Skocz do zawartości
sawyer188

Czy Opłaca Mi Sie Zmiana Płyty Jak Tak To Na Jaką?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Mam pytanie czy jest sens zmieniać moja płyte gł epox kt 400A na nfocre2 ultra.

Zależy mi na stabilności podkręcanego procesora (bym nie musiał co treoche latać do serwisu bo mnie juz tam znają:P).Posiadam procesor atl 1800+@2800.i 256 /266mhz cl 2.5 elixir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT400 a NForce 2 Ultra :D Co to za pytanie

przy procesorze z FSB 133 bedziesz mial na wstepie z 250 MB/s wiecej przy odczycie z pamieci (np. w Everescie)...

A ja zauwazylem jedno po przesiadce z KT600 na NForce'a jak odpale Prima95 to moge na kompie normalnie pracowac... wczesniej byl juz problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT400 a NForce 2 Ultra :D Co to za pytanie

przy procesorze z FSB 133 bedziesz mial na wstepie z 250 MB/s wiecej przy odczycie z pamieci (np. w Everescie)...

A ja zauwazylem jedno po przesiadce z KT600 na NForce'a jak odpale Prima95 to moge na kompie normalnie pracowac... wczesniej byl juz problem :)

1402983[/snapback]

To musiałeś mieć coś nie tak z KT600 bo ja nawet jak miałem KT3 ultra to przy Prime jakoś normalnie mogłem pracować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie przechodząc na nforce nie zależy mi zbytnio na wydajności lecz na stabilnosci.Lecz zauważyłem że przyczyną mojej udręki są pamięci firmy elixir 256mb266 po oc procka komp zwyczajnie gasnie.Musze pomyślec o zmianie ramu na geil albo kingston.Wie ktoś z was jak dowoltować radeona 8500 bo sie na tym nie znam??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi