Skocz do zawartości
silverfast

(b)jedna Idea - A Simple (and Long) Story...

Rekomendowane odpowiedzi

@sqj:

To, ze mozna sie doszukac tych informacji na www to nie wszystko. W moim pierwszym poscie, opisujacym cala sprawe od poczatku, jest mowa o chytrej konstrukcji ulotek reklamowych i "niewiedzy" rownie cwanych sprzedawcow. Ponadto sam piszesz ze kiedys system przypominal, to tez woda na moj mlyn, wyglada na to ze celowo wycofali zeby robic zamet, a wydaje mi sie, ze dzialanie na szkode klienta nie jest zgodne z prawem. Trudno nazwac to co robia dzialaniem na korzysc.

Zle mowisz, poza tym, o przechodzeniu kwoty z pakietow na kolejny miesiac. Jest tak, ale nie w Jednej Na Karte. W Idei mix jedynie... tak stoi napisane w ulotce (po wgryzieniu sie w pokretny tekst) i tak jest. Jak widzisz sam sie zlapales na sztuczke Idei i na ich niedomowienia, tym razem na www.

O zasiegach juz nie mowmy, to temat-rzeka. Kogo nie zapytasz to ma swoje zdanie na ten temat. Mowilem o roznych innych wadach sieci Idei, a nie tylko o samym zasiegu. I zapewne problemy te nie zostaly rozwiazane jak reka odjal na przestrzeni ostatniego roku czy dwoch, tym bardziej ze brytyjski partner Idei (Orange) ma identyczne na Wyspach. To kwestia jakosci sprzetu w stacjach bazowych, pojemnosci przekaznikow, itd. Tylko i wylacznie Plus ma to zrobione tak jak powinno byc, nie bede w tej chwili wnikal w szczegoly takie jak np. fakt, ze znam kogos kto pracuje w tej branzy, u szwedzkiego dostawcy rozwiazan dla telefonii GSM (jak sie ktos orientuje to chodzi o pewnego znanego producenta sprzetu typu AXE, wiecej nie bede pisal), z ktorego korzystaja wszyscy polscy operatorzy. I tylko i wylacznie Plus kupuje najdrozsze i najnowoczesniejsze warianty. Stad juz np. to co mowilem wczesniej, ze w Plusie GPRS ma wydzielone pojemnosci na przekaznikach, a w Idei glos i dane zbiegaja sie w jednym, walczac o sektory. I potem mamy to co mamy... Jak widzisz, w przeciwienstwie do niektorych ktorzy tutaj zabierali glos, mam jakies argumenty, a nie tylko "Idea the best bo tak jest".

Pozostaje z szacunkiem i zaznaczam ze nie chcialbym aby ta wymiana zdan miedzy nami zamienila sie w jakis konflikt, nie to jest moim celem i na tym proponuje te wymiane zdan zakonczyc.

@IGI:

Nie bardzo mamy o czym rozmawiac, nadajesz na zupelnie innych falach, w dodatku nie umiesz dyskutowac na poziomie. Doskonale wiem, ze wkleiles stary tekst, nie wiem tylko dlaczego, czyzbys nie umial aktualnego znalezc? Ponadto nie umiesz odroznic zysku netto od wyniku finansowego netto, tudziez przychodu finansowego netto. Naprawde, nie mam ani sily ani czasu po raz kolejny wykazywac jak bardzo jestes w bledzie. Peace i niech ci sluzy ta Idea aka TPSA, chocby i cale zycie, na szczescie coraz mniej juz takich slepo-poslusznych jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha normalnie mnie rozbawiles - ok daje ci dane niezalezne na 2004 rok pierwsze polrocze i pierwszy kwartal

Zysk netto PTK Centertel (wg MSR) w II kw. 2004 r. wzrósł do 211 mln zł z 71 mln zł rok wcześniej. W pierwszym półroczu 2004 zysk netto komórkowego operatora wyniósł 283 mln zł, wobec straty rzędu 39 mln zł rok wcześniej.

O wybranych danych operacyjnych grupy TP pisaliśmy wcześniej.

Źródło Computerworld

I nie mow mi ze wkleilem stary tekst bo wkleilem na dokladnie ten sam okres co ty wiec najpierw to ty mi znajdz nowszy ... Chcialem zeby bylo porownanie ale jak chcesz sie dalej pograzac ?

Stary mi wisi idea i nie bral bym udzialu w tej dyskusji gdybys nie byl taki zaslepiony i tak pewny swojej nieomylnosci.

Niedoczytales dokladnie ulotki wcielo ci kase i sie wyzywasz na niewinnej firmie jak by ci conajmiej matke i ojca zabili, dodatkowo naginajac wszystko co zostanie napisane do swoich celow ...

A to nie zauwazysz ze podalem dane za 1 kwartal, a jak ci zwroce uwage to napiszesz ze sa za stare i wogole to nie jest zysk netto a wynik finansowy netto :lol: a jak teraz ci podalem z niezaleznego zrodla zysk netto to pewnie zaraz wymyslisz kolejna wymowke ...

PTK Centertel wyceniany jest wg AT Kerney na 13,580 mld zł i ma najwyższą dynamikę wzrostu przychodów wśród operatorów komórkowych działających w Polsce: zmiana wartości 2004/2003 – +17,5%. Dla porównania PTC wyceniona jest na13,714 mld zł (+8,4%), Polkomtel jest warta 12.197 mld zł (-7,4%), natomiast TP SA ma wartość 24,136 mln zł (+18,7%), PTK Centertel ma także najwyższy wskaźnik wzrostu przychodów (2004/2003 r.): +24,4%, PTC +8,4%, Polkomtel +11%, a TP S.A. +1,5%. Szczegółowe zestawienie TOP 100 i dane znaleźć można w miesięczniku ‘Forbes’ 5/2005 (str 24-28).

Zreszta dlaczego ja mam szukac - pokaz mi ty gdzie widziales ze idea to szary koniec bo jak narazie wszystko co napisales to takie czcze gadanie ...

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi