Myniu Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Ostatnio duzo pisze sie na forum na temat zasilaczy. :roll: JA mam problem z 300W Codagenem (wiem ze to gowno) Otoz w ciagu ostatniego roku padly mi 2 HDD 1,7GB Seagate i 40 GB Seagate.Przypuszczam ze wine za to ponosi wlasnie zasilacz dajacy niestabilne napiecie.Oprocz tych 2 padnietych dyskow z kompem dzieja sie dziwne rzeczy zawiesza sie i samoczynnie resteruje nawet gdy nic na nim nie robie.Napiecia jakie daje ten zasilacz bez obciazenia zamieszczam ponizej.W Windowsie (Mather board monitor) i odczytane z poziomu BIOSU NOMINALNE WINDOWS BIOS +12V +11,86V +11,91V -12V -11,45V -11,54V +3,3V +3,09V +3,12V -5V -4,79V -4,84V +5V +4,95V +4,94V Vcore 1,5V +1,47V +1,48V Moj konfig to ABIT ST6 bios ZK Celeron 600 192 RAM SDR (64 no name + 128 Infineon) Ge Force 2 MX 32 SDR no name Sound Blaster Live! 5.1 OEM Karta TV Aver Media 98 Sieciowka Genius'a Dysk 40 GB Seagate FDD CD-ROM x40 LG Niewiem jak te napiecia zachowuja sie pod obciazeniem ale np jak gram w Counter-Strike to spadaja max o 0,06V. Niewiem co mam robic inwestowac w nowy zasilacz np. HUNT KEY 300W z Komputronika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 :arrow: jak takie rzeczy ci sie dzieja to na co ty czekasz ?! Włącz sobie jeszcze cpucool i zobacz na wykresie jak te napiecia wygladaja. Hunt Key'a jak najbardziej polecam, ja jestem z niego bardzo zadowolony. Z komputronika paczka doszła po 3 dniach 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Napiecia masz prawidlowe to ze jest mniej to normalne przeciez musi byc jakis spadek napiecia ja mam na +12 nawet prawie 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 No to w takim razie biore ten zasilacz. 8) Moze ktos jeszcze cos doradzi ? ? ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 a czy to nie przy zasilkach hunt key baraki piszcza? no chyba ze masz seagate'a z serii Ux a tego to juz nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 a czy to nie przy zasilkach hunt key baraki piszcza? no chyba ze masz seagate'a z serii Ux a tego to juz nie wiemJa mam barake 40GB i hunkeya 300W i nic nie piszczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 temat zasilacza chyba niedawno byl poruszany :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Jeżeli ten asilacz jest już dość stary to może wystarczy wymienić wszystkie Elektrolity i będzie po sprawie. Koszt ok 15 zł. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 hehe a co ja mam powiedziec -12v -9.1v -5v -2.1v tak bynajmniej pokazuje cpucool :)i fakt faktem ze z moim kompem dzieje sie cos nie tak (nie mowiac o padnietym dysku maxtor 60gb:[ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Jeżeli ten asilacz jest już dość stary to może wystarczy wymienić wszystkie Elektrolity i będzie po sprawie. Koszt ok 15 zł. Pozdr. Niejest taki stary ma niecaly rok,ale juz postanowilem i zamowie Hunt Key'a w Komputroniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Z Codegenami jak z totolotkiem - raz na milion jest jakiś nienajgorszy ;) Mój nie jest aż tak tragiczny (póki co): 12V - 11,75V 5V - 4,75V (tu słabo) 3,3V - 3,28V Odczyt z BIOS'u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 ten temat już wyjaśniałem i to nie tak dawno więc po co to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 hehe a co ja mam powiedziec -12v -9.1v -5v -2.1v tak bynajmniej pokazuje cpucool :)i fakt faktem ze z moim kompem dzieje sie cos nie tak (nie mowiac o padnietym dysku maxtor 60gb:[ ) To cud, że Ci komp działa 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Wiem ze to cud dlatego kupuje nowy zasilacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 a czy to nie przy zasilkach hunt key baraki piszcza? no chyba ze masz seagate'a z serii Ux a tego to juz nie wiem Ponoc sie to zdarza , ja osobiscie mam i Baraka i Huntkeya i ............. cisza :P jakos mi nie chce piszczec :) (tzn niedawno piszczala, i to bardzo glosno(nie z winy zasilki) , ale zostala wymieniona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...