Portal Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Witam Zamierzam kupic ten model plyty : http://tw.giga-byte.com/products/8pe667ultra.htm Co sadzicie o plytach firmy Gigabyte ? czy sa stabilne ? oraz jak maja sie do plyt Abita i Asusa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Ja zamierzam kupic ta sama plyte w wersji podstawowej. W kilku testach stwierdzono ze jest praktycznie tak samo wydajna i stabilna jak Asus P4PE. Dobre mozliwosci podkrecania w biosie. W porownaniu z Asusem czy Abitem mozna powiedziec ze jest poprostu od nich tansza a rownie dobra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 A moze cos slyszales na tem tej plyty - jakies jej dobre zalety oraz zle wady ?:) Bo tez chcem kupic ale troche sie wacham :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 To powachaj sie jeszcze z miesiac i kupisz sobie plyte na SiS 655 z obsluga Dual Channel DDR. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Mam te płyte.Co można oniej powiedzieć jest super.Stabilna zadnych problemów.Proc.podkręcony na 2.7GHz pamięci na 400MHz.Miałem także inne płyty Gigabyte na 845G i 845E i także były super.A mój pierwszy Gigabyte był pod Athlona 500MHz Slot A moge powiedzieć że Gigabyte produkuje b. dobre pł. gł. oraz karty graficzne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Tez chce kupic te plyte lecz jeden z uczestnikooff tego forum przestrzegl mnie ze plytka ma buga. Problemem jest to ze obsluguje tylko jedna kosc DDR333 wiec wieksza rozbudowa RAMU jest troche klopotliwa. http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=1288...daa130aa70cd1ee Czy to jest sprawdzone? Nie wiem. Wiecie cos na ten temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Ja mam dwa moduł OCZ3000 i na tej płcie działaja b.dobrze natomiast na GA-8IEXP nie działały razem powyżej 300MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 tak to prawda czytalem w testach i tam tez wykryli ten blad. plyta wtedy niedziala stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 wada jej jest (i nie tylko jej ale chyba jest sporo plytek na 845pe) ze ma stanowczo za malo dzielnikow pamieci bo sa tylko 2: 1:1 5:4 (albo 4:5) co jest troche klopotliwe jesli ktos chce podkrecac a ma slabe pamiatki albo chce wycisnac z nich maxa nie wiem jak z asusem i abitem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 tak to prawda czytalem w testach i tam tez wykryli ten blad. plyta wtedy niedziala stabilnie A mozesz podac jakies linki do testow tej plyty gdzie sa opisane te bugi bo ja jakos nie dam rady tego znalesc nigdzie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Asus i Abit SUX! Ja też sobie kupuję Gigabyte zamiast tego zakichanego AT7 MAX2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Portal - to bylo na www.anandtech.com , test trzech plyt na chipsecie i845PE, poszukaj w starszych recenzjach. IMHO to Asus i Abit sa ok ale cena jaka kaza sobie placic nie jest adekwatna do zwiekszonych mozliwosci. a btw: niedlugo na www.twojepc.pl bedzie test 3 plyt z 845PE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Portal - to bylo na www.anandtech.com , test trzech plyt na chipsecie i845PE, poszukaj w starszych recenzjach. IMHO to Asus i Abit sa ok ale cena jaka kaza sobie placic nie jest adekwatna do zwiekszonych mozliwosci. a btw: niedlugo na www.twojepc.pl bedzie test 3 plyt z 845PE No tak ale tam jest tylko recenzja plyty Gigabyte 8SG667 (SiS 648) - na 845PE firmy Gigabyte nie ma zadnej recenzji :( wiec nie wiem gdze to wyczytales-albo moze ja jestem juz slepy od siedzenia pred monitorem ( nie zdziwilbym sie zeby tak bylo :) ) Jakbys mogl to plisss podaj mi konkretny link do tego bo ja moze faktycznie ze wzrokiem mam cos nie tak :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Chyba mi sie wzrok poprawil bo znalzlem chyba to : http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1723&p=17 Tylko nie wiem czy dobrze se go przetlumaczylem oraz zrozumialem - ale wychodzi na to ze ta now aplyta gigabyte poprawnie obsluguje tylko jedna kosc pamieci DDR333 - jezeli sie myle to prosz emnie poprawic i wyprowadzic z bledu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tez czytalem ten artykul i tez nie wiem czy dobrze sobie potlumaczylem. Czy ta plytka ma mozliwosc asynchronicznego blokowania AGP/PCI na 66/33 w stosunku do podrasowanej FSB? Ktore pamiatki lepiej beda sie krecic na tej plycie? SAMSUNG DDR PC2700 512MB CL2.5 (820zl w komputroniku) Corsair DDR XMS3200 512MB CL2 (1106zl w komputroniku) Czy cena jest warta Corsaira czy moze lepiej kupic Samsung'a a reszte zainwestowac w plyte Asus P4PE Intel 845PE + LAN 1Gb + SATA+ IEEE1394 zamiast tego Gigabyte 8PE667 Ultra bo chyba Asus nie ma tego bledu pamieci DDR333? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 A ja wczoraj rozmawialem z osoba ktorama dwa moduly pamieci OCZ3000 i nie widzi zadnych zlych zachowan plyty glownej. Wiec mysle ze osoby testujace w tym artykule (co byl podany wyzej) po prostu cos nie tak zrobili ze im nie chciala plya chodzic z dwoma modulami pamieci PC333 . Mysle ze firma Gigabyte - slynaca z dobrych i dopracowanych plyt - nie zrobila by tak duzego przeoczenia , a szcegolnie ze plyta w Polsce dostepna jest juz ponad miesiac i nikt na nia sie nie skarzyl ( takie dostalem zapewnienie z kilku servisow sklepowych). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Von Robacco Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 A czy te moduly ma ustawione na 266 czy 333 i powyzej? Tylko od 333 w gore plyta podobno ma problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 A czy te moduly ma ustawione na 266 czy 333 i powyzej? Tylko od 333 w gore plyta podobno ma problemy. Ta osobaz ktora rozmawialem poza forum to Bomarek - poczytaj troche wyzej jego wypowiedz Takze dwa servisy sklepowe odpowiedzialy na moj email - twierdzac ze od miesiaca maja te plyty , sprzedali ich juz dosc sporo i o zadnych tego typu rzeczach nie slyszeli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Von Robacco Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 A jak myslicie? Jezeli ma sie troszke wiecej kaski to warto zainwestowac w Asus P4PE Intel 845PE + LAN 1Gb + SATA+ IEEE1394 :?: :?: Osobiscie wolalbym tego Gigabyte'a bo tanszy ale jakos od zawsze pracowalem na Asusach i bylem zawsze zadowolony a poza tym, cytuje "liechmaster wada jej jest (i nie tylko jej ale chyba jest sporo plytek na 845pe) ze ma stanowczo za malo dzielnikow pamieci bo sa tylko 2: 1:1 5:4 (albo 4:5) co jest troche klopotliwe jesli ktos chce podkrecac a ma slabe pamiatki albo chce wycisnac z nich maxa" :arrow: Moze byc maly probelm z kreceniem pamiatek z 333 na 400 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Osobiscie tez chyba wolalbym tego Gigabyta niz Asusa choc ten drugi w najlepszej wersji ma SerialATA (to do tych co mysla o wersjach full-wypas), jednak 750zl a 900zl chyba mowi wszystko. Inna sprawa to dzwiek z plyty, tu Asus tez lepszy i lepiej wyposazony. Ja jednak dziwie sie Wam czemu nie myslicie o SIS648, cena 667Ultra a wyposazenie P4PE + AGP8X + DDR400 (tylko nie piszcie o slabej wydajnosci AGP8X rownej AGP4X, bo za jakis czas moze byc inaczej). Wydajnosc taka jak 845PE a sprawe slabszej wydajnosci pamieci juz rozwiazalem (wlasciwie to dopiero Asus rozwiaze w nowym biosie). Ja mialem 845D, 845G i 845E i teraz mam 648, naprawde jesli cos moze powodowac bugi to nie chipset tylko producent plyty np. Epox na SIS648 dal strasznej [gluteus maximus] i juz widze ludzi klnacych na SIS-a i jego chipset zamiast na Epoxa. Podsumowujac ja polecam SIS-a, nie dlatego ze mam (za chwile pewnie bede mial inna plyte) tylko ze dostajemy wiecej od 845PE przy tej samej wydajnosci za lepsza cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Wiadomo ze i845PE to prawie to samo co i845G (ten sam kontroler pamieci) ale teraz zaczyna mi smierdziec... Sandra odczytuje ze wszystkie elementy na plycie: memory controller , system chipset czy host hub interface oznaczone sa jako 82845G/GL . Moze to moja teoria spisku ale czy oni wogole w tym chipsecie cos zmienili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Wiadomo ze i845PE to prawie to samo co i845G (ten sam kontroler pamieci) ale teraz zaczyna mi smierdziec... Sandra odczytuje ze wszystkie elementy na plycie: memory controller , system chipset czy host hub interface oznaczone sa jako 82845G/GL . Moze to moja teoria spisku ale czy oni wogole w tym chipsecie cos zmienili? To niestety slabosc tego typu programow, jesli nie maja w swojej bazie danych konkretnych chipsetow to glupoty wypisuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...