marcinsz0 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) od dłuższego czasu mam duzy problem z goleniem ,po ogoleniu twarzy wyskakuje mi pełno drobnych ranek ,głownie na szyji ,paskudnie to wyglada i mam cała czerwona twarz ,uzywam maszynki Wilkinson Quatro +zel Nivea /wczesniej maszynka mach 3 i było to samo/, najpierw po nałozeniu zelu jade maszynką "z włosem" napinając skórę a potem "pod włos" /bez popnownego nakladania zelu/ prosze o jakies wskazówki co moglo by pomóc rozwiazać moj problem z goleniem ;/ Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez marcinsz0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 W sumie nigdy sie tak nadtym nie zastanawialem... :roll: Jedno co zauwazylem... jak sie spiesze to sie potrafie w 3 miejscach zaciąc :P Wiec wolniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) twój cały problem tkwi w maszynce do golenia, jak ja sie zaczynalem golic tez niestetyzaczelem od maszynki Wilkinson. Szybko sie zapychala wlosami i tepiła. Zmien sprzet na Mach 3 i żel gellete. Raz sie tym ogolisz i nie bedzesz chcial sie golic niczym innym, uwierz mi. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez k2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ja na początku goliłem się najróżniejszymi maszynkami ale od kiedy mam elektryczną nie używam niczego innego. Mam Philishave micro+ 441 i gole się zawsze na sucho, nawet nie idę do lustra golę się przy kompie i nie mam żadnych problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Dżilet Mah 3 turbo + pianka Nivea for Men raz miałem lekkie skaleczenie jak goliłem się jednorazówką wystarczy tylko delikatnie przejechać pod odpowiednim kątem i jest OK sama przyjemnosc ;] [; ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 twój cały problem tkwi w maszynce do golenia, jak ja sie zaczynalem golic tez niestetyzaczelem od maszynki Wilkinson. Szybko sie zapychala wlosami i tepiła. Zmien sprzet na Mach 3 i żel gellete. Raz sie tym ogolisz i nie bedzesz chcial sie golic niczym innym, uwierz mi. 1400881[/snapback] Popieram, rownierz taki zestaw stosuje, co prawda raz na tydzien, bo mi sie codzinnie golic nie chce... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ciekawe. ja jechalem na wilkinsonie protector najpierw, potem jakies gillet a teraz mach3. co do zelu to albo gillet albo czesciej nivea... musze wkoncu ciachnac sobie elektryczna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 nie no, nigdy nie sprzeciwiałem się tematom z [gluteus maximus], ale ten przerósł moje możliwości... no to kiedy Panowie ktoś spyta o prawidłową technikę "trzepania piany" :mur: albo podcierania [gluteus maximus]? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zeby to pierwszy idiortyczny temat na oślej <_< A tak notabene to byl juz kiedys temat o goleniu sie czy cos ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 nie no, nigdy nie sprzeciwiałem się tematom z [gluteus maximus], ale ten przerósł moje możliwości... no to kiedy Panowie ktoś spyta o prawidłową technikę "trzepania piany" :mur: albo podcierania [gluteus maximus]? :mur: :mur: :mur: 1401004[/snapback] sorry moze i topic nie jest najwyzszych lotow ale cos wnosi, [nie tak jak np http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=128766, czyli topicy pod tytułem "zbiorowego podniecania sie albo kto pierwszy sie wpisze" chłopak co najmniej bedze wiedzal jak sie golic porzadnie... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 a u mnie polsilłer z 1zl i woda ciepla i jade:P tyle ze zabardzo nie mam jeszcze czego golic:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ja tam w tym temacie nie widze nic idiotycznego ,chce sie dowiedziec czegos i tyle ,co innego gdybym umiescił ten temat np w dziale Platforma AMD :) wtedy mozecie sie nabijac i mnie zje...ć ,z jak komus temat nie pasuje to nikt mu nie karze sie wypowiadac , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ja tam się gole jednorazówkami i kiedyś miałem ten problem, zapychanie?? wystarczy dobrze płukać maszynke i po kłopocie, moje wyglądają na nieużywane krostki?? gol się tylko raz albo "z włosem" albo "pod włos",przed dobrze umyj gębe, po goleniu umyj dobrze twarz i opłucz zimną wodą, używaj kremu (obojętnie jakiego) , potem dobrze umyj golarke w ciepłej wodzie PS. najlpiej oczywiście elektryczną tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 dzieki za rady, tylko jak sie ogole z włosem nie mam gładkiej twarzy a jak zaczne odrazu golic sie pod włos to ciezko idzie ;/ ale spróbuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ja gole gillette blue (2 ostrzowe) pianka na twarz gillette, wpierw z wlosem, potem pod wlos i wychodzi idealnie nalezy dokladnie plukac maszynke po pociagnieciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 a dajesz pianke przed drugim goleniem pod włos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 1- Jednorazówki Wilkinson z dwoma ostrzami i paskiem nawilżającym (stosuje je max 3 razy), 2- Pianka tylko Gillette. 3- Procedura: - nakładam piankę, - odkręcam kran i moczę maszynkę przez kilkanaście sekund w bardzo gorącej wodzie (max gorąca), - przeciągam maszynkę po twarzy tylko raz w danym miejscu, - kilka ruchów i po sprawie, - na to kremik bądz balsam do twarzy po goleniu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 a dajesz pianke przed drugim goleniem pod włos ? 1401228[/snapback] Po co :?: Przecież pianka z tego co wiem jest po to aby zmiękczyć wwłosy. Więc po co ją nakładac po każym pociągnięciu maszynką :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 dzieci dzieci kto was nauczył golić się pod włos?? przecież to porsty sposób na podrażnienia i wypryski jak będziesz miał twerdy zarost (pewnie za parę lat) to nie dasz rady sie ogolić pod włos tylko z włosem tylko z pianką jak szybko zarastasz golisz sie częściej proiste i skuteczne ciekawe co na to sikor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja podobnie jak koledzy. Najpierw myje wodą miejsca które będe golił potem... -Gillette w żelu -Gillette Mach 3 Turbo Pierwszy zamach, maszynka pod gorącą wode, następny zamach obok pierwszego i tak w kółko. Żadnych problemów. I nawet nie sotosuje żadnych balsamów ani kremów po goleniu. Kiedyś stosowałem ale nie widze różnicy gdy je stosuje. Pozdrawiam Ogolony Donio PS. Golę się pod włos. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez donio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 a ja tam tez polecam elektryczna =p <_< nawe ruszac dupska od kompa nie trza =p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 A pomyśleł ktoś może o uczuleniu ? Do maszynki dodają aloesowy pasek który niby łagodzi podrażnienia. Ja po goleniu sie maszynkami właśnie z tym paskiem miałem pełno wyprysków, podrażnień itp. Zmieniłem maszynke na taką old school'ową do której wsadza się same żyletki i teraz problem wyprysków zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 co widac po avatarze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 z tego co wiem to golenie maszynką elektryczną wcale nie pomaga włosą bo ich nie scina tylko urywa:/ od czego moga sie tworzyc takie małe paskudne dziurki na (to juz wtedy geba sie zwie)buzi:D Jednorazówki są najlepsze bo nie ma problemu z zapychaniem i wystarczy nie zasówać jak kosiarką to i tętnice bedą całe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 co widac po avatarze ;-) 1401389[/snapback] Łery funy :P Ale taka jest prawda ... Niektórzy źle reagują na ten aloes :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 dzieci dzieci kto was nauczył golić się pod włos?? przecież to porsty sposób na podrażnienia i wypryski jak będziesz miał twerdy zarost (pewnie za parę lat) to nie dasz rady sie ogolić pod włos co ty pierodlisz.... Ja nie mam inego wyjscia jak golic sie pod wlas i to robie... Mam bardzo ale to bardzo twardy i gesty zarost mimo iz mam 20 lat juz po 12h pojawia mi sie ponownie. Jak sie nie gole pod wlas to zostaje mi na twarzy ok pół miniemtrowe woski nie wieac ich ale jak przejade reka to normalnie tarka. Porcedura jest taka: -nawilzyc skóre -nałozyc krem [koniecznie gellete w gel a nie pianka] i dobrze wetrzec tak zeby własy zimenialy -maszynke [koniecznie mach 3, inne nie daja rady] pod goraca wode [nie wqiem dlaczego tak jest ale goli 2x dokladniej] -i jedzemy pod włos Jak ostrza w maszynce sa ostre i gorace, jak skóra jest dobrze nawilzona i tez w miare ciala to idze za pierwszy razem wszytko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja uzywam Gillete Mach 3 i gole pod wlos najpierw nawilzam buzke woda pozniej nakladam krem i czekam 2 minuty nastepnie gole Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez on23warszawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Wiesz jak nie masz nic lepszego do napisania to sie nie wypowiadaj :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 nie no, nigdy nie sprzeciwiałem się tematom z [gluteus maximus], ale ten przerósł moje możliwości... no to kiedy Panowie ktoś spyta o prawidłową technikę "trzepania piany" :mur: albo podcierania [gluteus maximus]? :mur: :mur: :mur: 1401004[/snapback] Zgadzam się z Kucykiem w 100%, lecz z drugiej strony trzeba mu pomóc bo się chłopak "zachlasta" :lol: Po pierwsze należy kupić krem do golenia a nie piankę (np. Polena Lider Classic). Po drugie trzeba kupić szczotkę do rozprowadzania kremu. Przed rozprowadzeniem kremu moczę szczotkę gorącą wodą (najlepiej wrzątkiem). Golić się należy z włosem. Ja jeszcze na koniec golę się delikatnie pod włos. W ten oto sposób unika się "zaciachów" :lol: a twarz wygląda jak "pupcia niemowlęcia" :lol: .Pozdrawiam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Otoz to Corso! Tak nalezy to robic by sie nie pochlastac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...