Masaccio Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Chciałem żeby komputer było nieco mniej słychać. Wyłożyłem w tym celu budę specjalną gąbką tłumiącą. Zastosowałem też okrągłe przewody do dysku i DVD. W celu poprawy wyglądu kieszeń na dodatkowy dysk została zaślepiona, nieco przerobioną fabryczną zaślepką. Czekam na opinie, zaznaczam, że okna i podświetlania katodami w tym kompie nie będzie :) Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Masaccio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Nooo, fajne, tez mam cos takiego. Jest cichutenko. Tylko sie zastanawiam, czy Twoj komp sie nie gotuje, bo nie widze z tylu budy zadnego wentyla. U mnie jak wylozylem kompa taka gabka, temp wzrosla i to dosc mocno, nie mialem wtedy dodatkowego chlodzenia, ale jak tylko dolozylem 4 ciche wentyle, to zrobilo sie chodno i cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 jeśli zrobiło się ciszej a temp. nie wzrosły to pytanie nas o opinie jest zbędne - ważne, że działa :-P zaznaczyłeś, że nie będzie podświetlenia, więc estetyka nie jest ważna - liczy się cisza, którą to ty masz docenić, nie my :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Temperatura w zasadzie nie wzrosła po wytłumieniu (w porównaniu z zamkniętą niewytłumioną budą, bez boczej obudowy procek naj mniej się grzeje). Planuje zamontować bardziej wydajne chłodzenie procka i wentylator w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Znalazłem w domu gąbkę(hehe. trochę dziwne zastosowanie... sam nie wiem do czego). Wiem że ta gąbka była przyszyta do ubrania. czy moge nią wykleic te ścianki na których trzyma się nagrywarka? czy to nie spowoduje przegrzania sie napędu( hehe... jestem początkujacy hehe... prosze o wyrozumiałość)? Myśle że to stłumi napęd i go sciszy. :D :D <_< Edytowane 22 Maja 2005 przez P@weł m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Co tam na przedzie tak świeci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 wyglada jak jakis panelik lcd wbudowany w bude. chyba ze sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Moze ktos kupował w wawie taką gąbeczke? Oczywiście na allegro można dostać, ale jak zwykle staram sie ciąc koszty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...