Skocz do zawartości
jump3r

Zabytek sie wiesza - Problem z Riva TNT

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Rive TnT firmy A-Max [VA-232] i plyte glowna PC-Chips M726 +PII 350

Jeden z tych dwoch elementow powoduje, ze podczs grania w gry komputer mi sie wiesza, nie pomaga wymiana "detonatorów"

Jaka moze byc tego przyczyna i czy jest jakis sposob na pozbycie sie problemu procz wymiany sprzetu ;))

Problem dotyczy win98 i win2k.

-Jump3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj ALi AGP driver najlepiej w wersji 1.68 lub nowszej. I przestaw AGP z 2x na 1x. Powinno pomóc, ale nie ręcze. Kiedyś jak miałem tę właśnie płyte to to pomagało.

Co masz na mysli mowiac "I przestaw AGP z 2x na 1x. Powinno pomóc, ale nie ręcze." ?

Jak w ogole to zrobic ? ;)

Pozdrawiam.

-

Jump3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj ALi AGP driver najlepiej w wersji 1.68 lub nowszej. I przestaw AGP z 2x na 1x. Powinno pomóc, ale nie ręcze. Kiedyś jak miałem tę właśnie płyte to to pomagało.

Co masz na mysli mowiac "I przestaw AGP z 2x na 1x. Powinno pomóc, ale nie ręcze." ?

Jak w ogole to zrobic ? ;)

Pozdrawiam.

-

Jump3r

No chodzi o ustawienie w BIOS-ie Masz Pewnie takie cos:

AGP MODE :2x 1x

l musisz to ustawic na 1x

Najlepsze detonatrki dla rivy tnt2 to wersja 650.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UfoK napisał:  

Jak w ogole to zrobic ?  

Pozdrawiam.  

-  

Jump3r

W biosie tej opcji nie znajdziesz. Musisz zainstalować np. Powerstripa i tam przestawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...