Skocz do zawartości
yogi186

1300 3D markuff na Athlonie XP 1700+ !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Qmpel ma Antka 1700+, 256 Ramu DDR 266, na płycie ECS k7s5a - GF2 MX 400 itd.........i w 3D Marku 2001 Se na win XP świeżo instalniętym wyciśnałem tylko 1300 Pktów. Zapomniałem o czymś?????? czy co??? instalując system ????. Denty są 21.83 .

Pomóżcie mi, bo on mnie zajebie że ma taką słabą wydajnośc !!!!!!! Aaaaa chciałem zassać najnowszy bios oficjalny ( bo podkrecać nie będziemy), ale od producenta leci bardzo mały transfer......i zrywa ściąganie !!!!. Jest jakaś Polska strona - z biosami, sterownikami do tego itp, ale żeby linki nie były do ECS na Tajwanie ;-) ?

Aha i nie piszcie odpowiedzi w stylu - to wina ECS - bo to jush wiem ;-).

P.S. nie ja wybierałem tą płytę , więc prosze o nie tępienie MNIE za to co qmpel bezmyślnie kupił :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze zainstaluj stery do via i do grafy z orginalnych plytek bo windows xp ma kaszaste stery

a jak to nie pozmoze to pewnie w biosie ma cos zle ustawione

Chyba coś ci się popierdzieliło ECS JEST NA SIS A NIE VIA 8O . Ludzie czytajcie dokładniej i nie wypisujcie głupot 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na k7s5a.prv.pl byłem ale tam są tylko linki do ECS na tajwanie albo nie działające linki.........a pakietu SIS`a rzeczywiście nie instalłem  :oops: - a wynika to z mojej nie wiedzy odnośnie SISuf - zawsze VIA :-)

Podaj jaki chcesz bios i maila to ci prześle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za chęci........ własnie zassałem skąś biosik (26.06.2002) - niestety nie ten najnowszy - ale zawsze coś :-). A "pakiet" Sis`a to tylko AGP ??/ Bo nic innego nie znalazłem.

P.S. Jeśli ktoś ma tego najnowszego oficjalnego BIOS`a ( z sierpnia bodajże) to poprosze na yogas@op.pl

Dzięki za wszystko - po " świętach " się pobawie tamtym kompem i mam nadzieje że bedzie gucio :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stronka k7s5a.prv.pl tam znajdziesz biosy  :P , a istalnołeś pakiet sisa ?

Co wchodzi w skład pakietu SISa? Ja kiedyś szukałem driverów do płyty kumpla i jedyne co znalazłem do tej płyty od SISa to był

SIS AGP Driver.

No i to wystarczy, przy sisie nie ma tylu dupereli co przy VIA .Czyżby te chipsety były lepiej obsługiwane przez system 8O :?:

Yogi186: A bioski poszedł ver. z 2002/09/09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogóle to temperatura na tym AXp 1700+ w idle wynosi 54*C - to chyba za dużo?, więc zdjąlem jedną ścianke obudowy i jest 44 - tyleze głośno :-(. 

P.S. Jak ktoś ma najnowsego biosa to prosze na mejla :-). yogas@op.pl

Na jakim coolerku?

A biosa już ci wysłałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ECS K7VTA3 na VIA. 280pln mnie kosztowala. Do tego Geforce 4MX400noname i 256DDR i Amd1.7+. Na 3DMarku 2000 mam 9500 a na 2001SE 5930. Win2k+sp3.

Moj kumpel ma ten sam CPU, plyte msi, GF3Ti i ma w 3DMarku2001SE 6500.

W sumie na razie nie nazekam. Firmie ECS generalnie nie ufam :) , ale ten model mial dobre oceny w benchmark.pl a ja nie mialem kasy. Komp mi sie na razie nie wiesza (od dwoch tygodni po tym jak zainstalowalem jeszcze raz directa:( ), chociaz przez pierwsze 2 tyg powiesil mi sie 3 razy w nowych gierach.

sys36,cpu43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze zainstaluj stery do via i do grafy z orginalnych plytek bo windows xp ma kaszaste stery

a jak to nie pozmoze to pewnie w biosie ma cos zle ustawione

Chyba coś ci się popierdzieliło ECS JEST NA SIS A NIE VIA 8O . Ludzie czytajcie dokładniej i nie wypisujcie głupot 8)

oj tam jedno i to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już ktos napisał sprawdź czy ta grafa nie ma 64-bitowej szyny. Druga sprawa proponuję zostać przy dentkach 21.83 (ja używam 21.85 na takiej samej karcie i u mnie te są najlepsze). Po trzecie może włączyłeś w dętkach AA (przy AA wynik w 3D Marku2001SE mniejszy o 50%).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qmpel ma Antka 1700+, 256 Ramu DDR 266, na płycie ECS k7s5a - GF2 MX 400 itd.........i w 3D Marku 2001 Se na win XP świeżo instalniętym wyciśnałem tylko 1300 Pktów. Zapomniałem o czymś?????? czy co??? instalując system ????. Denty są 21.83 . 

Pomóżcie mi, bo on mnie zajebie że ma taką słabą wydajnośc !!!!!!! Aaaaa chciałem zassać najnowszy bios oficjalny ( bo podkrecać nie będziemy), ale od producenta leci bardzo mały transfer......i zrywa ściąganie !!!!. Jest jakaś Polska strona - z biosami, sterownikami do tego itp, ale żeby linki nie były do ECS na Tajwanie ;-) ?

Aha i nie piszcie odpowiedzi w stylu - to wina ECS - bo to jush wiem ;-). 

P.S. nie ja wybierałem tą płytę , więc prosze o nie tępienie MNIE za to co qmpel bezmyślnie kupił :-)

a sis agp zainastalowales bo jak nie to sie nie dziw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko wina ECS'a

wszystko sprawdzalem u kumpla z tym samym procem i GF2mx400 64mB. W biosie wszystko ok, stery do agp tez, ustawienia sterow - AA wylaczone, Anizotroping wylaczony.

Sprawdzane na 2 systemach 98SE i XP.

Wynik w 3dmark'u 1746

PS

Dla porownania dodam ze ja ze sprzetem ponizej mam 3321 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...