vojt Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Posiadam kartę Creative EMU10K1 SB Live 5.1 i nie mogę na niej wysłuchać koncertu z dźwiękiem DTS. Może mi ktoś przystępnie wyjaśnić w czym problem ?? Czy ta karta nie może odtwarzać DTS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Karta moze wyslac sygnal cyfrowo do zewnetrznego dekodera, sama nie potrafi dekodowac Ale jest jedno ale :P, niestety ja tego nie testowalem ( mozna zobaczyc czy ac3 filter potrafi zdekodowac programowo). Sciagnij sobie najnowsza wersje i sprawdz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Sb live nie obsługują dts-u o własnie mam takie pytanie odnośnie a 2 zs i kx ,podobno ona potrafi zdekodować dts ,czy cos takiego potrafia kx (nie mam a2 stąd moje pytanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Czy są jakiekolwiek dekodery programowe które w połączeniu z SB Live 5.1 umożliwią odtwarzanie DTS-u ? , czy muszę jednak kupić albo zewnętrzny dekoder DTS lub Audigy 2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Udzielę odpowiedzi (chociaż sam pytałem) głównie z myślą o takich którzy jeszcze nie wiedzą a chcieliby się cieszyć wysoką jakością dźwięku DTS bez potrzeby kupowania Audigy 2: Karta muzyczna Sound Blaster Live 5.1 w połączeniu z programem CyberLink PowerDVD wersja-6.0 obsługuje bez problemu: DTS-digital surround, DTS 96/24. jak i : Dolby Digital EX Pro Logic IIx, TruSurround SRS. I pare jeszcze innych:CLVS, CLMEI2, Multi Channel MP3, CPRM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 to oczywiste że softem da się, ale pytałem co w sprawie implementacj dts w kx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 kX nie dekoduje ani DD ani DTS. Ma natomiast wtyczki DSP do różnego rodzaju downmixów i ustawień głośników. Przypuszczam, że w driverach Creative dekodowanie wykonuje procesor PC a DSP na karcie robi podobne pomocnicze operacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 coś podobnego....a ja na swoim Sb w kx mam funkcję ac3 decode,której używam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Rzeczywiście, napisałem bzdurę. kX ma softwarowy dekoder AC3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ale na KX'ach nie przepuścisz sygnału cyfrowego np. jeśli chcesz podłaczć coaxem Logi z-5500 jak ja podłaczyłem, dopioer na sterach creativa mi poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...