m@slov Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Mam nowa plyte Asus A8V-E Deluxe i starsznie glosnio dziala wiatraczek na chipsecie! Kreci sie powyzej 8000 obr./min !!! :D Dokladnie nie potrafie tego stwierdzic co tak halasuje (nie wiem czy juz gluchy jestem czy co :lol: ) ale domyslam sie ze to ten wiatraczek- w koncu taka predkosc! Pytanie moje zatem brzmi: Czy moge zmienic napiecie wiatraczka z 12V do 5V (bo czytalem gdzies kiedys ze taka operacja spowoduje wolniejsza prace wiatraka a przez to i cichsza)------> nie spowoduje to zbytniego przegrzewania sie plyty? I..............pytanie drugie JAK TO ZROBIC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Poczytaj FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 wbij se w kabalek zasilajacy potencjometr i nim bedziesz regulowac predkosc wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@slov Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Szukalem na FAQ i nie moglem znalezc :oops: Jezeli wiec ktos moze mi pomoc, prosze o to! :D @males66 dzieki za podpowiedz, ale ze mnie kiepski elektronik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 kup se to i po awarii. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@slov Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 haha :D tylko skad wezme 133 zł ? :) Mi naprawde nie chodzi o jakis wyuzdany sposob tylko najprostszy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) TU masz za 12 zl :wink: Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez co3en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...