jet3 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Witam, czy wie ktoś o co chodzi? zostawiam na noc komp włączony do kompresowania divx, rano się budzę - zawieszony, nie rusza sie wskaźnik myszy ale to nic, tylko po restarcie pojawia sie żądanie aktywacji windowsa w ciągu 3 dni bo sprzęt został zmieniony Przecież nie zmieniałem sprzętu, a jak aktywuje legala to potem jak sie naprawi to coś to bedą znowu problemy żeby jeszcze raz aktywować, przypadek mial miejsce 2 x w ciagu miesiaca, podaję jeszcze konfigurację w razie czego XP Home SP2.., komp AthlonXP 2200, plyta:Nvidia N-Force 8RDA3, 1gb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kominiara Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Skoro masz oryginal, sprzetu nie zmieniales, to poprostu zadzwon do MS Polska i wyjasnij z nimi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jet3 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Skoro masz oryginal, sprzetu nie zmieniales, to poprostu zadzwon do MS Polska i wyjasnij z nimi :) 1399831[/snapback] Pewnie nie uwierza ze sprzetu nie zmienilem, sprawdzenie tego jest klopotliwe chyba bo z punktu widzenia MS zawsze jest mozliwosc ze cos kombinuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kominiara Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Pewnie nie uwierza ze sprzetu nie zmienilem, sprawdzenie tego jest klopotliwe chyba bo z punktu widzenia MS zawsze jest mozliwosc ze cos kombinuje :P 1399895[/snapback] NIe wiem jak dziala aktywacja, ale napewno Twoja konfiguracja jest jakos zapisywana w postaci jakis liczb albo co. Jesli nie zmieniales sprzetu ( glownie plyty gl) to i liczby nie powinny sie zmienic. Wiec lepiej dzwon do nich i sie awanturuj, no chyba ze nie masz do konca legalnego tego XP...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Coś sie spierniczyło po prostu z windowsem i tyle. Jakimś windoctorem polataj albo go przeinstaluj i już. Mi też ostatnio aktywacja wyskoczyła ale to dlatego, że co roku trzeba (chyba) i juz jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ew przysla Ci technika z MS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jet3 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 yo no ok wgrac system z ghosta to najmniejszy problem ale napisalem tego posta po to: cz moge aktywowac windows w takim przypadku bo mysle ze cos windows przez to zawieszenie doszedl do wniosku ze mam inny procek, plyte czy niewiadomoco i jak aktywuje to czy potem przy instalacji windy od nowa z plyty i pierwszej aktualizacji nie odpowiedza mi: panie mial pan inna plyte to nie ten komp a windows ma pan oem pan jest kombinatorem, nieuczciwym uzytkownikiem, komputerowym wywrotowcem, nie aktywujemy panu ! prosze kupic drugie oem albo lepiej box. Myśle ze taka awaria nie tylko u mnie sie zdaza bo czemy moj windows mialby byc inny? moze ktos ma doswiadczenia w tym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziara Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 nie do końca może w temacie, ale pamiętam że kiedyś za czasów "lewego" MS Office'a zdarzały się żądania pakietu o ponowną aktywację, wtedy wystarczała podmiana oryginalnego MSO.dll na ten "właściwy" :-). Być może wykonując jakąś operację Windowsy podmieniły plik z zapisanym configiem lub jest on uszkodzony. Co do ponownej aktywacji : Pani w Microsoft'cie nawet nie pytała mnie dlaczego chcę aktywowac ponownie, po prostu wygenerowała nowy kod i koniec. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ja jak rozmawiałem z ludźmi z M$ to złego słowa o nich powiedzieć nie moge. Pomocni i uprzejmi. Ciekawa sprawa z tą aktywacją bo ostatnio u siebie zmienilem grafe a potem proca (proca tyko na kilka dni innego mialem) i nic nie wyskoczyło :| Weź moze drugi dysk, zrób całkowicie nową instalacje i potestuj czy będzię to samo. Jak będzie to ja nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kominiara Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Nie rozumiem, czemu kolega majac oryginalnego windowsa boi sie zadzwonic do MS i wyjasnic sprawe. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Aaaa bo on nie dzwonił jeszcze :P Kurde pisze jedno zdanie na 4 linijki i sie zgubiłem. No to trza dzwonić, napewno pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jet3 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Dobra zrobie tak, przywroce windowsa i jak przez miesiac nie wyskoczy info ze zmienilem sprzet uznam ze to byla wina zawieszenia kompa a jesli wyskoczy to aktywuje bo moze zeczywiscie co roku trzeba aktywowac i to zbieg okolicznosci z tym zawieszeniem. nie dzwonie do ms tylko z jednego powodu - bez sensu prosic o aktywacje gdy to powstalo w wyniku awarii windy bo potem jak zainstaluje od nowa to bedzie ze znowu zmienilem sprzet i znowu telefon? ale jak wyskoczy komunikat bez zawieszenia to aktywuje. Dzieki z posty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziara Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja jak rozmawiałem z ludźmi z M$ to złego słowa o nich powiedzieć nie moge. Pomocni i uprzejmi. Ciekawa sprawa z tą aktywacją bo ostatnio u siebie zmienilem grafe a potem proca (proca tyko na kilka dni innego mialem) i nic nie wyskoczyło :| Weź moze drugi dysk, zrób całkowicie nową instalacje i potestuj czy będzię to samo. Jak będzie to ja nie wiem :D 1401928[/snapback] Wydaje mi się , że zasadnicze znaczenie dla informacji ( dla potrzeb kodu aktywacji) zapisywanej podczas instalacji ma płyta główna, stąd też zmiana proca i grafy nie wywołała rewolucji :-) Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Dziara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...