Gość hydro2 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Pomijając to ze strasznie male te screeny to chyba robione jeszcze przed premiera przez producentow (znajac zycie obrobione itp)... wolalbym zobaczyc jak naprawde gra wyglada u tych ktorzy sie tak zachwycaja jej grafia 1417110[/snapback] Tak wlasnie wyglada u nas ta gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Tak wlasnie wyglada u nas ta gra. 1417153[/snapback] grasz w rozdzialce 640x480? :wink: pytam sie bo u mnie w 1280x1024 sie niby nie tnie ale wyglada nie fajnie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 w 1024 na high Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru27 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Na Gamespocie tylko 5,9 czyli mniej niż średniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Nie jest tsk zle z tym strongholdem grafa jest jaka jest przy oblezeniu ssie czasami zacina ale płynnosc jest!!!! Gram na rekomendowanych detalach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Witam. Nie wiecie przypadkiem jak się pozbyć intro przy kazdym uruchomieniu gry? O doświadczeniach z grą napisze w późniewjszym terminie - czyt. jestem w lesie. Jest to wersja niemiecka, więc może coś jest inaczej:)) Oby.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Intra mozna sie pozbyc usuwajac plik Stronghold2FMV.bik z katalogu Stronghold\ui\frontend. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razo Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Powiem coś więcej na temat tej gry, już kij że to jes jeden wielki BUG. To, że po 20 minutach wszystko skacze jak może, zero płynności. Jestem chyba w 10 lub 11 misji i musze mieć wszystkiego po 70, plus 500 koron, bo ponoć król ma przyjechać. Plansza kompletnie nie przygotowana pod tą misję, zero miejsca na budowę, to skandal, dlaczego nie ma, tak jak wcześniej przechodzimy misje budujemy wszystko od nowa. Bracik jest w 7 misji. Mówię mu już, buduj te budynki i tamte. Teraz jest w tej samej planszy co ja i przejdzie bez niczego, bo wcześniej przygotował sobie grunt pod tą misję ! To jest chore, psychiczne, skandaliczne !!!! Kij też w dupę, że co drugije osobie po zainstalowaniu patcha 1.1 wybija po 30 sekundach z gry ! Kij, że to sie wszystko wczytuje przez 5 minut. Dlaczego Boże wypuścili takiego gniota. Toż to mega patch 100 megowy nie pomoże. Musisz zrobić farmy,ogrody,winogrona i farmy świń w sąsiednich hrabstwach i kazać im żeby wysyłali Ci do zamku.Wysyla się przez Carter post.A co do gry to jest zajebista.Mimo że tnie niesamowicie przeszedłem całą kampanię pokojową i wojenną na 2 sposoby.Normalnie szkoda że tak niezoptymalizowany engine :( Edytowane 14 Maja 2005 przez Razo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Ludzie!!Jak wy w to możecie grać?? Przecież żadnej przyjemności z tego nie ma :huh: Edytowane 15 Maja 2005 przez NeoXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 eee co rozumiecie przez rwanie w tej grze ?? na moim sprzecie wszystko dziala ok na 1280x1024 detale na maxa i rwania nie ma, moze od czasu do czasu maly skok ale rwania nie ma :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 No ta.... a u mnie rwie się po ok. 30min gry w kampanii. A różnica w wydajności naszych pc to drobne >5000pkt w 3dm2k5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvie1 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 podobno ukazał się patch v1.2 ... czy ktoś sprawdzał czy dużo wprowadza zmian? no i czy na lepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja zainstalowalem patch 1,2 i sie juz ucieszylem bo myslalem ze usunał zawieszanie sie gry / obraz mi sie przesuwał o kawałek raz na pare minut / przeszedłem pare misji i znowu to samo ,właczam gre w Low na GF6800 ultra i grac sie nie da obraz nawet nie skacze a jedynie przesuwa sie raz na pare minut :( o kawalek , szkoda zajefajna gra a taka zabugowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Fajnie niewiem o co chodzi ale,mam duży problem właczam ikonke autorun Twierdzy 2 i wyskakuje mi "Wystąpił problem z aplikacją autorun.exe i zostanie ona zamknięta.Przepraszamy za kłopoty"jak właczam setup exe. robi siet o samo ! POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ja właśnie w to grałem i musze powiedzieć: Dajcie mi spolszczenie jakieś ! :D Ciągle wykradają mi żarcie ze spichlerza, szczury się szwędają po całym zamku, wszędzie leżą jakieś kloce śmierdzące no przez to że wsio jest po angielsku nie wiem co robić :D niby znam ten język ale ta gra mnie przerasta :D A druga sprawa to to że sterowanie wymaga przyzwyczajenia bo kamera jest troche za blisko budynków :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 ja juz moge grac ale co to za gra jesli tak sie tnie ??czekam na następne patche moze wtedy pogram :) bo przeszedłem jedynke 2 razy i na dwójkę czekałem z niecierpliwoscią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 mi sie tak strasznie nie tnie bo mam średnie detale i kilka rzeczy na high ( kwestja kompa :)) ale bez spolszczenia nic tam nie zrobie :( dużo budynków i żadnego samouczka to spora wada jak dlamnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Dzięki Patchom moge grac już na zalecanych, a nie na najniższych!mam nawet bete spolszczenia do Twierdzy 2 więc cos tam rozumiem :)Jeżeli wyjda patche 1.3 i 1.4 gierka moze byc naprawde dobra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 gralem w ta gre i powiem szczerze ze za duzo kombinowania a za malo z prawdziwej strategi.Mnie to nie rusza. 1.install 2..play 3.uninstall :)u mnie to tak wygladalo:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Za nic w swiecie niemoge przejsc 4 misji niech mi ktos powie co trzeba dokładnie robic aby to przejsc? i jeszcze jedno niechodzi mi trainer ani kody mam wersje 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Wyszedł patch 1.3.1 czy ktos sprawdzał, jak to teraz chodzi i wygląda ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Chodzi bez zmian. Po dluzszym czasie tnie niemilosiernie i dysk burczy doczytujac cos. Niby costam mieli zoptymalizowac, ale wyglada na to nie ze nie wyszlo. Stronghold 2 v1.3 Features General · Various gameplay and movement code optimisations Game Balancing · Pheasant hunting less productive but deer hunting more productive · Apple Farms more productive · Dairy Farms more productive · Pitch production now twice as productive · Crossbowmen’s firing range and shot damage increased · Knights cost more to build · Axe throwers now less effective against metal amour · Assassins not effected by traps - invisible at closer range · Monasteries cost less to build and provide more honour · Gong Farmers or Falconers are no longer affected by crime. · Towers are more expensive to build · Gatehouses cost a little more to build · Statues provide less honour · Tunnelling range reduced · Cannot now tunnel under water · Moat costs reduced · Rock throwers and baskets now have triple damage. · The range of burning logs has been halved. · Torture devices now give honour every month Bug Fixes · Fixed occasional crash in War Chapter 4 and 6. · Fixed a crash when selecting the map type in editor. · All objects in editor can now be deleted · Fixed crash to desktop experienced playing War Chapter 4 and 6. · Fixed issues with knights mounting horses · Fixed controlling gatehouses bug · Fixed pitch workers turning to crime bug · Fixed invisible outlaws bug · Fixed Lord walking on keep bug · Fixed speech when placing pitch · Fixed rocks sticking through buildings · Fixed stone tippers on walls bug · Fixed catapults not firing stone bug · Fixed mangonels firing at long range bug · Rock baskets can now be placed on towers and gatehouses · Honour from punishments is now displayed in the interface · Various other bug fixes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Otóż, mam mały problem :) Na samym początku, przy pierwszym włączeniu gry było okienko z ustawieniami, a ja dałem, żeby się już nie pokazywało, a teraz muszę coś tam pogrzebać. :P Jak zrobić żeby znouw było? A może jest gdzieś jakiś plik przez, który się je wlącza? :P Z góry dziękuję. /Driden :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massimo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Napewno jest, jak ja w to grałem to był taki plik. Musisz tylko lepiej poszukać. O ile wogóle szukałeś :P Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Massimo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 start->programy->firefly studios->stronghold2 ->stronghold2 graphic conf. albo cos takiego. PS O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewen19 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Mam problem, otóż kiedy chce wlaczyc gre wyskakuje mi okno ze nie zanaleziono punktu wejsca. Pomocy!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Wyszedł nowy patch do Stronghold 2 v1.4 Poprawiono, a raczej odnowiono grafikę * Various multiplayer gameplay optimizations * Real-Time Shadows, Bloom, Anisotropic Filtering and Anti-aliasing implemented. * Map transfer in multiplayer lobby implemented. Tutaj można ściągnąć http://www.2kgames.com/index.php?p=support...es&game=220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max530 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Mam Strongholda 1-nke i patrze na kody na stronie- http://www.cheatarena.pl/kody-do-stronghold,kody,pc,1.html (wejdżcie na nią). I tam pisze: Uruchom grę z parametrem strong debug-i nie wiem co to znaczy. Pomóżcie PROSZĘ Z GÓRY DZIĘKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJĘ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ze niby mamy za Ciebie sprawdza? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max530 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie jak by ktoś wiedział ,ale jeśli możesz to się niepogniewam Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez Max530 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...