zola90 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Mam takie pytanie kupuje kompa i mam trudny wybur miedzy pentium 4 3.2 a amd athlon 64 3.4 on jest 64 bitowy a p4 32 bitowy I nie wiem co kupić w życie nie długo wejdzie oprogramowanie na 64 bitowy procesor i teraz nie wiem co brać co robie najczęściej na kompach gram ściągam filmy i mp3 kopiuje filmy z dysków i dużo filmów oglądam i dodam że komp chodzi mi prawie 24 na dobe mało kiedy go wyłączam DORADZCIE co oczywiście p4 z 1 mb cachu i amd najlepsza wersja 3.4 (najbogatszaa) do tego dołoże nagrywarke cd -rom i dvd-rom stacja dyskietek 160 giga dysk segate baracuda ata (taki mam juz) 2x 512 ramu kingston 6600gt gigabyte na pci expres 16X(co myślicie o tym złączu) zasilacz 350 albo 400 w obudowa jakaś za 250zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 jak grasz to amd. sciagasz :arrow: technologia cool&quiet. moze ktos sie z intelowcow przyczepi ale z tego co wiem to p4 niedlugo moga zaczac swiecic od temperatur przez siebie wydzielanych. i zastanow sie nad 6600gt bo troche po nim jada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 w taki użytkowaniu najlepszy byłby wybór A64 jednak i P4 nie będzie zły, oba mają podobną wydajność i raczej zastanawiałbym się tu nad ceną takiego zestawu i kupiłbym ten który będzie tańszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V_i_c_t_o_r Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 no jak wezmiesz P4 serii 6xx to tez jest "64bitowy" i nawet grzeje sie sporo mniej, kwestia ceny i twoich mozliwosci... kompy i tak beda swietne.......... jednak tanszy bedzie amd wiec dla mnie wybor byl oczywisty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodówa2 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Polecam A64 pentium się grzeje dosyć. pozatym A64 to 64 bity. a seria 6xx Pentium 4 jest dosyc droga i 64 bitach w niektórych progsach 50 lub wiecej % wolniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Mam takie pytanie kupuje kompa i mam trudny wybur miedzy pentium 4 3.2 a amd athlon 64 3.4 on jest 64 bitowy a p4 32 bitowy ... do tego dołoże nagrywarke cd -rom i dvd-rom stacja dyskietek 160 giga dysk segate baracuda ata (taki mam juz) 2x 512 ramu kingston 6600gt gigabyte na pci expres 16X(co myślicie o tym złączu) zasilacz 350 albo 400 w obudowa jakaś za 250zł 1401718[/snapback] - Polecam bardziej A64, moim zdaniem wydajniejsza platforma. - Dysk - OK - Pamięci polecam inne jeśli w przyszłości chcesz coś wycisnąć z kompa, nowe Kingstony potrafią pokazać rogi przy podkręceniu FSB. (polecam do OC - Geil, Hynix, A-Data) - co do karty, to sam piszesz, że na kompie grasz więc pamiętaj, że karta musi byc bardzo wydajna aby podołać rosnącym wymaganią gier. - zasilacz, szkoda gadać. Jak chcesz to możesz tam włożyć nawet 300W, tylko pamiętaj, ze jak zasilacz pójdzie i pociągnie za sobą sprzęt to ci nikt nie odda kasy za straty. Zastanów się więc dobrze. Polecam Chieftec HPC-420-302-DF 420W, Be-quiet Blackline 400W, lub naprawde ciche Tagany, powiedzmy Tagan TG-380 U01 lub mocniejszy TG-420 U01. - obudowa to wygoda jej obsługi i gust estetyczny użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...