bad-bug Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam! Mam problem jak w temacie. Wyglada to tak: kupilem sobie tydzien temu skaner Mustek BearPaw2400CU plus, przyszedlem do domu, podlaczylem go do kompa, wyskoczyl kreator dodwania sprzetu, ale odlaczylem go zaraz bo chcialem go przestawic w inne miejsce... byl to pierwszy i ostatni raz jak mi komp go wykryl. moge go teraz podlacac a moj XP nawet nie drgnie, nie wykrywa go tez przez kreator dodawania sprzetu, zainstalowalem soft, to pisze przy progbie skanowania ze urzadzenie nie jest gotowe, albo ze jest problem z kablem. Sprawdzilem skaner jeszcze u kumpla i to samo - raz wykryl i kicha... Ale pojechalem go zareklamowac do sklepu, tam gosc go podlaczyl, odrazu wrzucil drivery i wszystko zadzialalo, nawet zrobil przy mnie skan... Skaner mam znowu w domu. Przeinstalowalem juz system, ale nawet z nowym systemem mi go nie wykryl za pierwszym razem. Jeszcze przed reinstalacja zainstalowalem SP2 (bo gosc w sklepie mi doradzil), sciagnalem nowe patche i nic... Skaner jest zasilany i obslugiwany tylko przez USB i normalnie LED zasilania sie swieci. Moje gniazdo USB tez chodzi dobrze bo uzywam go codziennie. Przypominam jeszcze ze popdlaczalem go do dwoch kompow i to samo.. Czekam na jakies porady, bo nie chcialbym wywalic siana na skaner ktory ma mi lezy na polce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zapewnie masz jakieś urządzenie na USB, które szkodzi. Ja mam podobny problem, odkąd kupiłem sobie myszkę na USB - Logitecha. Od tej pory przestał działać mi gamepad, wogóle nie jest wykrywany przez Windowsa. Pojawił się również problem ze skanerem Microtek3800 który po instalacji sterowników zawiesza mi windowsa, (całe szczęście że tylko Win2000). Jeśli masz coś na USB to odłącz i zainstaluj ponownie Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad-bug Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Nie, to chyba nie jest problemem, gdyz nie mam zadnych urzadzen USB podlaczonych na stale. USB uzywam tylko do pendrive'a, cyfrowki, czy mp3playera wiec jest to podlaczane na chwile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Nie wiem jak przy Musteku, ale przy moim Microteku 4800 należy najpierw zainststalować oprogramowanie do skanowania, restart, a dopiero później skaner podłączyć - wszystko działa bez problemów. Trochę się zdziwiłem jak mi sprzedawca tak powiedział przy zakupie, ale w instrukcji pisało tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ta uwaga tyczy sie wszystkich skanerow/drukarek/kombajnow na USB - czasem jednak NALEZY czytac instrukcje... Wlacza sie CD, instaluje stery i podlacza sie urzadzenie wtedy, jak instalator o to poprosi lub gdy jest to kolejny krok w instrukcji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...