Skocz do zawartości
KWS89

Ile Wat Ciepła Wydzielają Proce?

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, a mam pytanie,czy proc może sobie zwolnić(coś jakby dioda termiczna zmniejszająca prędkość procesora) przez niodpowiednie chłodzenie?? Pytam się bo coś słabo w w 3dm2001 mam (8,6k na o/c karcie) i w biosie temperature pokazuje mi ok. 50stopni po resecie kompa(a po włączeniu ok.40), miałem juz p4 1,5 które nawet po gruntownym o/c nie przekraczało 30stopni...

I jeszcze jedno, moze za takie słabe wyniki odpowiada brak sterów do chipsetu (troche lamerskie ale prawdziwe :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zwolnić proc ma takie zabezpieczenie, ale jak masz prescota to temp. 50 stopni wydaje się być w normie a stery do chipsetu nie mają tu nic do znaczenia, raczej bios bo to on pokazuje temp.

1401714[/snapback]

Stery do chipsetu do temp nic nie maja... ale co do wydajnosci - to fundamentalnym wymogiem jest ich instalowanie :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery do chipsetu do temp nic nie maja... ale co do wydajnosci - to fundamentalnym wymogiem jest ich instalowanie :idea:

1401767[/snapback]

no chyba to jest jasne dla wszystkich i nic tu tłumaczyć nie trzeba ale temperatury proca to one nie wskazują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ja mam najogrszy chipset pod słońcem SiS651, i właśnie w tym pies pogrzebany, niemam sterów :mur: Na płytce sa tylko jakieś debilne badziewa do AC'97 i modemu i karty graf(której nie używam- 1300 3Dm2001 :lol: ) jaki jest adres internetwy SiS??

PS. Pokombinuje z chłodzeniem proca, a ten który mam to jeszcze northwood)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QPA, to są nie do chipsetu tylko do grafy, ehh, chyba się pobawie w pana Edka i bede szukał przyczyny w chłodzeniu.

Dzieki i pozdrawiam

Artur

1402484[/snapback]

:blink:

gonna use google... hmm, 30 sec i proszę http://www.eagletec.nl/drivers.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi