axl2000 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam, mam tego procka, zalozony i dziala spoko wszystko tyko mnie drazni jedna rzecz, na video dolaczonym do plyty glownej jest pokazane jak facet naklada na procka dosc duzo pasty termo na srodek i rozsmarowuje paluchem, potem na to boxowy cooler i sie cieszy...(mam najtansza plyte ASRocka). TO jest moj 1 Intel od czasow Celerona 333A wiec mam pytanie: Czy dobrze zrobilem zdejmując tego intelowskiego gluta z coolera i na proca dając A-Ceramique? Tylko ze polozylem jej znacznie mniej niz typek na video (tamten to pacnol jak paste do zebow). I pytanie nr. 2. przy montazu tego intelowskiego coolera trzeba przekrecac jakies 4 pokretla czarne na bolcach (mam nadzieje ze zrozumiecie) w ktora strone trzeba je przekrecic jak juz bolce siedza dobrze w plycie i wszystko sie styka? Ja przekrecilem w ta jak strzalki pokazuja na nich, za to koles na video w odwrotną :| Aha, czy ASRockowi mozna wierzyc co do temperatury ze w Idle Celek ma 48C ?? Czy raczej moze miec rownie dobrze 60C ?? Boje sie zeby nie spalic go bo ostatnio poszedl mi z dymem caly komp i teraz sram po nogach...swoja droga wlasnie zdiolem obudowe i wziolem paluchem na wiaterek co z proca leci i dosc chlodno tylko na samym cole wyczuwalne cieplo ale nie jakies straszne :| Pomozcie, rozwiejcie moje obawy, uspokujcie, pozdrawiam! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 jesli w idle mialbys 60C to w stresie by bylo ponad 70C wiec za duzo takze temp raczej w normie, co do pasty ja nalozylem jej malo tzn. takie ziarenko ryzu i jest lepiej niz jak mialem poprzednio napackane tej pasty co do tych bolcow to nie mam pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...