Skocz do zawartości
Beckson

Problem Z Kartą Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kartę TV Hauppauge WinTV, zainstalowałem ją i podłączyłem do kompa. Obraz jest jak perełka, ale dźwięk to jedna wielka kupa trzasków i pisków. Nie wiem co robić, bo moim programem WINTV2000, gdy próbowałem coś dostroić to nic nie dało. Gdy leci obraz i rozkręce na maksa dźwięk, to słychać normalny dźwięk tyle, że jest on zakłócony przez te wszystkie trzaski itp.

POMOCY??

Jak rozwiązać ten problem i co jest jego przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobny problem z karta PixelView 878+FM Obraz z kablówki igła natomiast głos ledwosłyszalny gdzieś z zaswiatów. Wszystkie regulatory rozkrecone w kompie i na wzmacniaczu. kabelek od karty TV do karty muzycznej sprawny czasowo nawet zastapiony innym . ( karta muz na plycie)

Płakać mi sie chce. Prosze o odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema:) to niejest wina karty TV:)

tylko poprostu polskie stacje telewizyjne mają inny system kodowania dźwięku niż inne na zachodzie, odbieram np. stacje ze słowacji i jest OK!!!

Niewiem jak zmienić system kodowania głosu ale Ja poprostu połączyłem karte przez odtwarzacz wideo i jest OK:)

W odtwarzaczu mam taki przełącznik od kodowania głosu G/K!!!

A w normalnym telewizorze mam taką opcje SYS -1 / SYS - 2

Czyli to kodowania głosu niema ustalonej nazwy!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez mam ten sam problem.Posiadam karte tv hauppauge.Obraz idealny ale dzwiek to totalna kicha.Nie na wszystkich kanalach oczywiscie.Podlączoną mam karte do kablowki.Tvp1 tvp2 tvp3 polsat tvn viva polska i niemiecka chodzą miodzio ale reszta kanalow ladny obraz i szumiący glos.I to chyba raczej nie jest to ze ze w polsce inaczej kodują glos bo te kanaly chodzą a zachodnie juz nie chcą.Pomozce co zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W kablówkach mamy 3 formaty dzwięku: zachodni BG=5,5MHz, nasz DK=6,5MHz oraz system cyfrowy Nicam.

Karta Winfast 2000xp expert obsługuje wszystkie te systemy i nic nie powinno szumieć. :D

ps. Niewiem jaką masz końcówkę swojej karty "Karta Winfast 2000xp xxxxxxx" bo jest kilka modeli. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo, kanaly z satelity (viva, rtl2, eurosport, itp) maja bardzo dobry dzwiek, podobnie jak tv4 i puls, reszta to zupelna kicha. udalo mi sie jednak rozwiazac problem, byc moze to rozwiazanie dziala tylko u mnie ale sprobujcie. mianowicie, u mnie wystarczy wyjac tylko kawalek wtyczki od glosnikow z karty dzwiekowej, zeby w wejsciu byl tylko kawalek wtyczki. dzwiek jest troche cichszy, slychac tez male szumy, ale ogolnie jest dobrze, mozna spokojnie ogladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi