elmo Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 w jaki sposób mozna obniżyć napięcie dla CPU na płytach gigabyte'a dokładnie GA-7VRX ? :?: w biosie mam tylko opcje Normal/+5%/+7.5%/+10% mój durak 1GHz chodzi na standardowym Vcore 1,37GHz, więc myslę że mogę mu spokojnie obniżyć napięcie bez overclockingu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Nie można. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 No swoim GA-7VAXP miałem Vcore 1.82 - 1.84 V, po zmianie Bios'u z F5 na F6 napięcie spadło o 0.1 V 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Nie można.tu się myslisz. Na każdym kompie przy bardzo dużym obciążeniu zasilacz zaczyna podawać nieco niżze napięcia, więc wystarczy mocno podkręcić kompa i jeśli zasilacz to nei jakiś wypasiony enermax to powinno zaowocować spadkiem podawanego napięcia. Ale jeśli mówimy tu o regulacji poprzez płytę to rzeczywiście się nie da :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 ustaw napicie poprzez mostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...