carek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 No bez przesady, moim zdaniem mBank i tak najwygodniejszy. 2zł to nie majątek. W innych bankach każą sobie płacić za prowadzenie konta i wychodzi drożej. Posiadam konto w BZWBK tam to jest porażka dopiero. Za każdy przelew trzeba płacić i SMSy potwierdzające transakcję (powyżej 5 sztuk). No tak, ale jeżeli zamawiam usługę, dzięki której mam nie mieć dodatkowych opłat z tytułu wypłat z bankomatu czy też kosztów utrzymania kart, a potem nagle okazuję się, że ową opłatę pobierają. Jutro będę zmuszony w tej sprawie zadzwonić. Jeżeli dla Ciebie 5zł prowizji przy każdej wypłacie z karty za 2zł/mc, to nie majątek to powodzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 No tak, ale jeżeli zamawiam usługę, dzięki której mam nie mieć dodatkowych opłat z tytułu wypłat z bankomatu czy też kosztów utrzymania kart, a potem nagle okazuję się, że ową opłatę pobierają. Jutro będę zmuszony w tej sprawie zadzwonić. Jeżeli dla Ciebie 5zł prowizji przy każdej wypłacie z karty za 2zł/mc, to nie majątek to powodzenia... Tu się zgodzę. Ale to raczej jakiś błąd a nie zawiłość oferty nastawiona na rolowanie klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Tu się zgodzę. Ale to raczej jakiś błąd a nie zawiłość oferty nastawiona na rolowanie klientów. Potwierdzam - mBank miał często takie bugi. Wystarczy zgłosić i zwracają wsio - zazwyczaj sami to naprawiają. Ja przez wcześniejszy post pewnego użytkownika porzuciłem plany z Credit Agricole na rzecz Deutsche Banku. Poki co jestem baaardzo zadowolony. Faktycznie wszystko jest za darmo - przez prowadzenie konta, kartę płatniczą po wypłaty z wszystkich bankomatów - zobaczymy jak długo to utrzymają (via mBank i Alior) Minusem jest zauważony brak szybkich płatności elektronicznych ale od tego mam mBank (zrezygnowałem z karty i znowu zrobił się darmowy ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Czy zakładał ktoś może konto dbNet w placówce Banku a nie przez internet? Czy od razu dostajemy kartę i konto jest aktywne? z góry dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Czy zakładał ktoś może konto dbNet w placówce Banku a nie przez internet? Czy od razu dostajemy kartę i konto jest aktywne? z góry dzięki za odp Podobno można zakładać tylko przez Internet - przynajmniej tak przeczytałem na ich stronie. Btw, ranking kont osobistych / młodzieżowych / studenckich by Money.pl: LINK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Jeżeli ktoś jest ciekawy to konto dbNet można założyć tylko przez internet ale można podać adres wysłania dokumentów do najbliższej siebie placówki Banku i tam je na luzie podpisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrowq Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Co sądzicie o ofercie Deutsche Banku? Ma ktoś tam konto internetowe dbNET i może się wypowiedzieć na ten temat? Widzę, że mają lepszą ofertę, jeśli chodzi o konto oszczędnościowe od Getin Banku, więc myślę o zmianie. Czy naprawdę na tym koncie dbNET wszystko jest za free?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 (edytowane) Ty i Sync - odkryj bank nowej generacji Co jakiś czas różne banki robią podobne promo. Odpowiadamy na pare pytań, potem możemy zapraszać znajomych do rejestracji w konkursie. Na końcu będzie można założyć konto bankowe, które ma być darmowe, jak i wydana do niego karta. 50 zł za założenie konta, 50 zł za 3 transakcje kartą. Na razie to chyba sam konkurs, konta z tego co zrozumiałem będzie można zakładać po jego zakończeniu. Edytowane 25 Maja 2012 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 W sumie 100 pln zawsze się przyda, ciekaw jestem czy będą opłaty miesięczne za kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Na razie twierdzą że nie. Ale trzeba bedzie poczytać regulamin przy ew. zakładaniu konta, bo może trzeba bedzie mieć odpowiedni obrót na koncie żeby było darmowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Nie wiem jak to konto ale zwykłe konto osobiste ma opłaty za kartę w wysokości od 5 do 9 zł . Innych opłat nie widziałem . Co do tych 100 zł to dokładnie jest to 2x50 zł , pierwsze 50 zł otrzymamy do 3 dni po rejestracji , kolejne 50 zł otrzymamy jak wykonamy 3 operacje bezgotówkowe kartą wydaną do rachunku . Z tego co widzę to konta można założyć w terminie 42 dni od daty zakończenia konkursu . Sporo innych nagród do wygrania po za tymi "gwarantowanymi" 100 zł - 6 x Mackbook Air 13" , 10 x Iphone 4S , 10x Galaxy Tab 10.1 , 20 x PS3 , 500x bilet do kina sieci Cinema City . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Co do tych 100 zł to dokładnie jest to 2x50 zł , pierwsze 50 zł otrzymamy do 3 dni po rejestracji , kolejne 50 zł otrzymamy jak wykonamy 3 operacje bezgotówkowe kartą wydaną do rachunku . Nie napisałem tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 (edytowane) Konto w Aliorze, który został stworzony przez grupę biznesmenów tylko po to, żeby sprzedać go byle komu z zyskiem po 2-3 latach? To ten bank, który akurat przed upływem wspomnianego wyżej okresu miał aferę z praniem brudnych pieniędzy wietnamskiej mafii? :) Jak dla mnie, to te dwie sprawy przekreślają go przy wyborze miejsca na bezpieczne trzymanie swojej ciężko-zarobionej gotówki. Edytowane 27 Maja 2012 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Chyba nie o trzymanie pieniędzy tu chodzi. Założyć, dostac 100 zł, zlikwidować przy pierwszej możliwej okazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Czy są jakieś realne różnice w użytkowaniu pomiędzy debetową Visą a Mastercardem z mBanku ? Konkretnie : - MasterCard Debit PayPass - Visa Electron payWave Mój dotychczasowy Electron powoli traci termin ważności i muszę go wymienić na jedną z w/w kart. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Jak dla mnie, to te dwie sprawy przekreślają go przy wyborze miejsca na bezpieczne trzymanie swojej ciężko-zarobionej gotówki. Pozwolę sobie tylko wtrącić, że nie ma mniej lub bardziej bezpiecznych banków, bo wszystkie depozyty do 100000 euro gwarantuje BFG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Czy są jakieś realne różnice w użytkowaniu pomiędzy debetową Visą a Mastercardem z mBanku ? Konkretnie : - MasterCard Debit PayPass - Visa Electron payWave Mój dotychczasowy Electron powoli traci termin ważności i muszę go wymienić na jedną z w/w kart. Jedyna różnica jaką zauważyłem to to, że google w android markecie nie lubi mastercarda i nie chce przyjmować z niego płatności mimo ustawionych prowidłowo limitów, itd., poza tym bez różnic w codziennym użytkowaniu - zamiennie używam ich obu. Edyta: Visę przyślą Ci z automatu krótko przed końcem ważności, ale mastercarda możesz sobie spokojnie też zrobić, opłata za kartę (ew. 5zł za wszystkie bankomaty) jest liczona tylko raz przy obu kartach. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez KHOT 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Edyta: Visę przyślą Ci z automatu krótko przed końcem ważności, ale mastercarda możesz sobie spokojnie też zrobić, opłata za kartę (ew. 5zł za wszystkie bankomaty) jest liczona tylko raz przy obu kartach. waznosc mojej karty skonczyla sie w pazdzierniku. do dzis nie dostalem nowej Visy. i tak przy okazji zaczalem sie zastanawiac czy nie zrezygnowac z tego banku. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez Sarkazm 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Czy są jakieś realne różnice w użytkowaniu pomiędzy debetową Visą a Mastercardem z mBanku ? Konkretnie : - MasterCard Debit PayPass - Visa Electron payWave Mój dotychczasowy Electron powoli traci termin ważności i muszę go wymienić na jedną z w/w kart. Przy płatnościach w obcej walucie kartą MasterCard nie ma opłat za przewalutowanie, czy coś w tym stylu. Niedawno też stałem przed tym wyborem i babeczka im powiedziała właśnie to co napisałem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dziękuję za pomoc ;) Czytałem na stronie mBanku i można wziąć obie karty co wydaje się dobrym wyjściem. Ewentualnie Visa solo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Chyba nie o trzymanie pieniędzy tu chodzi. Założyć, dostac 100 zł, zlikwidować przy pierwszej możliwej okazji. Dostałeś już to 50zł? // właśnie dostałem odpowiedź, że czas oczekiwania do 72h. Edytowane 22 Czerwca 2012 przez meq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Jako, że wyjeżdżam za granicę to interesowałem się tematem konta z kartą debetową z możliwością wypłaty pieniędzy ze wszystkich bankomatów na świecie - za darmo. I znalazłem :) Konto internetowe w Deutsche Banku: 1) darmowe prowadzenie konta 2) darmowa karta 3) darmowe wszystkie bankomaty na świecie 4) konto oszczędnościowe 8,1% A jakie wymagania żeby wszystko było za darmo? Jedna operacja bezgotówkowa miesięcznie. A jak nie to 5 zł :) Chyba nie ma obecnie niczego lepszego na rynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Z tym, że to konto oszczędnościowe 8.1% to max 10000 zł. Powyżej tej kwoty 4%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Czyli i tak dobrze :) Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dostałeś już to 50zł? // właśnie dostałem odpowiedź, że czas oczekiwania do 72h. Dostałem. Wczoraj dostałem też kartę, dodałem ją sobie do PayPala, jeszcze dwie transakcje i powinienm dostać drugie 50. No i zobaczymy jak z tym rzekomym cashbackiem 5 %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Wypełniałeś wniosek o kartę, czy tylko wybrałeś ją przy zakładaniu konta? Bo ja w sumie czekam od 4 dni już na nią i nie wiem czy w ogóle została do mnie wysłana. A samo 50zł dostałem chyba dzień po założeniu konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Tylko przy zakładaniu, potem nie dało się wypełnić, można jedynie o jakąś naklejkę zbliżeniową. Chyba z tydzień czekałem na kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Powiedzcie mi, czy z tym alior sync są jakieś kruczki? Jakieś minimalny obrót na koncie itp? Prawdę mówiąc jestem zadowolony z getinonline, ale skoro dają 100 za free, to może warto by założyć, ale czy się na tym nie przejadę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Powiedzcie mi, czy z tym alior sync są jakieś kruczki? Jakieś minimalny obrót na koncie itp? Prawdę mówiąc jestem zadowolony z getinonline, ale skoro dają 100 za free, to może warto by założyć, ale czy się na tym nie przejadę. Konkurs już jest zakończony, ale jak nie ma żadnych wałów to jest to najlepsze konto na dzień dzisiejszy (dla kogoś bez stałych wpływów). Nawet mBank zaczął zdzierać za kartę, więc rozpatruję likwidację rachunku w mBanku i zadomowienie się w Aliorze. Harry, Grobel - dopatrzyliście się jakichś opłat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Z tego co czytałem wyciąg prowizji i opłat to w przypadku Sync nie ma żadnych opłat za kartę ani za prowadzenie konta . Umowa podpisana , kartę już mam ( przyszła dziś ) , konto utworzyłem w połowie zeszłego tygodnia , teraz czekam tylko na jego aktywację . Dodatkowym plusem Alior banku jest to że ma wpłatomaty , także wpłatomaty euro obsługują , dotychczas to szedłem do PKO ( mam i Inteligo i zwykłe konto PKO ) a każdy wie jakie tam mogą być kolejki . Konto w PKO idzie do likwidacji , zostanie na razie Inteligo - zobaczymy jak wypadnie Sync w porównaniu z nim , głównie obsługa karty przy tranzakcjach internetowych czy Paypal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...