Skocz do zawartości
ufoufnal

Atman 305 Z Kroccami Katowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Uszczelnilem swojego Atmana 305 i zamontowalem 2 krocce kątowe i mam problem. Nie testowalem wczesniej tej pompki (pracowalem wczoesniej na atmanie 306) i mam problem bo przy wlozeniu atmana 306 do wanny i odpaleniu byla mala fontanna (atman byl zatapialny i z kroccem prostym). Teraz nowa pompka (atman 305- nie zatapialny, krocce kątowe) wylewa z siebie wiedo jak by polozyc butelke i naciskac na nia czyli jakos nie specjalenie dobra ma wydajnosc....

Powiedzcie co z tym zrobic. To normalen?

Poradzcie

Teraz pasuje? Napiszecie cos madrego?

Edytowane przez ufoufnal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] Teraz nowa pompka (atman 305- nie zatapialny, krocce kontowe) wylewa z siebie wiedo jak by polozyc butelke i naciskac na nia czyli jakos nie specjalenie dobra ma wydajnosc....

Powiedzcie co z tym zrobic. To normalen?

Poradzcie

1402134[/snapback]

..czy tylko ja nie rozumiem treści tego postu ??? :mur:

co to są króćce KONTOWE ???

Edytowane przez kedzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atman 306 to 2000 l/h

Atman 305 to 1200 l/h

Moj atman z kroccam kątowymi teraz pompuje jakies 2-3 litry na min czyli okolo 120-180 l/h i to chyba jest cos nie tak. Moze go zle uszczelnilem, moze jest wadliwy a moze mi sie zdaje. Powiedzcie jakie wydajnosci maja wasze atmany i czy tylko ja mam taki problem przy uszczelnianiu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko jest ok poprostu jak założyłeś króciec tak żeby woda lała się jak z fontanny to nie ma pompka siły wysoko pompować, co innego jakbyś założył wąż :) (i nadal pompował pionowo)

POzdr.

ps. a co do wydajności ok. 150l/h to już ktoś zmierzył że ATMAN zawyża parametry na kartoniku :lol:

Edytowane przez djtomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby nie zakladac nowego posta chcialem sie zapytac czy wszedzie teraz atmany sa takie drogie czy tylko trafialem na takie ferelne sklepy(czy rzeczywiscie podrozaly) np w akwarystyce morskiej w krakowie at-305 kosztuje 67 zl na allegro 53 zl najtanszy jaki znalazlem to w sklepie internetowym http://www.zoosfera.pl/ 47.90 (promocja). Przegladajac forum z niektorych postow wynika ze pompke mozna kupic w sklepie dla rybek za 40zl czy tam nawet 30(jak sie pomylilem to sorki). Moze ktos wie gdzie jest sklep w kraku gdzie moge kupic at-305 za 50 zl??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym samym zestawie dolozylem kolejny blok (3) i temp o dziwo nie wzrosla tylko spadla z 35/idle na 32 i odpowiednieo ok 5 C wiecej w stres

poprzedni cfg 2 bloki Cpu i Gpu

a krocce katowe napewno nie stawiaja takiego opru jak blok

to co w podpisie obecnie smiga

Edytowane przez he_avy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi