Skocz do zawartości
jet3

Nieuzasadniona Prośba O Aktywacje W Ciągu 3 Dni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy wie ktoś o co chodzi? zostawiam na noc komp włączony do kompresowania divx, rano się budzę - zawieszony, nie rusza sie wskaźnik myszy ale to nic, tylko po restarcie pojawia sie żądanie aktywacji windowsa w ciągu 3 dni bo sprzęt został zmieniony Przecież nie zmieniałem sprzętu, a jak aktywuje legala to potem jak sie naprawi to coś to bedą znowu problemy żeby jeszcze raz aktywować, przypadek mial miejsce 2 x w ciagu miesiaca, podaję jeszcze konfigurację w razie czego XP Home SP2.., komp AthlonXP 2200, plyta:Nvidia N-Force 8RDA3, 1gb ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz oryginal, sprzetu nie zmieniales, to poprostu zadzwon do MS Polska i wyjasnij z nimi :)

1399831[/snapback]

Pewnie nie uwierza ze sprzetu nie zmienilem, sprawdzenie tego jest klopotliwe chyba bo z punktu widzenia MS zawsze jest mozliwosc ze cos kombinuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie uwierza ze sprzetu nie zmienilem, sprawdzenie tego jest klopotliwe chyba bo z punktu widzenia MS zawsze jest mozliwosc ze cos kombinuje :P

1399895[/snapback]

NIe wiem jak dziala aktywacja, ale napewno Twoja konfiguracja jest jakos zapisywana w postaci jakis liczb albo co. Jesli nie zmieniales sprzetu ( glownie plyty gl) to i liczby nie powinny sie zmienic. Wiec lepiej dzwon do nich i sie awanturuj, no chyba ze nie masz do konca legalnego tego XP...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo no ok wgrac system z ghosta to najmniejszy problem ale napisalem tego posta po to: cz moge aktywowac windows w takim przypadku bo mysle ze cos windows przez to zawieszenie doszedl do wniosku ze mam inny procek, plyte czy niewiadomoco i jak aktywuje to czy potem przy instalacji windy od nowa z plyty i pierwszej aktualizacji nie odpowiedza mi: panie mial pan inna plyte to nie ten komp a windows ma pan oem pan jest kombinatorem, nieuczciwym uzytkownikiem, komputerowym wywrotowcem, nie aktywujemy panu ! prosze kupic drugie oem albo lepiej box. Myśle ze taka awaria nie tylko u mnie sie zdaza bo czemy moj windows mialby byc inny? moze ktos ma doswiadczenia w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie do końca może w temacie, ale pamiętam że kiedyś za czasów "lewego" MS Office'a zdarzały się żądania pakietu o ponowną aktywację, wtedy wystarczała podmiana oryginalnego MSO.dll na ten "właściwy" :-). Być może wykonując jakąś operację Windowsy podmieniły plik z zapisanym configiem lub jest on uszkodzony.

Co do ponownej aktywacji : Pani w Microsoft'cie nawet nie pytała mnie dlaczego chcę aktywowac ponownie, po prostu wygenerowała nowy kod i koniec. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak rozmawiałem z ludźmi z M$ to złego słowa o nich powiedzieć nie moge. Pomocni i uprzejmi. Ciekawa sprawa z tą aktywacją bo ostatnio u siebie zmienilem grafe a potem proca (proca tyko na kilka dni innego mialem) i nic nie wyskoczyło :|

Weź moze drugi dysk, zrób całkowicie nową instalacje i potestuj czy będzię to samo. Jak będzie to ja nie wiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zrobie tak, przywroce windowsa i jak przez miesiac nie wyskoczy info ze zmienilem sprzet uznam ze to byla wina zawieszenia kompa a jesli wyskoczy to aktywuje bo moze zeczywiscie co roku trzeba aktywowac i to zbieg okolicznosci z tym zawieszeniem. nie dzwonie do ms tylko z jednego powodu - bez sensu prosic o aktywacje gdy to powstalo w wyniku awarii windy bo potem jak zainstaluje od nowa to bedzie ze znowu zmienilem sprzet i znowu telefon? ale jak wyskoczy komunikat bez zawieszenia to aktywuje.

Dzieki z posty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak rozmawiałem z ludźmi z M$ to złego słowa o nich powiedzieć nie moge. Pomocni i uprzejmi. Ciekawa sprawa z tą aktywacją bo ostatnio u siebie zmienilem grafe a potem proca (proca tyko na kilka dni innego mialem) i nic nie wyskoczyło :|

Weź moze drugi dysk, zrób całkowicie nową instalacje i potestuj czy będzię to samo. Jak będzie to ja nie wiem :D

1401928[/snapback]

Wydaje mi się , że zasadnicze znaczenie dla informacji ( dla potrzeb kodu aktywacji) zapisywanej podczas instalacji ma płyta główna, stąd też zmiana proca i grafy nie wywołała rewolucji :-) Edytowane przez Dziara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi