Mazzi Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Witka:) Mam Athlona2400+ na plycie ecsa k7s5a i sdrach. mialem zmienic plyte i pamiec, rozwazalem kupno asusa a7v880 lub abita nf7, a proca zostawic. chlopaki z tweaka mowia jednak, coby wszystko shandlowac, i kupic plyte na s754 i jakiegos sempa. a za jakis czas bede mogl zmienic sobie proca na a64... na poczatku nie braloem tego pod uwage, ale teraz coraz bardziej zastanawiam sie nad taka ewentualnoscia... i tu pytanie do was: jaka plyte kupic, oczywiscie z powodow finansowych rozwazam tylko te z najtanszych. co doradzicie, zeby bylo w miare stabilne i nie drogie (max do 300zl), a przy tym nie bylo bublem. w cennikach widze np.: 1. asus k8n 2. gigabyte k8n 3. gigabyte k8vt880 4. MSI K8T K8T800 5. SOLTEK SL-K8AV2-RL K8T800 czy cos innego doradzicie. te plyty wzialem przypadkowo z cennika jednego ze sklepow. wszytkie miescza sie w 280zl. a moze to ne ma sensu, bo i tak juz sa plyty s939 a s754 szybko pojdzie w zapomnienie... co byscie zrobili majac slabe fundusze, a chcac troszke sprzet zmienic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Mniej więcej w tej cenie albo moze troszke drorzsza jest plyta ASRocka Combo-Z, ktora chociaz nie jest najwydajniejsza (zreszta nazwa producenta mowi sama za siebie) oferuje socket 754 i 939. W dodatku w 939 ramy moga dzialac w dualu. Sam taka posiadam i wzasadzie nie narzekam chociaz bios nie jest najlepszy (czekam na nowego:)) Ja na alegro ze 3 miechy temu dalem za nia 340zl. Wzasadzie za te pieniadze to dobry wybor zwalaszcza dla tego którego nie stac narazie na procesor 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zes mu doradzil... Chpset ALi M1689 cokolwiek to jest :| i kosztuje nadal jakies 330 zl Ja na Twoim miejscu wzialbym jak juz tego asusa ;) prezentuje sie chyba najciekawiej z wymienionych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ja tam bym sie pokusil(w sumie to sie pokusilem, ale brak czasu na testy :() na tego gigusa na nf3 - koszt : jakies 250 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) polecam k8n neo fsr kosztje kolo 260zl, omijaj mobo na kt bo wiekszosc z nich nie ma blokady pci/agp - k8n neo platinum mozna wyrwac za 300zl - zobacz www.bit.krakow.pl lub www.pcprojekt.pl jesli chcesz krecic to tylko msi, gigabyte - duzo ludzi narzeka, asus chyba oki, ale nie czytalem zbyt wielu opinii. a inne to juz wynalazki - epox byl jeszcze fajny. ja polecam msi bo taka mam. zobacz podpis Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez adam1004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 asusy mają dziwne biosy niezbyt poręczne przy oc ale za to są bardzo stabilne, gigabayty to raczej średnie płyty ale taka GA-K8nS za 250 zł to w miarę dobry wybór, ja bym polecił Epox EP-8KDA3J/I dosyć tanie i też dobre, kupowanie płyt na via k8t800 nie ma sensu ponieważ nie posiadają one zablokowanego dzielnika agp/pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 a czy wentylator z sA bedzie pasowal do s754. bo rozwazam kupno sepa 2800 w wersji oem. bo za cene boxowego 2600 bede mial oemowego 2800. choc gwarancja nie na 3 lata a na rok. czy moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> boxa, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 a czy wentylator z sA bedzie pasowal do s754. bo rozwazam kupno sepa 2800 w wersji oem. bo za cene boxowego 2600 bede mial oemowego 2800. choc gwarancja nie na 3 lata a na rok. czy moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> boxa, 1402366[/snapback] jak z tym wentylem? bedzie pasowal do s754. druga sprawa, jak myslicie - 280pln za athlona2400+ TB to duzo czy malo?? bo na allegro malo takich procow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 to zalezy jaki masz wentyl. popatrz w jakies instrukcji albo poszukaj takiego w jakims sklepie internetowym i tam bedziesz mial napisanie czy pasuje do podstawki 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 to zalezy jaki masz wentyl. popatrz w jakies instrukcji albo poszukaj takiego w jakims sklepie internetowym i tam bedziesz mial napisanie czy pasuje do podstawki 754 1404054[/snapback] wentyl to jakis coolermaster do 3.2ghz, ale nic nie moge o nim znalesc. mocowania na wentyl do s754 mocno roznie sie od tych na sA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Moze ktos odpowie co to jest to: ALi M1689 :D Bo strasznie ciekaw jestem ;) ------ raczej roznia sie sporo ;) To inne sockety :P Zreszta porownaj sobie zdjecia. Plyty na socket A i na socket 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Moze ktos odpowie co to jest to: ALi M1689 :D Bo strasznie ciekaw jestem ;) ------ raczej roznia sie sporo ;) To inne sockety :P Zreszta porownaj sobie zdjecia. Plyty na socket A i na socket 754 1404107[/snapback] juz doczytalem. do wiatraka, a raczej radiatora trzeba, zeby byly dodatkowe mocowania na s754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...