Skocz do zawartości
Gość MD0

Co Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie czy wybrac Radeona 9600XT 256Mb( nie wiem jakiej marki), czy moze

Gainwarda Ultra/750 GF 4 TITANIUM 4800 64Mb i przerobic go na quadro. Gf ma wiecej o jeden potok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bron cie Boze nie kupuj radka z 256MB pamiec !! te 256 to chyt reklamowy z regóły takie karty maja goresaze pamiexi (wiekszy ns) i tych 256MB nie wykozystuja ! Ale arade jest lepszy tylko w tym ze ma dx 9,0 a gf tylko 8,1

PS: nie zastanawiales sie na gf 6200@6600??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Radka 9600XT i nie pakuj sie w 256MB pamieci. Ewentualnie zastanow sie nad modowalnym 6200@6600 tylko musisz wybrac egzemplarz ktory na 100%daje sie zmodowac dlatego uwazaj na allegro na aukcje pokroju 6200@6600 gdzie w tekscie jest informacja ze istnieje mozliwosc odblokowania dodatkowych potokow. Szukaj aukcji na ktorej jest napisane czarno na bialym ze sprzedawca w 100%odblokował dodatkowe 4potoki i sa sprawne w 100%. Bo inaczej to strata kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moge tylko doradzic ze swojej strony colorfula 6200 posiadam ją od 2 dni nie odblkowały sie potoki ale moze to wynagrodzic cena 389 zł w muki.pl (dobry sklep) oraz to ze po podkreceniu (a swietnie się kreci) mam w 3dmarku 03 -5100 pkt a w 01 13.2k ale mam słabo podkreconego procka bo na fsb 184 było to testowane :)

jakies pytania co do karty pisz na gg

Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie czy wybrac Radeona 9600XT 256Mb( nie wiem jakiej marki), czy moze

Gainwarda Ultra/750 GF 4 TITANIUM 4800 64Mb i przerobic go na quadro. Gf ma wiecej o jeden potok.

1402380[/snapback]

Zdeczka pomyliles

4x1 w radku i 4x2 w NV i pomyslales, ze to o jeden wiecej :)

Nic bardiej mylnego.

4 potoki sa i w tej i w tej jedynie NV potrafi to zrobic niby w dwie strony ale to byzyduuura.

Z tych oczywiscie radoslaw poniewaz bedzie szybszy w dx9.0 - no ale bedzie drozszy chyba.

I oczywiscie nie kupuj nic z 256 ramu bo to drogie i niepotrzebne badziewie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MD0 miszczu mylisz potoki z jednostkami teksturujacymi (TMU)

owszem 256Mb ramu to chlyt makietingowy ;)

1402694[/snapback]

Zgadzam sie, zwracam honor, jednostki TMU. Tak :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi