yellowww21 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Wiem, że Prescotty 3,2 GHz nie należą do demonów podkręcania, ale w idle temp. mam 48-50C przy podniesieniu FSB na 210 (3,4 GHz) temp. 54-56C, a przy FSB 215 (3,5GHz) proc grzeje się do 64C :blink: Zamontowalem wczoraj artcic coolinga freezer'a 7, posmarowalem pasta artic silver 5, mobo to Gigabyte GA-8AENXP-D, zasilka Tagan 420W, ramy Geil DDR2 533MHz 2x512MB. Szczerze mowiac mialem nadzieje podkrecic go chociaz do 3,8 GHz a tu <_< lipa. Troche sie boje go bardziej podkrecac. Co o tym sądzicie? Czy to jest normalne, że się tak grzeje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 sprubuj zmienic bios. moze to on zawyza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 sprawdź reką ;) jak będzie b.ciepły no to może lepszy przewiew w budzie :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww21 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 a ile ten procek wytrzyma max temp.??? 75C??? I czy się wyłączy przy zbyt dużej temp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 tak jak kolega u gory napisal, przydalby sie przewiew w budzie. W brew pozorm to duzo daje, ja np. po zamontowaniu 2xwentylki w panel przedni i jeden wiekszy z tylu na wywiew, mam okolo 5 stopni mniej, a i karte lepiej sie kreci :). A co do wytrzymalosci na temp. to nie wiem dokladnie ale 75 stopni to chyba troche duzo, chociaz to prescocik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Cytat a ile ten procek wytrzyma max temp.??? 75C??? I czy się wyłączy przy zbyt dużej temp.?Moj taki jak twoj tyle ze 3,0Ghz moze chodzic do ponad 80. Nie dawno sie wziolem za jego krecenie, dalem fsb na 235 i jak widac mam spokojnie 3,5ghz - 100% stabilny, temperatura przyzwoita 50 stopni . Narazie nie probuje dalej. Po zakupie pentagrama licze na 4ghz. Jak bedzie za duza temperaturka to zacznie wyć ci głośniczek. Zgadzam sie z przedmowcami, zapewnij lepszy obieg powietrza w budzie. Albo najlepiej, sciagnij klapę ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 i jeszcze trzeba dodać ze plyty Gigabyte z regóły zawyżają temperatury :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Skoro Gigabyte mi zawyzal temp (pokazywal na procku 34*C) to Abit mi robi rzeznie...Teraz mam 29, czasami jak wlacze Pentagrama na max i wszystkie wentyle w budzie to mam ok 26, a czasami wlacza sie i pokazuje 48*-44*(i nie jest to takie rzadkie) ...hm...zalosne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 wiesz moj kumpel mial kiedys juz po zaladowaniu windowsa 21 stopni na Pentiumie... jedyną ciekawostka jest ze w pokoju bylo jakieś 23 stopnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...