Skocz do zawartości
Jedrek71

Blok Na 6800-kto? Gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę uzyskać info na temat dostępnosci bloku na pamięci,i tylko pamięci,kart nvidi z serii 6800.Tzn czy jest jakas firma która rabi cis takiego za rozsądne pieniądze[do 100zł]?Moze ktos z okolic warszawy robi lub zrobiłby taki blok?

Edytowane przez Jedrek71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosztami wysyłki się nie martw - ok. 30-40zł lepiej zacznij się rozglądać za sposobem zapłaty - mnie z turtlesem koszt przelewu na konto Cathara wysniósł zdaje się 80zł - na 2 to nie tak źle ;) ale teraz PayPal wchodzi do polski ;)

210zł za taki blok dużo?? a 160zł za abadona to nie jest dużo?? powiem że oferuje nieporównywalnie mniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeste jeszcze bloczek od inovateka i od danger dena, ale ceny sa jeszcze lepsze. a cena za abadona jest zdrowo przegieta. jak kupowalem bloki od popixa to placilem za gotowy blok bez zlaczek 50-60pln to widzicie jaki narzut ma mate, za uriele placilem po 80pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeste jeszcze bloczek od inovateka i od danger dena, ale ceny sa jeszcze lepsze. a cena za abadona jest zdrowo przegieta. jak kupowalem bloki od popixa to placilem za gotowy blok bez zlaczek 50-60pln to widzicie jaki narzut ma mate, za uriele placilem po 80pln.

1404424[/snapback]

A no widzisz.. Mate dostał wyłączność i tak sobie poczyna...

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.koolance.com/shop/product_info....products_id=174

Tu macie bloczek dzialajacy z SLI, danger den tez robi bloczki dzialajace na SLI ale ich cena jest mordercza:

to bloczek na procesor + pamiec 125$

http://www.dangerdenstore.com/product.php?...4&cat=48&page=1

A to tylko na procesor 45$:

http://www.dangerdenstore.com/product.php?...0&cat=48&page=1

Bloki na 6800 sa bardzo drogie a te ktore maja byc dostatecznie cienkie by dzialac na SLI jeszcze drozsze

Edytowane przez ufoufnal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to słono liczą.Owszem wygląd/estetyka ok,chiciałbym miec taki tandem na karcie,ale nie za tyle.Ja osobiscie potrzebuję tylko blok na pamięci i myslę sobie ze 100zł to jest cena za taki blok.Pisząc posta miałem nadzieję ze znajdzie się domowy lub "profesjonalny"wytwórca i cos pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to żaden z poslkich producentów bloków nie ma w ofercie tak zaawansowanych produktów jak Koolance czy DD by chłodziły i pamięci.... możesz pogadać z Grzechem - robi fajne rzeczy i CNC ma w łapach :P ale wątpie by znalazł czas bo chwilowo matura go męczy :( obawiam się jednak że trudno będzie znaleźć ci coś odekwantnego.... grunt w tym byś nie żałował wydanych $$ niezależnie od sumy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... Wiecej samodzielnosci.

Wez panorame firm, zadzwon do lokalnych frezerow, przedstaw im projekt z frezowaniem kanalow, pozniej odwiedz sklep z kroccami, spawacza.

Bedziesz mial pomysl i mozliwosci to wszystko zrobisz i to nie za wysoka cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie bloczki dostaniesz tylko z zagranicy - u nas nie ma takich firmówek. Coprawda widziałem bardzo ładny bloczek na ta kartę, ale był robiony na zamówienie a co za tym dzie był bardzo drogi.

A co odezwania się do mnie - w tej sprawie nie ma sensu, ja nie mam absolutnie czasu na nic poza tym co musze robic i tak bedzie do połowy czerwca jak nie dalej.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm sam mam 6800 ale jakoś nie przyszło mi do głowy kupować takich wynalazków. Tzn przyszło, ale poszło ;) Za progiem już kolejna generacja kart, na którą na 99% taki blok Ci nie spasuje. Co do SLi to już w ogóle nie widzę sensu się tym przejmować. naprawdę chyba lepiej kupić będzie 7800 samiast 6800SLi. Przypominam, że 6800 praktycznie podwoił wydajność w stosunku do FXów. Tak więc IMHO kierowanie się takimi kryteriami przy wyborze bloku na grafikę nie jest specjalnie praktyczne. no chyba, że 2 6800 w SLi już masz. U mnie żadna grafa nie wytrzymała dłużej niż 6-9 miesięcy. Mam abadona + dodatkowy top z pawnee (radeon) w rezerwie i póki co jest to chyba najbardziej uniwersalna kombinacja. Może lepiej byłoby udłubać osobny blok do chłodzenia pamięci, choć to chyba zadanie dość karkołomne. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pełni popieram podejście przedmówcy - co do graf to ja tylko ATI - a dlaczego?? w kaej generacji kart to samo mocowanie ;) sporo się napracowałem nad blokiem na GPU i nie chce go zmieniać przy zmianie grafy :/ ale przynajmniej mam najlepszy możliwy blok na GPU :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek=> własnie!! Mam nadzieję ze ta 3 generacja ddr ma spory zapas[2.0ns].

Gaz=> Pewnie ze masz rację,tylko ze ja nawet miedzi narazie niepotrafię odpowiedniej dorwać.Ale teraz to juz kwestja czasu[mam nadzieję].

Edytowane przez Jedrek71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi