Skocz do zawartości
Pulsar

Co Wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą starego procka w serwerze (PIII 733 MHz) na coś mocniejszego. Moja płyta główna obsługuje Tualatiny i umożliwia zmianę FSB ze 100 na 133 MHz, ale bez zmiany napięcia. Zastanawiam się nad:

- Celeron Tualatin 1.1@1.46 GHz(w innej płycie głównej działa teraz na FSB 145 MHz czyli prawie na 1.6 GHz, a bez zmiany napięcia na 133 MHz)

- Celeron Tualatin 1.4@? GHz

- Pentium III Tualatin 1.13 GHz

- Pentium III 1.1 GHz Coppermine (FSB 100) @? GHz

Co będzie miało największą wydajność ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą starego procka w serwerze (PIII 733 MHz) na coś mocniejszego. Moja płyta główna obsługuje Tualatiny i umożliwia zmianę FSB ze 100 na 133 MHz, ale bez zmiany napięcia.  Zastanawiam się nad:

- Celeron Tualatin 1.1@1.46 GHz(w innej płycie głównej działa teraz na FSB 145 MHz czyli prawie na 1.6 GHz, a bez zmiany napięcia na 133 MHz)

- Celeron Tualatin 1.4@? GHz

- Pentium III Tualatin 1.13 GHz

- Pentium III 1.1 GHz Coppermine (FSB 100) @? GHz

Co będzie miało największą wydajność ?

1405179[/snapback]

p3 powinnien się podobnie podkręcać jak ten celeron wiec spoko będzie ale to tylko moje skromne zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz podać link do jakieś bazy wyników OC, bo chwilowo ta na 1405188[/snapback]

zaraz czegos poszukam jak znajde to ci umieszce :)

Ale te P3 się dośc dobrze podkęcały!! ile ten 1.1 keszu ma 256 czy 512 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 kB, ale były jeszcze Pentium III-S serwerowe z 512 kB, ale te są paskudnie drogie

1405197[/snapback]

no wiem wiem jesli ma 256 to tyle ile ten celek jesli masz zapewnione ze ten celek napewno o tyle sie podkreca ile pisales to wez go bo ma tyle samo keszy z tego co pamietam i wyjdzie mu to na dobre ob nie wiesz na ile ten :3 poleci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...