Rooff Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam. Wanlę prosto z mostu. Jaki jest powód tego, co widać na screenach: TAk się dzieje tylko w DOSue. Windos chodzi normalnie jak do tek pory... Grafa do wymiany?? Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez Rooff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 jak masz mozliwosc to wymieniaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rooff Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 A pewnie - za takie rady to ja dziękuję :/ Chodzi mi od czego się to mogło stać?? I dlaczego w DOSie chodzi j.w. a w Windowsie jest OK. No może prawie OK, bo w 3D Mark 2001SE mam ~2000pkt mniej niż przed tą "awarią". Ale wszystkie testy przechodzą, tylko jak widać wolniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 W dosie karta chodzi w trybie tekstowm a w windowsie w graficznym i tutaj ewidentnie widac ze jest cos nie tak z trybem tekstowym. Pytanie czy winny jest monitor czy karta graficzna. Sprawdz na innym monitorze przynajmniej dowiemy sie czy to karta czy monitor. Sprawdz tez temp. grafy ale jesli dziala w graficznym oki(czyli gry rowniez) to powinna byc normalna ;). Sprawdz tez pod winda tryb tekstowy. Nie jestem pewny ale konsola(CMD) dziala w graficznym. Sciagnij pascala(lub jakas stara gre, ktora dziala w trybie tekstowym) on powinien uruchomic sie w trybie tekstowm ale nie wiem czy winda nie konwertuj i tak tego na graficzny ale chyba nie. A propo jakiego windowsa masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rooff Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600) Dobra powiem co i jak :D Wczoraj zmieniałem chłodzenie na moim Radku, bo to co było się rozklekotalo strasznie. Zapodałem ATI Silencera 1. Wydaje mi się, że t oco się stało to przyczyną tego było czyszczenie chipu graficznego Alkoholem Izopropylowym. Zamias kurna nalać na szmatkę i letko przetrzec to ja kretyn NALAŁEM na chip graficzny :D [pisze nalałem, bo mi się za mocno psikło - ah te spraye :P ]. Także raczej odrzucam awarie minitora - chociaż ma już 5 lat, ale jako, że to firma nienajgorsza [sony CPD-E100]. Wykonanie jakiegoś zwarcia też wykluczam... Tak więc jak myslicie - moze to być od tego czyszczenia Izopropynolem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 To sam sobie chyba odpowiedziałeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Jesli obiaw wystapil po w/w operacji to calkiem mozliwe ze to spowodowalo uszkodzenie karty. Dla pocieszenia moge dodac ze kiedys po wymianie chlodzenia na karcie i podpieciu jej do monitora moim oczom ukazal sie tylko zielony kolor ;). Poczatkowo przestraszylem sie ze karta walnela ale zawsze pod reka mam zamienniki ;) i po wlazeniu innej nadal bylo zielono :). Monitor odszedl do krainy cieni :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 TAk się dzieje tylko w DOSue. Windos chodzi normalnie jak do tek pory... Grafa do wymiany?? 1405448[/snapback] Podobny efekt mam na karcie, na ktorej nieco przypiekl sie GPU. W pewnym momencie wiatraczek przestal sie krecic a pozniej troche zasmierdzialo ;) U mnie jest o tyle gorzej, ze taki efekt mam przez caly czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matifor393 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 U mnie było podobnie po wgraniu bios-u, który nie pasował do końca do mojej karty.W trybie tekstowym było dokładnie to samo, a pod Win XP działa normalnie, natomiast pod Millenium nawet stery nie chcą sie zainstalować :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...