rockstar Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam Mam niewiarygodny problem z wentylatorem...a mianowicie, ostatnio zwalił mi sie stary wentylator (lozysko sie zatarlo i nie kreci sie jak trza) na karcie , wiec wymienilem na nowy....po zalozeniu nowego...wciskam karte w gniazdo, wlaczam kompa...i sie nie kreci :? se mysle...zwalony... po chwili podloczylem ten wentylator pod plyte glowna...i dziala!! ........se mysle, ze zrabane gniazdo na karcie, wiec podloczylem pod to gniazdo stary wentylator i sie kreci!!!! wiec to wyklucza zepsute gniazdo ... dalem znowu nowy i sie nie krecii , no kurde i nie wiem co sie dzieje...probowalem wszyskiego, dociskalem wyciskalem i nic :P moze ktos wie co sie dzieje!!! moze napiecie!!! albo moze cos gdzies musze pstryknac!!! ;) moja plytka to asus a7v8x-x zasilacz codegen 400W jesli to cos pomoze!! blagam pomozcie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zobacz czy w nowym wiatraku nie są zamienione przewody ... zdarza się. mają być tak jak w starym, kolory pewnie takie same (czarny - masa, czerwony - zasilanie). Druga sprawa - widziałem już karty z wiatrakami na 5V, a nowy jest zasilany z 12V :D ma prawo nie startować przy za małym napięciu zasilania. A tak w ogóle to przecież gniazdka na karcie i na płycie są różnego typu (bardzo różnego), jakim cudem wtyczka pasuje ci do obu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Pasuje mu bo pewnie zdjął gniazdo z karty i zostały same piny. Jeśli masz wentyl z 3 przewodami to nie podłączasz do karty przewodu monitorowania obrotów (żółtego). GF3 ma gniazdo na dwa piny więc podpinasz tylko pozostałe dwa (czarny i czerwony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockstar Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 2 piny ma te nowy wiatrak na karcie, podlaczalem go pod plytke gdzie sa 3 piny i normalnie dziala :) wiec przewody musza chyba byc w porzadku...czy da sie w takim razie zwiekszyc jakos to napiecie z 5v na 12v?? i czy to bezpieczne? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockstar Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 jest jest jest jest jest jest jest dziala :D:D:D:D:D:D::D:!!!!!!! okazalo sie ze faktycznie byly na odwrot kabelki podlaczone :D dzieki za pomoc!!!!!!! pozdrawiam!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...