Krzysztof_R Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam duży kłopot z notebookiem Toshiba Satellite 6100. Może ktoś będzie w stanie to zdiagnozować? Oto opis tego problemu: nie ma żadnej reguły - czasami po 15 minutach od uruchomienia notebooka, czasami po 2 tygodniach nagle na ekranie pojawiają się objawy takie jak na zdjęciach i po kilku sekundach komputer jest zablokowany. Nie działa mysz ani klawiatura. Wyłączyć go mogę tylko przyciskiem on/off i to długo wciśniętym. Mam wrażenie, że ma to związek z temperaturą dysku lub procesora. Zainstalowałem Speedfana i ustawiłem mu maksymalną temperaturę 50 st. C dla HDD, Remote Temp. i Local Temp. Od tego czasu opisany efekt pojawia się niezmiernie rzadko. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez Krzysztof_R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Może zapchał się wylot wiatraka od procesora? To co na fotkach wygląda ... dziwnie. Bardziej na problem z grafiką albo pamięcią, ale przegrzany procesor tez robi takie cuda. Tylko dlaczego tak nieregularnie? normalnie przegrzanie pojawia się po 15-20 minutach pracy (powiedzmy "pracy", 30% obciążenie procka wystarczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 mnie sie tez czasami lapaciak zwieszał ale to tylko jakies prime95 i 3d mark 2003. Posmarowałem porządną pastą procesor i jest git :) przeczysc tez z kurzu raszki radiatora! myśle ze to powinno rozwiącac problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 to moze tez byc problem z karta, lub kontrolerem matrycy (nie rzycze tego - bo to wydatek), zaczlbym od sprawdzenie czy to ne od obciazenia, jesli przy obciazeniu to przeczysc calosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...