Skocz do zawartości
Trendzik

Jaki Kupić ! Najlepsze Parametry ... 17 Cali !

Rekomendowane odpowiedzi

To wydaj 1600 na LCD lub poczekaj 1-2 lata na OLED za polowe tej ceny.

1404283[/snapback]

A co to takiego OLED ???

Szukam czegoś naprawde mocnego, i nie chcem żebyście mi polecali to co wy posiadacie, a mianowicie chodzi o to że każdy chwali to co ma. Chyba że jest to naprawde zajebis....ta sprawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLED to nowa technologia, ktora powinna wejsc do produkcji seryjnej w tym roku jeszcze. Ogolnie sprowadza sie do tego, co LCD tylko zamiast swietlowki w OLED swieci kazdy pixel, co daje wieksza jasnosc, ostrosc i czas rekacji porownywalny z CRT. Do tego jest to tania technologia i 17 powinna kosztowac nie wiecej niz 200$..

Byl o tym art w CHIPie, szukaj w necie..

Ja siedze na Siemens Nixdorf 1702 (17 cali) - bardzo stary profesjonalny CRT, mam nadzieje, ze pochodzi jeszcze z rok lub dwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myślicie o tym

IIYAMA 17 cali

Eizo to dobra firma ?? ... bo ten monitor wygląda dosyć ciekawie, ale czemu droższy od SONY :blink:

Myślicie że lepiej poczekać rok na te OLED-y ??

Teraz mam NEC-a , 17 cali z płaskim kineskopem, ale ma on już 5 lat, i jest wielki jak cholera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eizo to dobra firma ?? ... bo ten monitor wygląda dosyć ciekawie, ale czemu droższy od SONY 

Jedna z najstarszych firm produkujacych monitory (poczatki to lata 60)

I nic dziwego ze droższa bo EIZO ma bardzo wysokie parametry i jest stosowane często w studiach TDP i stacjach graficznych.

Sam mam 17' CRT i 4 letni monit ma lepsza jakośc obrazu niz dzisiejsze nówki....

Sensowna konkurencja dla EIZO to IIYAMA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam na OLED

OLED to nowa technologia, ktora powinna wejsc do produkcji seryjnej w tym roku jeszcze. Ogolnie sprowadza sie do tego, co LCD tylko zamiast swietlowki w OLED swieci kazdy pixel, co daje wieksza jasnosc, ostrosc i czas rekacji porownywalny z CRT. Do tego jest to tania technologia i 17 powinna kosztowac nie wiecej niz 200$..

Byl o tym art w CHIPie, szukaj w necie

Wszystko fajnie, tylko że technologia OLED jest jeszcze niedopracowana. Występują duże kłopoty z trwałością (z tego co czytałem wyświetlacz wytrzymuje tylko 2000 godzin pracy). Dlatego też nie sądzę aby debiut OLED-ów na naszych biurkach nastąpił w przeciągu najbliższych 2-3 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyh, 2000 godzin to jak dla mnie pare miesiecy użytkowania :), bez sensu wymieniać 3 razy monitor w ciągu roku. Jak na razie to OLED nie bedzie opłacalny jeszcze przez dluższy czas. Jeśli ktoś czeka na te nowe monitory to może sie długo jeszcze nie doczekać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten EIZO to dobre ma parametry ?? ... nie chcem 19 cali , 17 cali mi wystarczy. Potrzebuje porzadnego monitora, żeby miał dobre kąty widzenia i dobre barwy.

1406558[/snapback]

ma wyśmienite parametry. mam EIZO L568. cudo!! co prawda swoje kosztuje, ale za to masz 5 lat gwarancji, czego nie ma u konkurencji. świetne odwzorowanie kolorów. i to na analogu, a nie DVI. do tego kontrast 1000:1... jest wyśmienity.

Edytowane przez erpii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi