Boxster Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Pojawił się patch 1.1: Zmiany: * User selectable invasions added to Free Build * A few campaign chapters have been made easier * Increased feedback of impending invasions * Formations now place shields at the front and weaker units at the back of the formation * Non-missile troops now respond to more aggressively to missile attacks * Additional speech added to Carter Post system * A.I. more effective at using mantels, cats and burning logs * Health bars on buildings added * All units of one type are selectable by double-clicking * Advanced patrols implemented * LAN support for Multiplayer added * Various bug fixes implemented Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Panowie chcecie sobie przez miesiac odpoczać... Jak chcecie rozmawiać o "ciasteczkach" to spadać na inne forum... Nastepne posty o podobnej tematyce bede banił.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie wiem, co to "ciasteczka" chodzi o kompy i konfiguracje. Czy po tym patchu trzeba kampnie od nowa przechodzić ??? Nie wiem czy tylko u mnie, ale po wgraniu tego patcha, wychodzi mi z gry !! hehehe Ja gram na konfigu jak ponizej i da się grać, detale na full, 1024x768 85 hz. Super to wygląda, tylko animacja nie jest płynna !! Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Nie wiem, co to "ciasteczka" chodzi o kompy i konfiguracje. 1408640[/snapback] Chodzi o posty które znikły z tego tematu bo były niezgodne z regulaminem... A mowa w nich była własnie o "ciasteczkach"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Nie było w nich mowy o crack'ach (przynajmniej nie w moim) tylko o memory leaks trapiącym ZARÓWNO wersję oryginalną jak i (tak sądzę, nie wiem- wierz lub nie- ja piratom już daaawno temu podziękowałem) i piracką... No ale mniejsza z tym, post poszedł widać "hurtem". hydro, jak wygląda sprawy z tym Twoim filmikiem? Nikt o zdrowych zmysłach nie wyda na grę 42 (po tyle najtaniej widziałem) Euro, która ma, rzekomo, takie problemy z engine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie było w nich mowy o crack'ach (przynajmniej nie w moim) tylko o memory leaks trapiącym ZARÓWNO wersję oryginalną jak i (tak sądzę, nie wiem- wierz lub nie- ja piratom już daaawno temu podziękowałem) i piracką... No ale mniejsza z tym, post poszedł widać "hurtem". hydro, jak wygląda sprawy z tym Twoim filmikiem? Nikt o zdrowych zmysłach nie wyda na grę 42 (po tyle najtaniej widziałem) Euro, która ma, rzekomo, takie problemy z engine. 1408962[/snapback] na forum pclabu był podobny wątek i też nikt nie mówił o crackach,a moderator zamknął temat... :blink: :blink: Tamte forum schodzi na psy... :blink: Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez NeoXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Spoko,jutro wpada do mnie kolo to obadam ją dla Ciebie.Postaram sie by byla najwieksza zadyma na ekranie i powiem dokladnie co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 dzisiaj w domu przetestuje te gre to powiem jak to biega na moim configu. Jednak nieraz nie da sie niczego przeskoczyc jak jest zbabrany engine, to nawet 2x6800ultra nic nie da, przeciez tego chyba nie trzeba tlumaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zrob to Jordi,ale pograj przynajmniej 35 minut dla pewnosci i zrob jakas zadymke wlaczajac wszystkie efekty jakie sie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 no tak tez zrobie tylko sie zastanawiam w jakiej rozdzielczosci grac i czy z AA i anizo, najwyzej pogram w 1024 bez AA i anizo w 1280 z AAx4 i anizox8 i 1600 z AAx4 i anizox8 i zmienie te rozdzialki w momencie zadymy. W grze ustawie wszystko co sie da na max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Powiem coś więcej na temat tej gry, już kij że to jes jeden wielki BUG. To, że po 20 minutach wszystko skacze jak może, zero płynności. Jestem chyba w 10 lub 11 misji i musze mieć wszystkiego po 70, plus 500 koron, bo ponoć król ma przyjechać. Plansza kompletnie nie przygotowana pod tą misję, zero miejsca na budowę, to skandal, dlaczego nie ma, tak jak wcześniej przechodzimy misje budujemy wszystko od nowa. Bracik jest w 7 misji. Mówię mu już, buduj te budynki i tamte. Teraz jest w tej samej planszy co ja i przejdzie bez niczego, bo wcześniej przygotował sobie grunt pod tą misję ! To jest chore, psychiczne, skandaliczne !!!! Kij też w dupę, że co drugije osobie po zainstalowaniu patcha 1.1 wybija po 30 sekundach z gry ! Kij, że to sie wszystko wczytuje przez 5 minut. Dlaczego Boże wypuścili takiego gniota. Toż to mega patch 100 megowy nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 ludzie a moze wy nie jestescie swiadomi ze jestescie beta testerami albo cos?! jakos trudno mi uwierzyc ze ktos mogl tak sp....artaczyc kod!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Draak - po ok 15 minutach (w trzeciej mapie od gory w single) zaczely sie zwolnienia animacji.Nie schodzilem ponizej 800x600 i jaka kolwiek redukcja detali,ale te takie zacinki z coraz to mocniejszym szarpaniem (glownie jak przy zamkach i murach jest wielu kolesi) i dlugi pasek loadu zniechecily mnie do tej gry.Bezsens bo wtedy na campain mialem idealna plynnosc i nie wyobrazlne byly dla mnie zwolnienia; jeszcze dzis u kumpla na 9500pro z athlonem 64 2800 i giga ram zobaczylem ktoras tam mapke na moment i po tym juz stwierdzilem ze zwolnienia wogole nie wchodza rachube i myslalem,ze rzeczywiscie macie cos z systemem]),ale kiedy wrocilem na chate i odpalilem gre to po 15 minutach juz coraz bardziej spadaly fpsy.Nie wiem,ale jesli to nie przypadek to ja dziekuje z takimi grami,a szkoda bo graficznie mi sie np bardzo podoba i pamietam,ze jedynka tez mi sie podobala chociaz nie umialem w nia grac :) :oops: ale widzialem,jak koles gral i mi sie wkrecala,ale ta sobie daruje chociaz nie uwazam,ze jest zla.Gdyby nie kod gry to moze bym sie nauczyl grac w ta a tak to panu juz podziekujemy bo ja lubie miec idealna plynnosc w przyzwoitych detalach (czyli w 1024 wszystko na high i bez aa w bardziej wymagajacych grach).Skoki nie wchodza w gre a sprzetu nie zmieniam z wyjatkiem ultra malego ale wlasciwie to darmowego upgreadu z 9700 pro na 9800 pro,ktora bede mial juz niedloogo,pewnie to i tak nie zmieni nic,ale za darmo (256 bit nie przerobione z SE) to co se bede zalowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 no zrobilem wczoraj testy zaczalem grac w 1280x1204 z wszystkim na max w grze i 4xAA 8x Anizo, wszystko super plynne, gralem z 20min super dziala, pomijajac fakt ze gra srednio mi sie spodobala gralem dalej, ciagle super plynne. fraps pokazuje 40-50fps Ale nie bylo zadnego oblezenia wiec wlaczylem sobie kampanie walki i tam jest takie cos jak oblezenia, wzialem pierwszy zamek od gory, wlaczyla sie gra patrze 50FPS, ok super, jednak w momencie jak rzuszylem wojskiem, fps spadl do poziomu 15-17FPS czasami nawet pokazalo 12FPS, ok pomyslalem mocne wymagania spartaczony kod gry, zmniejszylem rozdzielczosc do 1024 wylaczylem AA ale zostawilem Anizo, ta sama mapa, oooo jest lepiej nie widze juz 12fps tylko 18-19 - no poprostu zenada, na takim sprzecie jak moj w rozdielczosci 1024 bez AA widze 18-19 FPS w grze z taka grafika buhahahha. Potwierdzam to wszystko co mowicie, ga ma spieprzony engine i tyle. Pomijam fakt ze u mnie na 1GB ramu gra do menu wchodzi 58sek, dlugo sie nie nacieszylem ta gra, delete ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 no zrobilem wczoraj testy zaczalem grac w 1280x1204 z wszystkim na max w grze i 4xAA 8x Anizo, wszystko super plynne, gralem z 20min super dziala, pomijajac fakt ze gra srednio mi sie spodobala gralem dalej, ciagle super plynne. fraps pokazuje 40-50fps Ale nie bylo zadnego oblezenia wiec wlaczylem sobie kampanie walki i tam jest takie cos jak oblezenia, wzialem pierwszy zamek od gory, wlaczyla sie gra patrze 50FPS, ok super, jednak w momencie jak rzuszylem wojskiem, fps spadl do poziomu 15-17FPS czasami nawet pokazalo 12FPS, ok pomyslalem mocne wymagania spartaczony kod gry, zmniejszylem rozdzielczosc do 1024 wylaczylem AA ale zostawilem Anizo, ta sama mapa, oooo jest lepiej nie widze juz 12fps tylko 18-19 - no poprostu zenada, na takim sprzecie jak moj w rozdielczosci 1024 bez AA widze 18-19 FPS w grze z taka grafika buhahahha. Potwierdzam to wszystko co mowicie, ga ma spieprzony engine i tyle. Pomijam fakt ze u mnie na 1GB ramu gra do menu wchodzi 58sek, dlugo sie nie nacieszylem ta gra, delete ...... 1411307[/snapback] :razz: :razz: :razz: :razz: Jezu,taką gre tak spieprzyć :mur: :cry: <_< :angry: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 w pierwszego strongholda to gram jeszcze do teraz z kumplami po sieci :) a co do tych kosmicznych wymagań, to nie wierze, że takie są, na pewno coś spiepszyli i miejmy nadzieję, że do polskiej wersji to naprawią, bo nie ukrywam że ją zakupię <_< ps. nikogo nie posądzając, nie prosząc się o ostrzeżenie/bana oraz nie namawiając nikogo do szerzenia piractwa to sądzę, że niektórzy posiadają nielegalną wersje tej gry, w której występują owe błędy. pożyjemy zobaczymy, jeśli któregoś moda uraził mój post (przynajmniej druga część), proszę go o skasowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (...) a co do tych kosmicznych wymagań, to nie wierze, że takie są, na pewno coś spiepszyli i miejmy nadzieję, że do polskiej wersji to naprawią, bo nie ukrywam że ją zakupię <_< ps. nikogo nie posądzając, nie prosząc się o ostrzeżenie/bana oraz nie namawiając nikogo do szerzenia piractwa to sądzę, że niektórzy posiadają nielegalną wersje tej gry, w której występują owe błędy. pożyjemy zobaczymy, jeśli któregoś moda uraził mój post (przynajmniej druga część), proszę go o skasowanie :) 1411445[/snapback] Kukifas,co do zakupu to odradzam,nawet jesli jestes fanem serii,a co do wymagan to co ma wspolnego brak plynnosci z tym,ze gra czy nie sie w orginal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a może nie gracie w jakąś bete, udającą tylko finalną wersję? niektórzy sądzą, że tak właśnie zrobili z driv3rem :) ale co ja tam wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a może nie gracie w jakąś bete, udającą tylko finalną wersję? niektórzy sądzą, że tak właśnie zrobili z driv3rem :) ale co ja tam wiem :P 1411789[/snapback] a moze sie laskawie pofatygujesz na oficjalne forum tej gry , i poczytasz posty ludzi ktorzy ja kupili , robia juz patch 1.2 , i tez pewnie na tym sie nie skonczy bo jest tyle bledow ze na kilka patchy wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 No panowie robią patcha 1.2. Ładnie Na oficjalnym forum przeczytałem coś takiego znaczy na heavengames. Jak zredukować lagi !!! Przed właczynieme gry pojawia się menu z opcjami grafiki, jesli nie to wystarcyz wejść na pasek start---katalog z grą i stronhold2 graphic configuration i: należy wyłączyć: - turn off shadows, - and lower the draw distance to 1/4 of the slider (move it to the left). - turn off "Npatch ("TruForm" technology off) - If you dont have a shader model 3 graphics card you also have to uncheck the button for multishade. Chyba nikt z nas nie ma jeszcze pixel shaderów w wersji 3.0, więc warto to wyłączyć. Pisało coś jeszcze, trochę bez sensu, ale żeby budować efektywnie zamek. Buhaha, czyli nie dawać więcej jak 10 piekarn, bo 4 wystarczą wybudować 6 hunting posts, and an apple far or two for variety !! Grę odkładam na półkę i czekam na patcha 1.2 lub 1.3. OUT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 settlersi 5 też mają ładną graficzke, a na moim konfigu działają bardzo ładnie i miałem nadzieję, że druga część twierdzy będzie działała podobnie. <_< zobaczymy co to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jordi, hydro- dzięki! Nie kupuję- nie zasilę konta partaczy nawet tymi nastoma euro :/ Co do sugestii a' propos zmniejszania lagów- taaa, cienie raus, rysowanie na 3cm przed jednostką włączyć LOL... co to? Mamy się cofać do czasów 286at, bo koderzy od Bożej boleści nie potrafili enginu napisać?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jordi, hydro- dzięki! Nie kupuję- nie zasilę konta partaczy nawet tymi nastoma euro :/ Co do sugestii a' propos zmniejszania lagów- taaa, cienie raus, rysowanie na 3cm przed jednostką włączyć LOL... co to? Mamy się cofać do czasów 286at, bo koderzy od Bożej boleści nie potrafili enginu napisać?! 1412923[/snapback] dokladnie jak mowisz, co ta za nowosc zeby przyspieszyc grafike zmniejszamy detale, gra narazie na polke moze kiedys do niej wroce :unsure: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Uo jak nie pójdzie na moim sprzecie to sie zdołuje... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Pojsc pojdzie i nawet pograsz sobie przez pare minut w 800x600 z detalami na maxa,le tylko przez 15 min,no moze jak bedziesz gral tak jak ja na poczatq w kampanii to pograsz 25 min :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A więc jednak nie warto?? Szkoda, myslałem że bedzie fajowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 kurcze, moglby ktos wrzucic jakies screeny z gry? U mnie grafika ze wszystkim na maksa na radeonie 9800 pro jest po prostu do doopy, a gra chodzi ok, nawet po dluzszym graniu. Nie wiem czy u mnie mam cos poblokowane z grafa, czy co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jakże ciężko rzucić okiem na pierwszy post w danym temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Hehe normalnie smiac mi sie chce :lol: pierwszy raz widze przypadek gdzie gra chodzi plynnnie np. 15 min a pozniej zaczyna harczec. Nie grałem w ten tytuł i narazie sie w niego nie pakuje, ale moze gdzies tam w briefingu misji na dole malymi literkami autorzy napisali "wykonaj misje w 15 min, inaczej czeka cie surowa KARA ! " :lol::lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Jakże ciężko rzucić okiem na pierwszy post w danym temacie... 1416538[/snapback] Pomijając to ze strasznie male te screeny to chyba robione jeszcze przed premiera przez producentow (znajac zycie obrobione itp)... wolalbym zobaczyc jak naprawde gra wyglada u tych ktorzy sie tak zachwycaja jej grafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...