Skocz do zawartości
viva

Jak Uratować Radeona 9600

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sobie uszkodzonego radka 9600 szkoda go na śmietnik wywalać wiec cche sie dowiedziec co zrobić aby znów dobrze chodził.Jakie czynności wykonać krok po kroku lub co jest główną przyczyną uszkodzonych kart ? Jestem nowy i niebarczo sie orientuje co i jak wiec prosiłbym krok po kroku.Z góry dzieki i pozdrawiam.

EDIT:Z pośpiechu temat wsadziłem do Nvidia Prosze Moderatora o przeniesienie i sorry :unsure:

Edytowane przez viva

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu otóż mój Radeon nie zawsze podaję obraz. Zdarza się tak, że jak włączam kompa to niby się odpala, kręcą się wiatraczki, święcą światełka itd Ale monitor nie wyświetla obrazu :/ Po 10s włącza się power safe i monitor się wyłącza. Ostatnio zdarza się to dość często, więc podpiąłem przez przejściówkę DVI->VGA monior i jakoś tam działa. Minusem tego rozwiązania jest fakt, że obraz wyświetla się dopiero w windowsie albo jak weje do biosu. Nie wiem czego to może być wina, nie wiem co robić. Proszę o pomoc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daje 1 znak długi i 2 znaki któtkie .Pojecia niemam co robić !! ??

Zciągnołem cooler i zobaczyłem najgorsze rdzeń jest lekko uszkodzony :( dokładnie górna prawa strona :( Czy jużniema ratunku ?? Co moge zrobić ?? Jeżeli bym zaniusł do naprawy to czy ktoś to uratuje ?? Proszę o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi