoz zdam tutaj :) picus: grales w hl2 na wlasnie takiej karcie? [wiesz scislo tego nigdzie nie sprecyzowales...] a przy jakiesj konfiguracji? aRczii: tyle to ja sam wiem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Karta jest całkiem ok, ja gram tylko w 800x600 bo mam monitor nie ten tego i karta spoko daje rade, w hl2 przy aax4 i afx16 w 800x600 miałem ~60 fps więc płynność jest i da się grać. Tylko czy ty masz pełną 9600 czy kastrata ? Jeśli oczekujasz 1024 z fajerwerkami to się zawiedziesz, niestety już sobie karta nie radzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$!ARA Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Karta jest całkiem ok, ja gram tylko w 800x600 bo mam monitor nie ten tego i karta spoko daje rade, w hl2 przy aax4 i afx16 w 800x600 miałem ~60 fps więc płynność jest i da się grać. Tylko czy ty masz pełną 9600 czy kastrata ? Jeśli oczekujasz 1024 z fajerwerkami to się zawiedziesz, niestety już sobie karta nie radzi :( 1399494[/snapback] oczywiscie mam pelna karte 9600 Pro bez przerabiania z innej czy cos ze z nia jest nie tak [nawet widac to po osiagach sporo wiekszych od 9550] coz szkoda ze na 1024 nie bedzie chodzila z max AA i ANIZo [z koleji moj monitor pozwala na taka rozdzielczosc @85 hZ]. zreszta zobacze moze z procem 3,2 bedzie chodzilo znosnie [60 klatek to dla mnie prawie za duzo :-P tzn, dla mnie i przy 40 da sie grac bez problemu, a jak czasem zwolni do 20 to tez zaden problem :wink: ] dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja mam sprzęt jak w podpisie i mam zamiar zmienic na 6600Gt albo 6800LE zalezy jak fundusze. Uważam, że ta zmiana jest jak najbardziej opłacalna u mnie, a tym bardziej u Ciebie. Za tydzień Ci ram dochodzi do 1Gb to już w ogóle. Poluj na allegro na tańsze 6800 LE ! Ponoć to bardzo fajna karta, a w riva tunrze sobie odblokujesz vertexy i potoki jak dobrze pojdzie :) No i nie na HL świat sie kończy, możesz odczekac też do jakieś nowej gierki, która Cie szczegolnie zainteresuje i wtedy zainwestować. Mnie zaczyna wkurzać ten radek bo widze jak sobie radzi z enginem doom3. Dla mnie kompletna kaszana, w HL tez mi zwalniał. A ja jestem strasznie wyczulony na fps. Chyba od tego grania w q3. pozdr. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez PoGo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...